avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate sorri

Activitate sorri

Răspuns la discuția poprire pe salar coplatitor
creditul este luat de firma recuperatoare .si nu au primit un desfasurator sa se vada clar cat au platit si cat ramane de platit ,pentru ca in tot acest timp de s-au depus sume de bani, intradevar nu in fiecare luna dar la doua luni se depunea de 2 ori mai mult,iar din credit parca nu scade?unde pot sa cer acest desfasurator sa compar cu chitantele care suntNu am incredere in aceasta firma.Va multumesc.
Buna,as vrea sa stiu care este procedura corecta pentru proprirea pe salariul coplatitorului si modalitatea de instiintare si somatie.Decizia cu proprire pe salar este din 4 iunie datata,ajunsa la adresa de domiciliu vechi in 27 iunie iar azi 13 iulie a ajuns in mana coplatitorului.Oprirea s-a facut in deja in 26 iunie prima data iar in 12 s-a blocat contul la banca integral.Mentionez ca proprirea pe salar s-a instaurat pe un credti de nevoi personale.Nu trebuia sa fie anuntat din timp coplatitorul?somatia nu trebuia inmanata personal coplatitorului pe baza de semnatura?ce se poate face in asemenea cazuri?unde merg acesti bani propriti ,nu s-a dat un desfasurator ceva...totusi traim intr-o tara,nu in jungla.
Buna ziua,in 2008 am luat un credit ipotecar de la o banca, iar in afara de comisioanele de analiza,si acordare care s-au platit la semnarea contractului, se mai percepe un comision lunar de administrare credit care se va plati pana la finalizarea contractului,scazand in functie de suma ramasa.As dori sa stiu daca exista o modalitate sa scap de acel comision lunar de administrare cont si sa-l pot recupera pe cel platit pana in momentul de fata.Am inteles ca au existat precedente si au avut castig.Poate sa m-i se spuna ca am fost deacord cu acel comision cand am semnat contractul si nu se mai poate face nimic?
Va multumesc pentru raspuns,am vorbit personal cu juristul de la casa de asigurari si mi-a spus ca nu se deconteaza materialele cumparate de pacient in spitale.Ca atare nu aveam cum sa fac o cerere la CAS,ca oricum nu stiau unde sa o incadreze.Asa ca ramane sa depun cererea la spital.A! SA NU UIT.Mama e din Satu mare si a fost operata la Cluj?Are vreo legatura acest lucru?
Mama mea este pensionara si a fost operata de urgenta cu fractura la picior,operatie care a necesitat niste tije si suruburi pe care le-a plati ea,pentru ca spitalul nu avea pe stoc la acel moment tijele.S-a dat o factura pe ele si ne-a spus ca se pot recupera banii de la casa de asigurari(mentionez ca s-a platit 1200 lei).Am mers la casa de asigurari si de acolo ne-a spus ca nu se deconteaza tijele sau materialele ce se cumpara in spital si ca cererea va trebui sa o facem la spitalul unde a fost operata.Care este de fapt procedura si cu ce trebuie sa ma inarmez?Sau mai bine zis se vor recupera vreodata acei bani?Ma intreb oare de ce se mai retine din salar sau pensie,asigurare medicala!
Buna,am si eu o intrebare,daca o persoana este cercetata in stare de libertate,avand probleme legate de servici,poate in aceasta perioada sa treaca in concediu de crestere a copilului.Este vorba de tata.Specific,nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva dar este funcționar vamal.
Eu,in calitate de mostenitor,ce acte trebuie sa am asupra mea in fata notarului ca sa-mi cedez partea surorii mele?acte originale sau pot fi si copii. Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția risc maternal
Va multumesc mult pentru sfat.=D>
Răspuns la discuția risc maternal
Ma scuzati,dar nu prea am inteles adica daca am probleme cu sarcina nu pot sa-mi iau concediu indiferent de care.Ideea mea ar fi sa nu ma mai duc deloc la servici pana nasc,e un loc de munca destul de toxic dar nu recunoaste nimeni:sorry:
Discuție risc maternal
Am o nelamurire,sunt insarcinata in 10 saptamani si as vrea sa ma duc in risc maternal,dar am inteles ca riscul maternal se acorda doar pe o perioda de 120 zile.Intrebarea mea ar fi daca dupa perioda de risc, ma mai pot sa-mi iau concediu medical pana la 7 luni ce ma duc in prenatal.Va multumesc anticipat.