avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Activitate enipohl

Activitate enipohl

multumesc
Pentru un contract de comision incheiat de o firma din Romania platitoare de TVA cu o firma din Israel , firma din romania trebuie sa achite TVA? ( ca si la importuri de bunuri extracomunitare pt.care se plateste TVA in vama??)

Mentionez ca firma din Israel gaseste clienti pentru firma din Romania si primeste comision din marfa vanduta de firma romaneasca clientului gasit de firma din Israel.
Clientul care va primi marfa este tot firma extracomunitara.
Răspuns la discuția Impozitare venituri nerezidenti
multumesc
MULTUMESC FRUMOS

multumesc pt.raspuns.

daca contractul s-a incheiat in noiembrie 2011 am avut data limita de depunere? stiti cumva legea care stipuleaza ca poate fi incheiat si fara dobanda?
O persoana fizica nerezidenta in Romania, cetatean belgian daca imprumuta cu o suma anume o societate comerciala din Romania si in cadrul contractului de imprumut s-a stipulat o dobanda de 7.5 % pentru suma imprumutata, ce obligatii de plata si declarare are societatea . Sunt obligata sa stipulez dobanda in contract?
In cazul dobanzii legale stabilite de BNR se simplifica plata si declararea catre finante? Daca da, care este dobanda legala. Mentionez ca contractul s-a/ se va incheia cu data de 01.11.2011.
Trebuie contractul inregistrat la finante?

multumesc
Administratorul unei societati comerciale este angajat cu contract de munca cu 2 ore/zi. Pot sa-i platesc indemnizatie de conducere? Si ce regim de impozitare si declarare are?
Daca o societate comerciala din Romania primeste un imprumut de la o persoana fizica de cetatenie belgiana, in contractul de imprumut este obligatoriu sa existe o dobanda sau nu??
As vrea sa intocmesc contractul legal dar simplu, in asa fel incat sa am cat mai putin de declarat , de platit la finante pentru eventuale dobanzi.
Contractul trebuie inregistrat la Finante?


Multumesc
Răspuns la discuția Contract de servicii SUA
din pacate inca nu am o certitudine ce avem de facut, dar la finante la dep.consiliere juridica mi-au spus ca fact se inreg cu taxare inversa, contractul nu se inreg la finante.
Partea grea este cu evitarea dublei impozitari si anume:
1.trebuie sa primesti de la firma din sua un "certificat de rezidenta fiscala" care se emite de la organul fiscal de la ei si care atesta ca firma de acolo achita impozitul aferent facturii emise de el acolo in sua.
2. daca nu ai acest certificat tu estii obligata sa achiti la statul nostru cel drag 16% din valoarea facturii impozit profit obtinut de nerezidenti si vei vira in sua valoarea facturii mai putin impozitul pe care ai achitat-o pentru ei.vei trimite chit in sua si tu tii un exemplar.
3.Treb sa citesti si conventia de evitare de dubla impunere intre ro si sua sa vezi ce spune acolo ce cote se achita de catre cine si unde in functie de actele, certificatele pe care le detii.
4.orice factura primita de o firma din ro din intra sau extra comunitar implica totdeauna studierea conventiilor de evit de dublaimpunere intre state , ca sa stii ce ai de factu.
la noi este totul extra complicat,
sper ca team ajutat cu ceva!!
spor la treaba
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti ce am de facut in situatia urmatoare:
Am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma din SUA , ca ei sa-mi efectueze studiu de piata si sa-mi caute clienti pentru vinzarea pe piata sua a produselor mele fabricate in ro.
Intrebare:
1. factura primita de mine o inregistrez cu taxare inversa??
2.Cine trebuie sa achite impozitul pe venitul obtinut de persoana nerezidenta si in ce tara se achita aceasta?
3.Care este procentul care trebuie platit din valoarea facturii ? ( 16% sau 10% sau alta?)
Multumesc anticipat