avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate iosifn

Activitate iosifn

Casa de pensii trebuie sa emita o nouă decizie de pensie prin care să valorifice în grupa I de muncă, în procent de 100%, (perioada de peste 6 ani), începând cu data de 30.08.2021, aceasta fiind decisa la tribunal.
Obligă pârâta să plătească reclamantului drepturi de pensie astfel rezultate, începând cu aceeaşi dată, actualizate cu rata inflaţiei la data plăţii efective, precum şi dobânda legală aferentă acestora, calculată de la data de 30.08.2021 şi până la data plăţii efective, precum si cheltuieli de judecata. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Este normal sa primesc aceasta pensie din 30.08.2022, tinand cont ca eu momentan lucrez iar decizia de pensionare este pentru pensie partial anticipata. Eu intentionez ca in 02.05.2022 sa depun o noua cerere de pensionare partial anticipata. Este corect sau nu

Apelul se depune la Tribunalul Hunedoara.

Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 06 aprilie 2022.

Document: Hotarâre 517/2022 06.04.2022
Aveti perfecta dreptate cu decizia contestata. Daca la dosarul inregistrat la tribunal se depune in continuare si o contestatie in termenul legal de 10 zile dupa ce s-a primit citatia si care se incadreaza in cele 45 de zile de la comunicarea Deciziei privind anularea pensiei?
O decizie de pensionare, anulata la cerere in termenul legal de 30 zile, mai poate fi atacata la Judecatorie in termenul de 45 zile pentru neacordare grupa munca?
Pot beneficia de pensie pentru limita de varsta la 60 ani, nascut in august 61 (barbat), daca:
-am lucrati la gr. I (100%) 5 ani si 11 luni;
- am lucrat pana in acest moment 31 ani la grupa a III-a
- stagiu asimilat ( facultate scurta durata -subingineri la zi - 3 ani, din care 10 zile lucrate in timpul facultatii si 28 zile in vacanta)
- 6 luni de armata la termen redus dupa facultate
- 2 ani si 6 luni este sporul de grupa.
Totalul anilor lucrati si perioadele asimilate sunt de 43 ani.
Daca pot beneficia de pensie si sa lucrez in continuare pana la 65 ani cu acordul primarului sau nu, fiind functionar public momentan.
Multumesc mult!
Cine elibereaza acum o adeverinta grupa munca de la Grup Santiere Montaj Cazane Vulcan Bucuresti. Stie cineva unde este arhiva pentru cei care au lucrat intre ani 1975 - 1982.
Un SVSU de categoria a IV-a, avand in dotare autospeciala de pompieri, a obtinut de la ITM (judetean), conform art. 38. alin (1) Personalul angajat al serviciilor de urgenta voluntare/private se incadreaza in conditii de munca similare personalului serviciilor de urgenta profesioniste din L 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor. Pentru ca intervenim la acelasi tipuri de interventii ca si structurile profesioniste, nu?
Dar la drepturi nu avem nimic. Pentru ca ITM-ul a solicitat si punctul de vedere al Casei Nationale de Pensii, de la care am primit un raspuns ca solicitarea noastra a fost trimisa la MAI............., nici un raspuns. Oare ce este de facut sa beneficiem de aceste drepturi ?
Având în vedere prevederile art. 38 alin 1 (Capitolul IV, Secţiunea a –III-a) din Legea 307 din 12.07.2006 privind apararea împotriva incendiilor, publicata în Monitorul Oficial nr. 663 din 21 iulie 2006, coroborata cu prevederile HGR 1294/2001 privind stabilirea locurilor de muncă şi activităţilor în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice cadrelor militare în activitate.

De ce condiţiile de muncă ale personalului Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din subordinea unui Consiliului Local al oraşului/municipiului/comunei ..............., nu beneficiaza de drepturile pe care le au serviciile profesioniste?

Ce pasi trebuie facuti si la ce ministere pentru cele specificate mai sus?

Cu 5 ani 10 luni si 3 zile la grupa a I-a, si 2 luni si 4 zile la grupa a II-a, mai beneficiez de reducere la pensionare.