avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Activitate uclaudiu

Activitate uclaudiu

Deci exista vreo posibilitate de anulare a contractului sau de a face un nou contract prin care eu i-o revand lui astfel incat vechiul proprietar sa ramana cu masina pe numele lui si sa nu mai platim niciunul taxa de inmatriculare? Mentionez ca e o tranzactie in familie, deci vechiul proprietar este de acord.
mediere: Pentru a o inmatricula era necesar certificatul fiscal si de la vechiul si de la noul proprietar si plata impozitului de la data cumpararii pana la sfarsitul anului.

carmenmur: Ne este vorba de dat banii inapoi; vanzatorul este un prieten de-al meu. Ideea e sa ramana masina in continuare pe numele lui dar eu sa ma folossc de ea in baza unei procuri sau a unui contract de comandat ceva.

Apelez si eu la voi pentru o problema.....
Am cumparat in decembrie anul trecut un Logan 1,4 din 2004...am facut actele dar nu am mai apucat sa o inscriu pana la 31 decembrie. Am act de vanzare cumparare, am facut RAR-ul, am fost trecut si in carte ca fiind proprietar, am declarat-o si la fisc, asigurare facuta pe numele meu... etc....tot ce trebuie, doar ca nu am mai reusit sa depun actele la politie ca sa o inmatriculez pe numele meu.

As vrea sa stiu daca acuma mai pot sa ma duc la vechiul proprietar (el fiind de acord) sa ii dau masina inapoi, si sa arunc toate actele pe care le-am facut. Cumva as vrea sa anulez actul de vanzare cumparare si masina sa ramana in continuare pe numele vechiului proprietar, sau cumva sa fac alt contract prin care sa i-o vand inapoi, sau orice prin care nu mai trebuiasca sa platesc taxa de inmatriculare si masina sa ramana in continuare pe numele lui. Mai este posibil asa ceva ? Vechiul proprietar e coleg de servici cu mine si ar fi de acord sa facem chestiile astea, dar nu stiu daca dpdv legal mai e posibil ? El a scos-o doar de la fisc dar la politie e inmatriculata in continuare pe numele lui. In schimb eu am bagat-o la fisc pe numele meu, in CIV sunt trecut ca proprietar eu, iar pe talon este mentionat "Instrainat catre xxx".

Discuție Taxa Auto
Salutare.

Apelez si eu la voi pentru o problema.....
Am cumparat in decembrie anul trecut un Logan 1,4 din 2004...am facut actele dar nu am mai apucat sa o inscriu pana la 31 decembrie. Am act de vanzare cumparare, am facut RAR-ul, am fost trecut si in carte ca fiind proprietar, am declarat-o si la fisc, asigurare facuta pe numele meu... etc....tot ce trebuie, doar ca nu am mai reusit sa depun actele la politie ca sa o inmatriculez pe numele meu.

As vrea sa stiu daca acuma mai pot sa ma duc la vechiul proprietar (el fiind de acord) sa ii dau masina inapoi, si sa arunc toate actele pe care le-am facut. Cumva as vrea sa anulez actul de vanzare cumparare si masina sa ramana in continuare pe numele vechiului proprietar, sau cumva sa fac alt contract prin care sa i-o vand inapoi, sau orice prin care nu mai trebuiasca sa platesc taxa de inmatriculare (dupa legea noua vreo 1300 euro) si masina sa ramana in continuare pe numele lui. Mai este posibil asa ceva ? Vechiul proprietar e coleg de servici cu mine si ar fi de acord sa facem chestiile astea, dar nu stiu daca dpdv legal mai e posibil ? El a scos-o doar de la fisc dar la politie e inmatriculata in continuare pe numele lui. In schimb eu am bagat-o la fisc pe numele meu, in CIV sunt trecut ca proprietar eu, iar pe talon este mentionat "Instrainat catre xxx".

Multumesc.
Da eu am si CASCO la ALLIANZ dar am impresia ca sesizarea daunei trebuia facuta in termen de X (?) zile daca vreau sa o repar pe CASCO.; trebuie sa verific asta in conditiile asigurarii.
Daca il chem pe el si pe asiguratorul lui in judecata exista vreo problema de genul "trebuia sa declar dauna in termen de X zile". De la cine recuperez cheltuielile de judecata? De la el sau de la asiguratorul lui ?
Buna ziua,

In urma cu aprox 3 luni un cocalar de trafic m-a accidentat usor si a refuzat atat constatul amiabil cat si prezentarea la politie. Eu am mers la politie in termenul legal de 24 ore, am declarat incidentul iar autorul a fost identificat si sanctionat cu amenda si suspendarea permisului 30 zile. Motivand ca are drepul de contestare in termen de 30 zile a procesului verbal a refuzat sa-mi dea RCA-ul iar de atunci l-am tot sunat de vreo 4-5 ori iar el desi nu a depus nici o contestatie refuza in continuare sa-mi dea RCA=ul sa-mi repar masina.
Ce pot sa fac in acest caz? Vreau sa-l dau in judecata dar nu stiu exact cum sa procedez: sa-mi repar mai intai masina pe banii mei si sa-l dau in judecatsa sa-mi recuperez banii? Sau sa-l dau in judecata sa-i cer sa-mi dea RCA-ul ? Si in ambele cazuri cum pot dovedi ca el nu vrea sa-mi dea RCA=ul...ca poate el o sa zica instantei ca nu i l-am cerut sau nu am vrut sa il iau de la el.
Cum sa procedez ?
Multumesc,
Răspuns la discuția CASCO - Refuz plata

Am toate actele necesare: declaratia, procesul verbal dat la poliltie, devizul, motivarea scrisa a refuzului de plata. La CSA am depus plangere dar nu m-au ajutat cu nimic. Le-a trebuit 30 zile sa sa imi dea un raspuns de genul "Ne pare rau dar nu este de competenta noastra acest caz".
Inca o intrebare: termenul de prescriere de 3 ani se refera la termenul pana la care se da o decizie finala de catre justitie sau termenul pana la care se poate depune plangere in instanta de catre mine? Intreb asta deoarece incidentul a avut loc cu aprox 1 an jumatate in urma, iar daca procesul se lungeste 2 ani o sa fie depasit termenul de 3 ani.
Poate sa-mi zica cineva din experienta proprie cam cat ar dura un proces de acest gen ?
Multumesc,
In urma cu aproximativ un an jumatate am avut o reparatie pe CASCO iar asiguratorul a refuzat in mod abuziv plata daunelor invocand in motivatie o asa-zisa declaratie a mea data politiei in care eu as fi declarat diverse lucruri. Altfel spus, societatea de asigurari a inventat o falsa declaratie de-a mea data politiei pentru a ma putea incadra la unul din ariclolele din contractul de CASCO prin care ei pot refuza pata daunelor. Mentionez ca eu am obtinut de la politie o copie dupa declaratia mea originala prin care pot proba faptul asa-zisa declaratie invocata de ei nu are legatura cu realitatea.
Acum intrebarile:
- Cam cat credeti ca ar putea dura un astfel de proces si care ar fi sansele de reusita ?
- Este vorba de o suma relativ mica, aprox 1700 RON, credeti ca as gasi un avocat sa se bage in acest proces? Recomandari ?

Multumesc,