avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut persoane fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut persoane fizice

Buna ziua,
trebuie sa mi recuperez o suma de bani de la cineva
a fost de acord sa mergem la un notar sa facem o intelegere scrisa
ceea am si facut,numai ca notarul azi ne a zis ca nu mai se fac la notar astfel de intelegeri si ca trebuie sa o facem noi in prezenta a cate 2 martori de fiecare parte, si ca aceasta hartie semnata de noi are aceeasi valoare juridica ca cele facute in trecut la notar.
e adevarat ?nu mai se facla notar sau sa merg la alt notar...?
iar intelegerea trebuie stas(e un model de contract) sau putem scrie cum vrem noi in el..?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:48, 5 Octombrie 2010
Domnule draga ... daca un notar v-a dat raspunsul de mai sus ... ma gandesc la Vladimir Streinu si la cugetarea lui despre Gradina Domnului si numarul celor care i-au sarit gardul.
1. Inscrisurile sunt de doua feluri: autentice - adica cele facute cu anumite formalitati si de o anumita persoana desemnata de legiutor si sub semnatura privata - cele pentru care legea nu prevede o formalitate sau care au fost facute fara formalitati ori de un functionar necompetent. Inscrisul sub semnatura privata are aceeasi putere intre parti ca si inscrisul autentic.
2. Orice notar va poate face un inscris care sa consemneze intelegerea d-voastra cu conditia ca ceea ce conveniti sa nu fie ilegal sau imoral.
3. Mergeti la alt notar iar daca si ala e batut in cap si refuza sa va faca inscrisul inseamna ca aveti o aberatie statistica in zona ... si atunci mergeti la un avocat. E putin probabil sa gasiti si un avocat cu aceleasi conceptii.
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
puteti sa faceti intelegerea printr-un inscris sub semnatura privata semnat si de doi martori. e perfect legal.
va recomand sa mergeti si la un alt notar.
avantajul unui contract de imprumut in forma autentica = constituie titlu executoriu.
dezavantaj costul destul de ridicat al unui astfel de act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare van_allen78 van_allen78 un contract de vanzare cumparare pe un teren intravilan cumparat in 1992 se poate autentifica acum? ideea e ca mama nu a mai mers la notar si nu a mai ... (vezi toată discuția)
Inscris sub semnatura privata cmary cmary Buna seara. Acum cateva luni am fost obligata din varii motive sa vand fiicei mele 3 proprietati, avand in acelasi timp inca doi copii majori. In momentul de ... (vezi toată discuția)
Antecontractul este obligatoriu la notariat? sudussrl sudussrl antecontractul de vanzare-cumparare a unei case este obligatoriu de incheiat la notariat? (vezi toată discuția)