avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... bani dati cu imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

bani dati cu imprumut

In anul 2008 am imprumutat doua persoane cu o suma de bani fara dobinda,pe care trebuia sa- i inapoieze dupa doua luni.Pentru suma respectiva un prieten al lor a garantat cu apartamentul,pentru acest lucru am intocmit act notarial,in care se specifica ca bani trebuiesc inapoiati in termen de doua luni,in caz contrar se executa creanta fara chemare in judecata.De la 7 luni de la trecerea termenului de plata am trecut la executare prin executor si in perioada de executare girantul a facut contestatie la instanta cum ca banii sau platit,ca sint bani dati cu camata si sa se anuleze documentul facut la notariat.Instanta a admis contestatia si de 8 luni tot se amina judecarea cauzei.Stau si ma intreb daca documentul facut la notarit mai are valoare si cum de i sa acceptat contestatia mai ales ca dupa noua procedura de executare am cerut si noi acordul instntei si l-am obtinut fara probleme.Nu inteleg ce se intimpla.Mai nou am aflat ca mi-au facut si pligere la politie pentru camatarie.
agros a scris:

Unul dintre imprumutati este plecat din tara,iar cel de al doilea ma informat ca afost cautat de avocatul girantului pentru a da o declaratie din care sa rezulte ca eu am primit banii si ca mi-au dat si dobinda.In acel moment mi-a inminat un extras de cont de la firma lor din care rezulta ca,girantul le-a depus in cont suma de 20000 ron cu doua zile inainte de expirarea termenului de plata a imprumutului.

:offtopic: interventie moderator

Buna seara user agros

Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive (deja aveti 3), deoarece incalcati Regulamentul de postare.Exista optiunea editare care va permite completarea ultimului mesaj.
Va multumesc anticipat pentru colaborare si intelegere.
Imi este foarte greu sa cred ca "singurul document pe baza caruia instanta a hotarit suspendarea executarii este declaratia girantului prin care el spune ca s-au dat banii si ca ar fi vorba de ceva camatarie la mijloc", mai ales pt. ca girantul este o parte cu interes direct si acelasi cu al celor executati.
Cred ca au mai fost si alte probe (chiar daca nu inscrisuri) si este probabil ca si introducerea actiunii penale de catre debitori sa se fi facut anterior contestatiei la executare, iar proba introducerii acesteia sa fi fost depusa pt. sustinerea contestatiei.
Nu exista nici un alt document depus la instanta,iar plingerea a fost depusa tot de catre girant la 5 luni dupa ce a depus la instanta contestatia.
In acest caz trebuia sa atacati cu recurs hotararea data cuprivire la contestatie.(art.402 al.(2) raportat la art.401 C.pr.civ.). Daca ati decazut din termen si s-a depus si o plangere penala si s-a dispus inceperea urmaririi penale, straduiti-va, cu ajutorul unui avocat sa va demonstrati nevinovatia. In urma rezolutiei de NUP puteti cere reluarea executarii. Altfel, se va invoca art.244 al.(1) pct.2 si al.(2) C.pr.civ.
Aveti, asa cum am aratat si in primul raspuns, posibilitatea sa introduceti chiar dvs. o plangere penala, chiar daca au introdus ei una. Dvs. alegeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre executare silita getuta getuta In mesajele anterioare am scris ca un imobil s-a adjudecat in urma licitatiei organizate de un executor judecatoresc si v-am tot intrebat daca pot depune ... (vezi toată discuția)
Am imprumutat pe incredere si ...am fost pacalit vio.r vio.r Buna ziua! Am inprumutat o suma mare de bani unei familii, tata si fiu,pe incredre.La momentul respectiv ocupau functii publice in finante bine platite . Dar ... (vezi toată discuția)
Imprumut personal.....................garantat cu cec impexvladel impexvladel Buna ziua! Am si eu o problema pe care o consider destul de grava si complicata. Am luat de la un asa zis prieten niste bani imprumut. Cu acelasi prieten firma ... (vezi toată discuția)