avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate mariacoman

Activitate mariacoman

Buna seara. Doresc informare intr-un caz mai deosebit. Pe cand eram copil am fost adoptata de o familie fara copii. In iulie 2012 mama mea adoptiva a decedat. La cererea tatalui adoptiv nu am deschis succesiune deoarece spunea el ca fiind singura mostenitoare dupa ce va deceda si el nu e cazul sa facem cheltuieli inutile. Intrebarea este daca poate instraina imobilul pe care il detine, proprietari in contractul de vanzare cumparare fiind el si sotia, fara acordul meu. Cum pot sa evit instrainarea imobilului, mai ales ca tatal adoptiv are 84 de ani si este si in interesul lui sa nu fie inselat? Daca totusi tatal meu adoptiv instraineaza imobilul eu nu mai am dreptul la mostenire?
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am cumparat o locuinta la demisolul unui bloc nou construit.Dezvoltatorul vazand ca nu am masina mi-a promis ca va pune un gard la 1 m distanta de fereastra pentru a-mi asigura intimitatea. Mentionez ca am fost primul locatar in bloc si nu aveam de unde sa stiu ce va urma. Pe masura ce s-au mai mutat alti locatari au inceput sa parcheze masinile in fata blocului , in fata ferestelor mele, pana langa fereastra spunand ca dezvoltatorul asa le-a spus ca acolo este parcare. Conform ordinului 119/04.02.2014 emis de Ministerul Sanatatii parcarea autoturismelor la o distanta mai mica de 5 m de ferestrele de locuit este ilegala. Intre blocul meu si cel de vis-a-vis este o distanta mica mai mult alee decat drum si in acte se numeste drum de servitute. Eu fiind deranjata de parcarea autoturismelor pana in fereastra locuintei mele am plasat o jardiniera mare in fata ferestrei astfel incat parcarea sa nu se mai faca la o distanta mai mica de 1 m de ferestre. Vecinii care au masina sant deranjati de masura mea si spun ca am ocupat abuziv acel spatiu prin amplasarea jardinierei. Pe baza ordinului mai sus mntionat, am depus o sesizare la politia locala a sectorului 3 Bucuresti, de care apartin, au fost 2 politisti sa vada despre ce e vorba, cu mine nu au discutat, am aflat ulterior ca au fost, si ei spun ca fiind proprietate privata nu pot sa intervina. Intrebarea mea este unde sa ma adresez pentru rezolvarea acestei probleme. Daca am dreptate ca aceasta parcare este ilegala cine poate sa intervina? Multumesc.
Răspuns la discuția Parcare ilegala
stie cineva conform carei legi, hotarari am dreptul sa cer sa nu se parcheze in fata ferestrelor? stiu ca exista ceva, dar nu stiu exact. multumesc
Discuție Parcare ilegala
Buna seara. Doresc si eu o informatie. M-am mutat intr-un bloc nou construit, la demisol. Vecinii parcheaza masina pana in fereastra la mine desi stiu ca exista o reglementare, nu stiu exact care, unde spune ca nu e voie sa amenajezi parcare la o distanta mai mica de 5 metri fata de ferestrele locuintelor. conform acestei reglementari, a ministerului sanatatii cred, aceasta parcare nu e legala. Unde ma pot adresa pentru rezolvarea acestei situatii. Multumesc.
din cauza restantierilor nu mai avem apa calda. eu ca bun platnic ce pot sa fac? nu e corect sa nu beneficiem de utilitati daca santem buni platnici.
buna ziua. intrebarea mea este : din august 2009 nu beneficiez de nici un venit, nici somaj nici ajutor social, deci implicit nu mai am asigurare medicala. la medicii de familie nu vor sa ma inscrie decat daca achit contributia. daca stie cineva, pe ce perioada trebuie sa o achit? pe toata perioada de cand nu mai sant asigurat sau doar pe 6 luni in urma? multumesc
multumesc pt raspuns dar nu e corect. nu e suficient ca am platit deja o suma considerabila la enel , suma pe care nu o pot recupera decat prin instanta? mai platesc si la asociatie si daca nu am bani pt avocat raman eu cu paguba.nu poate sa recupereze asociatia direct de la fostul proprietar?
si cine suporta cheltuielile de judecata. mentionez ca eu momentan nu am venituri, nici somaj
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
este o suma pe care trebuie sa o recuperez eu, restanta de la enel. asta e clar , doar prin proces deschis de mine. dar restanta de la asociatie cine trebuie sa o recupereze? tot eu? mentionez ca la asociatie nu am platit. asociatia de la cine trebuie sa recupereze restanta? de la fostul proprietar pt ca e datoria lui sau de la actualul proprietar si dupa aceea actualul proprietar sa o recupereze prin instanta de la ex-proprietarul? asta nu inteleg. multumesc
un proces in instanta e singura solutie? eu trebuie sa deschid procesul sau asociatia de proprietari?