avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters126381

Activitate ContSters126381

O persoana poate avea dubla calitate , si aceea de martor asistent si aceea de martor ocular ? In sensul ca daca a semnat ca martor asistent , mai poate apoi sa fie propusa si ascultata si ca martor ocular ?
Buna ziua .
Va rog sa imi spuneti si mie care este actul normativ care prevede si sanctioneaza contraventional pe cetatenii romani care nu poarta tot timpul asupra lor documentul de identitate , atunci cand de exemplu circula pe strada si la o legitimare de catre politie nu prezinta actul de identitate ( a nu se confunda cu refuzul ) .
Va rog tare mult , cine poate sa imi spuna actul normativ , rog sa anexeze si prevederea respectiva din act .
De asemenea , doresc sa mai intreb daca actul de identitate este considerat act de stare civila .
Va multumesc .
Buna ziua .
Azi , dupa ce m-am pus in miscare din parcarea spitalului , am oprit la semafor fiind a doua masina iar in fata , ghiciti cine , masina politiei . Acei politisti erau de la politia municipala si nu de la rutiera . Dupa ce trecem de semafor , imi face semn sa opresc pe dreapta . Vine dl agent la mine , si imi cere documentele . Imi spune ca nu aveam centura , desi in momentul opririi o aveam si ca nu as fi respectat indicatorul de ocolire , ceea ce nu este adevarat . Ma rog , ma supun , ii dau documentele insa dupa ce imi intocmeste PV , il citesc si la obiectiuni i-am zis sa completeze ca nu recunosc incalcarile consemnate in PV . In masina eram cu o prietena , pe care a legitimat-o si atat . Probabil i-a trecut datele in agenda personala .
De la oprire pe dreapta si pana la terminarea de completat a PV a trecut aproximativ 15-20 min .
Vazand ca nu semnez , ma pune sa astept agentul ca sa gaseasca un martor . Apare dupa vreo 5 minute cu un taximetrist care zice el , m-ar fi vazut ca nu aveam centura si nu am respectat indicatorul ocolire . I-am zis acelui martor ca oricum o sa contest procesul verbal si va fi citat in instanta si ceea ce face el e marturie mincinoasa .
Intrebarea mea este : as avea sanse de castig tinand cont ca nu am semnat PV ( astept sa mi-l trimita prin posta ) , ca eu eram cu prietena in masina care mi-e martor si de asemenea dupa atata timp ( 20 minute ) agentul vine cu un asa zis martor care sustine ca m-a vazut , desi ... nu este adevarat . Ceea ce cred eu este ca se are bine cu agentul si ca sa il ierte politia ptr eventuale abateri de la norme , semneaza ca martor .
Va rog un raspuns .
r.gabi a scris:

La o aberatie juridica,nu se poate raspunde decat printr-o alta aberatie.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Dar,de ce va intereseaza ?


Presupun ca v-ati dat seama cu totii ca speta propusa este una fictiva , cel putin nu am intalnit ca in cazul achitarii inculpatului acesta sa faca apel . Insa presupunand o situatie ideala ca sa ii spun asa , precum cea descrisa anterior instanta de fond achitandu-l pe inculpat aplicandu-se principiul in dubio pro reo , consider ca in cazul in care apelantul aduce probe noi , care sa ii dovedeasca vinovatia , mi s-ar parea foarte corect ca sa fie tras la raspundere . Nu era vorba de reanalizarea cauzei doar pe baza lucrarilor preexistante la dosar ci tocmai de furnizarea si administrarea unei probe noi care , coroborata cu celelalte probe , sa dovedeasca fara echivoc savarsirea infractiunii . Ori tocmai acesta este si scopul procesului penal , conform art 1 Cpp , tragerea la raspundere a tuturor persoanelor vinovate potrivit formei de vinovatie . Si am in vedere cand sustin admisibilitatea caii ordinare de atac , in speta apelul , inclusiv AUTODENUNTUL , raportandu-ma si la sarcina probatiunii .
Eu raman la parerea ca apelul ar trebui admis in cazul in care exista probe noi dupa sentinta de fond .
Si atunci care ar mai fi scopul procesului penal si al cailor de atac ? De ce oare in aceste conditii , apelul sa nu fie admis si sa fie trimis instantei de fond spre rejudecare ?
Am precizat motivul achitarii in prima instanta , lipsa unui element constitutiv al infractiunii , neexistand proba care sa fie administrata in prima faza ptr dovedirea acelui element , proba care ulterior este pusa la dispozitia instantei in apelul declarat de inculpat , tocmai de catre el .
Intrebarea ramane in picioare .
Nu conteaza motivele care stau la baza introducerii apelului . Considerati ca ar fi posibil sa se admita in conditiile precizate anterior ?
Am o nelamurire . La art 372 Cpp se precizeaza " instanta de apel nu poate crea o situatie mai grava ptr cel care a declarat apel " . Presupunand ca instanta de fond , ptr o infractiune achita pe inculpat datorita faptului ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii judecate . Inculpatul achitat declara in termen apel intrucat vrea sa raspunda ptr fapta comisa , iar in acest termen , intra in posesia unei probe care dovedeste vinovatia sa si savarsirea infractiunii ( acel element constitutiv care lipsea in prima instanta ) .
Considerati ca apelul va fi admis ?
Buna seara .
Va rog sa imi furnizati si mie un model de cerere catre parchet prin care sa solicit acordarea dreptului de circulatie in urma retinerii permisului de conducere , ca urmare a consumului de alcool cu intocmire dosar penal , valoare alcoolemie in sange 0,83 la mie.
Va multumesc .
Buna !
Mama mea este pensionata pe caz de boala cu grad invaliditate 2 din aprilie 2001 .
S-a angajat cu carte de munca in noiembrie 1974 .
A lucrat pana in septembrie 1998, cu o intrerupere din mai 1987 pana in noiembrie 1991 fiind in concediu fara plata ptr ingrijirea copilului .
Toata perioada de munca a fost incadrata la grupa 3 de munca .
vechime totala in munca fiind de 20 ani , 3 luni si 29 zile fiind intregita la 20 de ani .
Mama este nascuta in august 1957 .
Intrebarea mea este cand ar putea beneficia de pensie ptr limita de varsta ?
Va multumesc anticipat !