avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Activitate agros

Activitate agros

O persoana fizica poate fi incadrata ca,cenzor cu contract de munca la un ONG.Care este legea care sta la baza angajarii?
Am facut de export din tara in alt stat membru al uniunii.Am contract,facturi,avize ,CMR la masini cu stampila de la locul de descarcare.Am avut control de la fisc s-a incheiat procesul verbal prin care sa constatat suma ce trebuie rambursata si ni s-a inmanat raportul.Dupa trei saptamani ne-am trezit cu garda pe cap,cum ca li se pare suspecta rambursarea fiind societate infiintata de o jumatate de an.Au efectuat controlul au spus ca e totul bine ,am platit amenda fireasca pentru aceasta tara si am asteptat banii la data la care am fost programati.A trecut o saptamina de la termen si banii pace sa mai vina.Am fost la fisc sa intrebam ce se intimpla si ne-au spus ca garda a solicitat suspendarea platii pe motiv ca au cerut de la tara unde noi am facut exportul daca cumparatorul a depus declaratiile pentru marfa cumparata de la mine.Atunci am intrebat de ce nu am fost anuntat ca sa suspendat plata TVA si daca au temei legal pentru acest lucru.Ni sa spus ca pana nu vine raspunsul de la forul din tara respectiva nu avem ce discuta.,raspuns care poate dura 1,3 ..n luni.Ce este de facut pentru a-mi recupera banii?
Discuție imprumut
o societate comerciala din austria poate imprumuta o societate romaneasca.ce document trebuie incheiat intre cele doua.
Discuție clauza clement
Ce reprezinta clauza clement in contractele comerciale
Am procesat seminte de oleaginoase la o fabrica aflata in insolventa.Am ridicat o parte din produsele rezultate din procesare ,iar cealalta parte patronul refuza sa mi-o livreze.Am anuntat firma de insolventa despre acest fapt si nu a luat nici o masura.Nu datorez pentru prestare nici un banut,am achitat in termen toate facturile.Patronul ma informat ca mi-a pus in vinzare produsele,pentru ca nu am mai adus seminte la procesare acest fapt nefiind stipulat in contract.Cui sa ma adresez,stiind faptul ca in insolventa nu poti face nici o actiune impotriva societatii respective.
Răspuns la discuția masuri de garantie la imprumut
Prietene si eu am dat bani cu imprumut pentru care sa gajat cu apartament,am facut act notarial cu ipoteca cu inscriere in CF.La sapte luni de la scadenta am trecut la executare cu un executor si nu am luat banii nici acum si au trecut 9 luni de la inceperea executarii.Nu numai ca au contestat executarea ,dar mi-au facut si plingere penala pentru camatarie,aducind martori mincinosi cum ca stiu ei ca eu am primit banii inapoi.De proces ce sa mai vorbim se amina din doua in doua luni si de naua luni tot astept sa se judece.Parerea mea tineti banii acasa si trimiteti prietenul la banca.
Răspuns la discuția bani dati cu imprumut
Nu exista nici un alt document depus la instanta,iar plingerea a fost depusa tot de catre girant la 5 luni dupa ce a depus la instanta contestatia.
Ajutor pentru continuarea unui contract.Nu inteleg de ce nu s-a indreptat impotriva celor doi,pentru care a gajat.Singurul document pe baza caruia instanta a hotarit suspendarea executarii este declaratia girantului prin care el spune ca s-au dat banii si ca ar fi vorba de ceva camatarie la mijloc.
Cei doi erau cunostinte,pe cel de al treilea garantul l-am cunoscut cind s-au intocmit actele la notar,acesta fiind prieten cu notarul .Garantul este cel care a facut demersul la instanta si i s-a aprobat fara nici o dovada.Da am cerut sa faca dovada platii,lucru pe care nu il poate face pentru ca eu nu am primit nimic.Cind s-a intocmit documentul notarial,notarul i-a explicat ca banii trebuie restituit tot la notar pentru ca eu sa dau o declaratie ca i-am primit ca sa-si scoata casa de sub gaj.
In anul 2008 am imprumutat doua persoane cu o suma de bani fara dobinda,pe care trebuia sa- i inapoieze dupa doua luni.Pentru suma respectiva un prieten al lor a garantat cu apartamentul,pentru acest lucru am intocmit act notarial,in care se specifica ca bani trebuiesc inapoiati in termen de doua luni,in caz contrar se executa creanta fara chemare in judecata.De la 7 luni de la trecerea termenului de plata am trecut la executare prin executor si in perioada de executare girantul a facut contestatie la instanta cum ca banii sau platit,ca sint bani dati cu camata si sa se anuleze documentul facut la notariat.Instanta a admis contestatia si de 8 luni tot se amina judecarea cauzei.Stau si ma intreb daca documentul facut la notarit mai are valoare si cum de i sa acceptat contestatia mai ales ca dupa noua procedura de executare am cerut si noi acordul instntei si l-am obtinut fara probleme.Nu inteleg ce se intimpla.Mai nou am aflat ca mi-au facut si pligere la politie pentru camatarie.