avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dovada provizorie de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dovada provizorie de circulatie

In actualul Cod Rutier, o combinatie nefericita dintre OUG 195 si un Regulament de Aplicare - unul conceput de parlament si celalalt de catre organele de politie - nu se prevede o situatie - printre multe altele - si anume, un caz cu care ma confrunt eu : in urma unui accident de circulatie , mi s-a retinut permisul de conducere "IN VEDEREA CERCETARILOR". Ei bine , in Codul Rutier nu se prevede nimic legat de faptul ca atata timp cat am dreptul sa circul in tara cu o dovada provizorie eliberata de politia nu pot circula in afara tarii . Pentru ca permisul nu mi se inapoiaza , aplicarea codului rutier nu face altceva decat sa imi incalce dreptul de a circula cu auto si in afara tarii , incalcandu-se astfel si prezumtia de NEVINOVATIE , prevazuta in art 6 CPP si in text 1 art 6 alin 2 din CEDO.
Solutia primita de la procuror : sa traduc dovada in engleza si numai asa pot conduce in afara tarii.(avand in vedere ca seviciul meu depinde de permisul auto)
Va rog ma puteti ajuta cu un sfat? nu cred ca ma pot baza pe raspunsul neoficial al procurorului.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: catalin2832 , utilizator 15:40, 15 August 2012
Personal nu cred ca puteti circula cu dovada provizorie in afara tarii,aceasta nu are nici un element de siguranta cum este permisul ,este destul de greu sa fie verificata si banuiesc ca daca ar exista aceasta posibilitatea nu ar fi fost scrisa doar in limba romana.
Faceti o cerere scrisa la parchet in acest sens. Chiar si daca o veti legaliza, veti trezi suspiciunea tuturor politistilor de pe afara si sa nu aveti probleme. O hartie de aia o poate face oricine. Daca in tara poti fi verificat foarte usor in baza de date, afara e mai greu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada provizorie. conducere in afara tarii Cristianna Cristianna Buna ziua!Se poate circula in strainatate cu dovada provizorie?Banuiesc ca nu,dar vreau sa stiu daca exista o solutie pentru astfel de probleme.Se poate face ... (vezi toată discuția)
Circulatie in ue cu dovada de circulatie sile_do sile_do as dori si eu o informatie.pot circula cu dovada de circulatie in tari UE si non-UE?Dovada este prelungita in fiecare luna.permisul este retinut pana la ... (vezi toată discuția)
Circularea pe teritoriul ue cu dovada de circulatie Barboo Barboo Buna ziua oameni buni Avand in vedere ca facem parte din UE, sunt foarte curios daca se poate circula pe teritoriul UE cu DOVADA DE CIRCUATIE, care iti este ... (vezi toată discuția)