avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate Pop Ana Maria

Activitate Pop Ana Maria

Buna. As dori sa stiu ce contributii se platesc la stat pe perioada concediului de crestere copil ...mie din cate am observat pe fluturas(cadru militar) platesc la fel ca inainte:sorry:, si o a doua intrebare: sotia mea este studenta in ultimul an la facultate.. a nascut in aprilie , eu fiind in ccc pana in noiembrie anul acesta, daca ma intorc mai repede la munca poate sa intre ea in concediu de crestere pt al 2-lea copil??? daca isi alege prima varianta, cea de un an si pana in februarie 2013 se angajeaza va putea beneficia de stimulentul de 500 ron, pana la varsta de 2 ani a copilului???
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!!!
Discuție CAS
Buna. O nelamurire: sunt PFA pe apicultura si mai am inchiriata o suprafata din casa in valoare de 450 lei pe luna. La plata asigurarii de sanatate mi-au zis ca pentru pfa trebuie sa platesc minimul pe economie(chiar daca nu am venituri de 670 pe luna) si mi-au mai zis ca trebuie sa platesc si 5,5 din venitul lunar pe chirie...este corecta decizia??? Mentionez ca nu sunt angajat si acestea sunt singurele venituri ale mele.
Buna. Sotia mea a nascut in noiembrie 2010, datorita faptului ca era studenta si trebuia sa-si urmeze studiile am intrat eu in concediu de crestere copil(cu vechea ordonanta din 2005). In aprilie trebuie sa nasca din nou si as dori sa stiu daca va putea sa beneficieze de indemnizatie(sau de un stimulent) in cazul in care o sa continue studiile(acum este in anul 4, ultimul an, urmand sa se inscrie la master). Mentionez ca este la buget si la zi cu studiile.
deci legea spune ca...mai pe intelesul romanilor: ART. 8 (1) Taxa nu se plăteşte atunci când autovehiculele sunt:
b) acordate instituţiilor:::: de învăţământ, sănătate şi cultură, ministerelor, altor organe ale administraţiei publice, structurilor patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică,(si zice de cine sunt acordate): de către guverne străine, organisme internaţionale şi organizaţii nonprofit şi de caritate(care la randul lor aceste prganizatii pot sa aibe sediul in romania???#-o), (aici zice cum sunt acordate):prin donaţii (de aici nu mai inteleg ce vrea sa spuna, intelegem cu totii ca sunt acordate prin donatii, dar nu vad care este rostul continuarii frazei#-o la care fundatii se refera cand zice ca sunt finantate???la cele care acorda sau la cele care primesc???):sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile, precum şi din programe de cooperare ştiinţifică şi tehnică;
si la sfarsit vine si intrebarea...imprumutul nerambursabil poate sa fie acordat si de o societate(firma ,persoana fizica...etc) romaneasca??? si in cazul asta de pe acesti banii pe care ii primeste fundatia poate procura un autoturism neinmatriculat si pe care vrea sa-l inmatriculeze=D>...nu stiu cine face legile astea...si app in normele de aplicare a legii nu se fece nici o referire la art. 8. =D> ne lasa in ceata...

se poate putin mai explicit???:D
multumesc pentru raspuns!!!din toate punctele enumerate mai sus, fundatia indeplineste conditiile...intrebarea concreta era:-daca se poate inerpreta legea, astfel incat sa fie scutite de la taxa auto 2012 doar fundatiile care se autofinanteaza extern cat si doar acele fundatii care primesc masina ca donatie(trebuind sa plateasca taxa acele fundatii care cumpara masina / care se autofinanteaza atat inern cat si extern)???
Conform articolului 8 din noaua taxa auto pe 2012, lit B:(1) ''Taxa nu se plateste atunci cand autovehiculele sunt:

b) acordate institutiilor de invatamant, sanatate si cultura, ministerelor, altor organe ale administratiei publice, structurilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national, asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica, de catre guverne straine, organisme internationale si organizatii nonprofit si de caritate, prin donatii sau finantate direct din imprumuturi nerambursabile, precum si din programe de cooperare stiintifica si tehnica; ''...la care fundatii face referire legea???doar la cele care sunt finantate de guvernele straine???sau si cele care se autofinanteaza in mod normal??? Are vreo importanta daca masina este cumparata de fundatie? sau trebuie sa fie neaparat donata???
Astept raspunsurile dumneavoastra
Am o situatie in care as dorii sa stiu daca voi beneficia de concediu crestere copil: In anul acesta am terminat liceul, si m-am inscris pentru a beneficia de somaj, in cazul in care voi naste pe pe perioada indemnizatiei de somaj, voi putea beneficia dupa nasterea copilului de ccc?
Răspuns la discuția Indemnizatia pentru CCC
Deci, daca esti studenta nu se considera ca ai avea un salariu minim de 600..la care sa se adauge veniturile din pfa? adica (600*12+ veniturile din pfa)/12...normal asa ar trebuii sa se calcleze:)
Buna. Am o intrebare in legatura cu indemnizatia de crestere copil pentru studente: daca sunt studenta la zi, in anul 4, la buget...si totodata am si un pfa din care obtin venituri cum se va calcula indemnizatia de crestere a copilului? mentionez ca voi naste undeva prin aprilie 2012:D
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.