In actualul Cod Rutier, o combinatie nefericita dintre OUG 195 si un Regulament de Aplicare - unul conceput de parlament si celalalt de catre organele de politie - nu se prevede o situatie - printre multe altele - si anume, un caz cu care ma confrunt eu : in urma unui accident de circulatie , mi s-a retinut permisul de conducere "IN VEDEREA CERCETARILOR". Ei bine , in Codul Rutier nu se prevede nimic legat de faptul ca atata timp cat am dreptul sa circul in tara cu o dovada provizorie eliberata de politia nu pot circula in afara tarii . Pentru ca permisul nu mi se inapoiaza , aplicarea codului rutier nu face altceva decat sa imi incalce dreptul de a circula cu auto si in afara tarii , incalcandu-se astfel si prezumtia de NEVINOVATIE , prevazuta in art 6 CPP si in text 1 art 6 alin 2 din CEDO.
Solutia primita de la procuror : sa traduc dovada in engleza si numai asa pot conduce in afara tarii.(avand in vedere ca seviciul meu depinde de permisul auto)
Va rog ma puteti ajuta cu un sfat? nu cred ca ma pot baza pe raspunsul neoficial al procurorului.
Va multumesc.
Buna ziua,
Doresc sa acord anumitor angajati prime de merit care au caracter ocazional.
Inspectorul de resurse umane considera ca trebuie intocmit un act aditional deoarece il considera un sporla salariu.
Din cunostintele mele se trec in CIM doar sporurile cu carcter permanent.
Va rog ma puteti ajua cu o solutie sa nu avem probleme in acordarea acestor prime?
Va multumesc.
Eu am procedat in felul urmator. Am inaintat o adresa BNR-ului prin care am solicitat informatii legate de plata in valuta a furnizorilor interni (agentii de turism) si surprinzator au raspuns afirmativ foarte repede.
Buna ziua,
Am inaintat o reclamatie la ITM pentru neinregistrare CIM la care am atasat ca dovada adeverinta de salariu si am primit urmatorul raspuns:
"Referitor la petitia dvs. intregistrata la ITM cu sub nr., va comunicam urmatoarele:
- nu au fost identificate dovezi din care sa rezulte stabilirea unui raport juridic de munca intre dvs. si SC
- nu figurati pe dovezile de executare a contractelor de munca depuse la ITM
- nu figurati in evidenta orelor de munca prestate de fiecare salariat, tinuta si prezentata de angajator.
Pentru dobandirea drepturilor ce vi se cuvin va indrumam sa va adresati instantei judecatoresti..."
Sa inteleg ca ITM imi confirma cele sesizate de mine si atat??? care este rolul ITM-ului?
Persoana care a fost in control din cadrul ITM-ului a acordat cateva zile societatii in cauza sa se pregateasca si nu a intrebat de aceasta adeverinta, probabil sa nu ii puna in dificultate.
Am inaintat o reclamatie si la Inspectia Muncii.
Buna ziua,
In data de 22.12.09 am trimis la Cetelem o notificare referitor la aceasta taxa de rambursare si am primit urmatorul raspuns:
„Referitor la sezizarea dumneavostra cu privirea la perceperea taxei de rambursare, va comunicam ca prevederile contractuale nu au fost modificate, prin contract si prin legislatia in vigoare Cetelem neavand obligatia de a pastra anumite canale de rambursare in anumite conditii specifice.
Dreptul dumneavoastra de a rambursa creditul fara costuri suplimentare nefiind afectat, avand in vedere ca la data prezentei, dumneavoastra puteti efectua rambursarea creditulului fara aceste costuri , utilizand canale de rambursare alternative si accesibile, respectiv unitatile CEC Bank din toata tara, pe baza platicului de plata a ratelor.
Cu privire la introducerea acestei taxe , ati fost informat in prealabil prin afisarea la loc vizibil a anuntului privind perceperea taxei de rambursare in magazinele partenere, precum si care sunt canalale gratuite de rambursare puse la dispozitie de Cetelem, nefiind necesara notificarea individuala.„
In aceasta notificare am mai solicitat schimbarea datei scadente dar nu au fost de acord pe motiv ca la semnarea contractului s-a stabilit data de 01.(angajatorul a schimbata acordarii salariului pe 15)
Ma gandesc serios sa aplez la ANPC chiar daca nu sunt prea optimista.