Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati asupra unui caz..Un petitionar are dreptul să faca o reclamatie referitoare la raspunsul negativ primit de catre un alt petitionar? Mentionez ca cei doi nu sunt rude ci pur si simplu primul reclama ca celalalt nu a fost ajutat in solutionarea pozitiva a unei probleme si cere socoteala institutiei care a formulat raspunsul. Nu stiu cum sa procedez, trebuie sa-i raspund chiar daca petitia nu-l priveste în mod direct?
Multumesc.
Buna ziua!
In anul 2013 am castigat in instanta procesul privind restituirea taxei auto, decizie ramasa definitiva si irevocabila asa ca, in decembrie 2013 am depus dosarul la Administratia Financiara a Finantelor Publice in vederea recuperarii sumei respective. La acea data mi s-a comunicat faptul ca , in termen de maxim 3 saptamani voi primi inapoi taxa achitata si dobanda aferenta. In luna matie, vazand Ordonanta 8/2014 am solicitat Administratiei financiare un rasouns privind situatia dosarului avand in vedere ca inca nu primisem banii dar nici un raspuns oficial privind situatia dosarului.Raspunsul primit a fost ca dosarul meu a fost trimis catre Trezorerie pentru efectuarea platii insa prin dispozitiile art.15,alin.1 al OUG 8/2014 s-a stabilit ca plata sa fie facuta pe parcursul a 5 ani, cate 20% /an, dupa intrarea in vigoare . Eu acea suma am imprumutat-o si trebuia sa o restitui in ianuarie iar raspunsul primit mi-a ”picat ca o bomba ”. Va rog, daca ma poate ajuta cineva , sa-mi spuna si mie ce posibilitati legale am sa -mi recuperez banii, intr-o singura transa, asa cum i-am platit? Ordonanta mentionata nu intra in vigoare retroactiv asa ca nu inteleg de ce se aplica si pentru cei ale caror dosare au fost date spre plata Trezoreriei inca de la sfarsitul lunii ianuarie? Multumesc
Va rog sa-mi spuneti care va fi salariul unui functionar public ce va fi promovat in anul 2013 din functia publica de consilier. gr.principal (gradatia 4, clasa de salarizare 47 cu un salariu de baza de 1524 lei) in functia de consilier gr.superior? Mentionez ca nu beneficiez decat de sporul de vechime (19 ani) si-mi desfasor activitatea intr-o institutie deconcentrata a unui minister.
Multumesc.
Va rog, imi spune si mie cineva care va fi salariul pt un functionar public de executie intr-o institutie publica care are 14 ani vechime iar in prezent este incadrat in functia de inspector, Clasa I, gr. asistent, tr.1 de salarizare? In prezent salariul este de 1047. Multumesc.
Este adevarat, salariul meu era mai mic atunci...si totusi....nu este corect ..vechimea in clasa nu are importanta?N-ar trebui sa apara astfel de diferente...e totusi diferenta de 200 ron la salariu!
Am si eu o nelamurire..Sunt functionar public intr-o institutie publica .In 2006 am terminat studiile universitare de lunga durata intr-o universitate de stat , moment in care am facut cerere catre conducerea institutiei pentru promovarea in clasa. Dupa obtineea aprobarilor, sustinerea examenului, etc. am fost promovata in functia de Inspector cl I, gr. Asistent, tr.III. In momentul promovarii eram referent clasa III, gr. principal, tr. 2 de salarizare. In prezent sunt inspector , gr.asistent treapta, 1 de salarizare. Intre timp alti colegi au terminat 3 ani la o facultate privata, promotia 2009, si au fost promovati (dupa sustinerea examenului de promovare) ca si consilieri , clasa I, gr principal , tr.1 de salarizare si cu un salariu mai mare decat am eu in prezent , cu vechime in clasa I.Intrebarea mea este: este corect ca un absolvent de studii superioare de anul trecut sa fie promovat in cl I, gr. principal , tr.1 iar altul de 3 ani sa astepte sa indeplineasca toate conditiile de promovare de ani de zile pentru a ajunge la acest grad? Este corect ca un functionar public cu trei ani vechime in clasa Isa aiba salariul mai mic decat unul care abia a fost promovat in clasa?Asta in conditiile in care toti am fost angajati la aceeasi data in institutia respectiva...Multumesc.