Buna ziua,
Am parte de o situatioe foarte incurcata pe care as dori sa o rezolv si anume o proprietate impartita in mai multe parti si proprietari pe care as dori sa o achizitionez.
Situatia este urmatoarea: Proprietea este impartitat in 20 de parti din care 17 sunt al fostilor proprietari sasi care imediat dupa '89 au plecat in Germania lasandu-i pe parintii mei ca si "Administratori" , in Germania doamna (mama) care era proprietar majoritar a murit partea ei impartinduse la randul ei urmasilor in numar de 5 din care apoi a mai murit unul si partea acestuia impartindu-se la urmasii lui, destul de complicat dupa cum spuneam.
Celelalte 3 parti din 20 erau la momentul plecarii lor in proprietatea statului roman din cauza "confiscarii" acestor 3 parti de la unul din proprietarii care a plecat in Germania inainte de '89. Aceste 3 parti au fost ulterior cumparate de la ICRAL de catre parintii mei si nici nu a mai fost revendicata ulterior.
Situatia este acum ca pe acea proprietate locuiesc eu, parintii si fratele meu care nu este o persoana prea sociabila de aceea am exclus din start varianta procesului pe care parintii l-a putea face pt. procedeul de uzucapiune pt. a nu ramane impreuna cu el si ma ofer sa cumpar cele 17 parti impartite intre cei multi mostenitori ai sasilor din Germania.
Intrebarea mea este cat de complicat ar fi procesul pentru ei pentru a-si face succesiunea in acest moment si cum as putea face eu sa ii pot constrange sa imi vanda toti doar mie partea fiecaruia astfel incat sa am majoritate de parti si sa scap de colocatarii insociabili (evident nu de parinti care pot ramane linistiti in partea lor chiar mai mult daca au nevoie). Daca imi puteti recomanda si un avocat sau ghid bun specializat pe cazuri asemanatoare din Brasov v-as fi recunoscatoare.
Multumesc,
Mihaela
Buna ziua,
Locuiesc intr-o comuna de langa Brasov unde in centrul localitatii in gradina unei proprietati destul de mari invecinata cu a noastra, se cresc vaci. Adica mai precis prorietatea respectiva care de afara arata ca o locuinta normala, are de fapt un grajd mare si o gradina mare in care vacile umbla libere toata ziua.
Gradina aceasta se invecineaza cu gradina noastra, proprietatile sunt asezate in L una langa alta ele se afla pe strazi diferite perpendiculare. Problema noastra este generata de mirosul, mustele, ciorile si multe altele legate de acesata activitate a vecinilor, de asemenea depozitul de balegar se afla in fata grajdului in gradina.
Doresc sa va cer ajutorul in acesta privinta, cum putem legal sa atacam aceasta activitate care stiu ca, conform legii mediului, trebuie sa se desfasoare in afara unei localitati, si daca ei vor afla cine i-a reclamat, avand in vedere ca nu sunt persoane chiar sociabile si vrem sa evitam conflictele ulterioare.
Multumesc mult!
Mihaela
Buna ziua,
stiu ca in decursul ultimilor ani legea pensiilor s-a schimbat de mai multe ori, eu nu reusesc sa gasesc o varianta finala, de aceea va rog sa ma ajutati cu conditiile in care mama mea se poate pensiona din invatamant( stiu ca acolo era o perioada de 3 ani de avans care nu stiu daca mai e valabila in noua lege), la 1 septembrie 2012 va avea 37 de ani de munca, nascuta in 06.11.1955.
Va multumesc!
Buna ziua,
As dori sa stiu care dintre variantele Miscarii personalului didactic preuniversitar se aplica in aceasta perioada, cea din 2010-2011 sau 2011-2012?
Multumesc
Buna ziua, intrebarea mea e legata de pensionarea unui cadru didactic(invatatoare) nascut in noiembrie 1955 cu 35 de ani vechime . Intrebarea e in ce conditii se poate pensiona anul acesta, daca se mai poate pensiona anticipat partial si cu ce penalizari aproximativ.
Va multumesc.
Buna ziua,
din nou am o rugaminte la d-vostra legata de acelasi subiect doar ca acum a aparut un element nou in problema si anume conform noilor reguli de reducere a posturilor care cuprinde si invatamantul, postul mamei mele a fost restructurat in felul urmator: ea a avut cel mai mic punctaj dintre cadrele didactice din scoala din cauza ca nu are studii superioare desi are o vechime de 28 de ani(titulara) in acesta scoala.Concluzia e ca de la 1 septembrie postul ei se va desfiinta si ea va fi nevoita sa fie repartizata la alta scoala desi in scoala in care activeaza acum o sa fie doua posturi de titulare neocupate: o invatatoare este si va fi in continuare in concediu de maternitate iar una va fi in concediu de studii. Vreau sa va intreb ce ar putea face mama in aceasta situatie avand in vedere ca i s-a confirmat ca poate iesi la pensie din 6 octombrie, adica ce ar putea face pt. a nu fi repartizata la alta scoala in perioada 01 sept. - 06 oct.
Va multumesc.
Multumesc mult pentru raspuns,
Mai am o singura intrebare in legatura cu pensionarea din invatamant:
-Dupa cum spuneati si d-voastra ea se poate pensiona si in timpul anului scolar cu aprobarea ISJ, d-na inspectoare de acolo i-a recomandat ca pentru ca sa existe un motiv de pensionare in timpul anului scolar mama mea sa ceara de la medicul de familie o adeverinta in care sa scrie ca nu mai e apta medical, dar in cazul asta ma intrebam daca nu cumva o sa i se interzica sa lucreze ultimele doua luni inainte de pensionare. Mai exact as vrea sa ma ajutati prin a-mi spune exact care ar fi motivele din cauza carora, celor de la inspectora,t ar putea aproba o pensionare in timpul anului scolar.
Va multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in legatura cu conditiile in care mama mea, invatatoare, se poate pensiona anticipat. Ea ar vrea sa se pensioneze incepand cu 1 septembrie 2010.
E nascuta in 6 noiembrie 1955, a intrat in invatamant la 1 septembrie 1975. In noiembrie 2010 o sa faca 55 de ani si la data pensionarii o sa aiba 35 de ani de cotizare la fond.
Ar vrea sa stie in ce conditii se poate pensiona, cat va fi penalizarea si care ar fi o valoare aproximativa a drepturilor banesti primite ca pensie.
Multumesc mult.