In anul 2008 am imprumutat doua persoane cu o suma de bani fara dobinda,pe care trebuia sa- i inapoieze dupa doua luni.Pentru suma respectiva un prieten al lor a garantat cu apartamentul,pentru acest lucru am intocmit act notarial,in care se specifica ca bani trebuiesc inapoiati in termen de doua luni,in caz contrar se executa creanta fara chemare in judecata.De la 7 luni de la trecerea termenului de plata am trecut la executare prin executor si in perioada de executare girantul a facut contestatie la instanta cum ca banii sau platit,ca sint bani dati cu camata si sa se anuleze documentul facut la notariat.Instanta a admis contestatia si de 8 luni tot se amina judecarea cauzei.Stau si ma intreb daca documentul facut la notarit mai are valoare si cum de i sa acceptat contestatia mai ales ca dupa noua procedura de executare am cerut si noi acordul instntei si l-am obtinut fara probleme.Nu inteleg ce se intimpla.Mai nou am aflat ca mi-au facut si pligere la politie pentru camatarie.
faceti si dumneavoastra plangere penala pentru inselaciune. Si deschide ti actiune in instanta pentru obligatia de a face in care solicitati daune - interese.
Eu va sfatuiesc sa faceti plangere penala pentru abuz de incredere si inselaciune (in anumite circumstante).
Amanarea de care vorbiti se datoreaza tocmai introducerii unei plangeri penale.
Nu inteleg insa exact cum au probat debitorii, in cotestatia la executare motivata pe plata creantei, aceasta plata?!:-/
Si mai ales cum de nu ati cerut probele prin care sustin plata, daca aceasta nu s-a facut?!?
Cei doi erau cunostinte,pe cel de al treilea garantul l-am cunoscut cind s-au intocmit actele la notar,acesta fiind prieten cu notarul .Garantul este cel care a facut demersul la instanta si i s-a aprobat fara nici o dovada.Da am cerut sa faca dovada platii,lucru pe care nu il poate face pentru ca eu nu am primit nimic.Cind s-a intocmit documentul notarial,notarul i-a explicat ca banii trebuie restituit tot la notar pentru ca eu sa dau o declaratie ca i-am primit ca sa-si scoata casa de sub gaj.
Ajutor pentru continuarea unui contract.Nu inteleg de ce nu s-a indreptat impotriva celor doi,pentru care a gajat.Singurul document pe baza caruia instanta a hotarit suspendarea executarii este declaratia girantului prin care el spune ca s-au dat banii si ca ar fi vorba de ceva camatarie la mijloc.