avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Activitate mihai gru

Activitate mihai gru

Buna ziua,
Am de efectuat o plata spre o firma din olanda pentru servicii muzicale.
ne am inteles la suma de 1000 euro.mi au trimis factura de 1000 euro eu urmand sa le dau banii.
acum intreb poate ma ajuta cineva,cati bani transfer eu?
intreb asta pt ca stiu ca trebuie in primul rand sa primesc un cert de rezidenta fiscala.
ce se intampla daca nu l primesc?

am facut si invers.am emis eu factura tot de 1000 euro catre o firma din spania,le am dat si cert de rezidenta fiscala si din factura de 1000 euro mi au virat 900 euro spunandu mi ca au oprit 10% impozitul la sursa.

eu cum procedez?
a)daca imi da cert de rez fiscala
b)daca nu mi da

multumesc
Răspuns la discuția plata externa
va multumesc f mult pt raspuns
Discuție plata externa
Buna ziua,
Am nevoie de o indrumare va rog pt ca e prima data cand am de aface cu asa ceva.

Am de platit suma de 1000 euro unei firme din olanda pt serviciile oferite.
Firma trebuie sa primeasca 1000 euro net.
Eu le voi face virmanent de 1000 euro cand primesc factura.
Ce mai trebuie sa platesc eu dupa?am inteles ca trebuie sa platesc un impozit care se opreste la sursa (adica eu)?
Trebuie sa I solicit firmei din olanda un certificat de rezidenta fiscala?la ce ma ajuta?
Multumesc anticipat :">

PS :schimba cu ceva situatia daca pe viitor o sa am plati catre personae fizice afara sau e la fel ca la firme acesta calculare??
Buna ziua,
trebuie sa mi recuperez o suma de bani de la cineva
a fost de acord sa mergem la un notar sa facem o intelegere scrisa
ceea am si facut,numai ca notarul azi ne a zis ca nu mai se fac la notar astfel de intelegeri si ca trebuie sa o facem noi in prezenta a cate 2 martori de fiecare parte, si ca aceasta hartie semnata de noi are aceeasi valoare juridica ca cele facute in trecut la notar.
e adevarat ?nu mai se facla notar sau sa merg la alt notar...?
iar intelegerea trebuie stas(e un model de contract) sau putem scrie cum vrem noi in el..?
multumesc anticipat
Buna ziua.
As dori sa deschid o sala de jocuri pe console Playstation 3.Pe jocurile PSP 3 cumparate din comert ( distribuitori oficiali ) este specificat ca aceste jocuri sunt exclusiv pentru acasa si este interzisa inchirierea lor.Cu toate acestea in Romania cat si in tarile UE , exista centre de inchirieri cat si sali de jocuri. Intreabarea mea este cat ar costa o licenta pentru o astfel de afacere si de unde pot sa o obtin.
Va multumesc