Buna seara! Am un titlu de proprietate, emis in 2018, emis de Comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, Jud Olt, care este pe numele tatalui meu si a fratelui sau. Astazi am primit o comunicare de la un avocat, contactat de unchiul meu, prin care voi fi data in judecata, in vederea anularii actului de proprietate( tatal meu este decedat in 2005, iar eu sunt mostenitor). problema este ca exista un certificat de mostenitor, emis in anul 1983, unde la mostenitori apare doar unchiul meu, iar mai jos, la rubrica:
Au renuntat la succesiune, scrie.....nu sunt, iar apoi scrie ca sunt straini de succesiune, prin neacceptare conform art 700 c civ, si sunt enumerati mostenitorii, inclusiv tatal meu
Intrebarea mea este, ce inseamna:
-sunt straini prin neacceptare
-daca titlul de proprietate emis in 2018 este valabil
- daca trebuie sa ma prezit la tribunal in acest proces
Multumesc!
Mulțumesc pentru răspuns! Am ultimele înregistrări telefonice, pe care am dorit sa le dau politiei și mi sa spus ca nu este necesar. Am solicitat printr-o declarație și monitorizarea telefonului. De la politie mi-au cerut un desfășurator, iar ca situație, mi sa spus ca ei nu-mi pot da informații și ca nu se mai ocupa de dosar, din moment ce este la procuratura. Ca suspecți, nu am nici cea mai mica idee, nu am datorii, procese pe rol sau foste relații. Am în schimb o colega de serviciu foarte invidioasa pe mine,
„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat a scris:
Bună ziua.
Sfatul meu inițial ar fi că aveți nevoie de un avocat.
În altă ordine de idei, ca și probatoriu, poliția ar trebui să solicite încuviințarea urmăririi acelui post telefonic și interceptarea convorbirilor. Nu ar fi rău ca, în situația în care mai sunteți sunată, dacă telefonul vă permite, să înregistrați convorbirea, pentru a o preda poliției.
Gândiți-vă foarte bine la trecutul dvs. și încercați să vă dați seama cine v-ar putea dori răul, în ideea de a da organelor de cercetare penală un cerc de suspecți.
Dacă nu vă angajați un avocat, măcar solicitați o copie a dosarului de urmărire penală și mergeți cu acele documente la un avocat, pentru o consultație juridică, avocatul urmând a vă oferi niște răspunsuri, cu privire la stadiul dosarului și dacă lucrătorul de poliție/procurorul face tot ce este necesar pentru a vă ajuta în problema dvs.
Bună ziua. De 5 luni, sunt amenințată și hartuita de cineva, necunoscut, prin telefon. Îmi știe adresa, mi-a desenat o cruce pe gard. Am depus o plângere la politie, și timp de 3 luni nu am mai primit nici un semn. După cele 3 luni au început din nou telefoanele de amenințare. Am inițiat un apel la 112 și am mai depus o noua plângere, la secția de politie cea mai apropiata. Polițistul care mi-a luat declarație, la prima plângere, spune ca se instrumentează cazul și ca voi primi vesti de la procuror. Menționez ca am dat politiei acel nr de telefon după care am fost contactata. Ce am de făcut în cazul acesta, la ce sa ma aștept? Mulțumesc
Multumesc frumos! Procesul cu siguranta va fi in favoarea mea. Sotul meu refuza sa intretina familia, in special copilul. La intretinerea copilului contribui doar eu, si imi este rusine sa spun ca accept situatia asta de ceva ani. Pentru binele copilului, consider ca este bine sa pun punct acum. Voi cere doar 25 % pensie alimentara din venitul net al sotului, Absolut nimic nu imi doresc din ce avem impreuna deoarece eu am cheltuit cu coplilul si el a investit in casa.
multumesc pentru raspuns, este ceea ce stiam si eu. Angajamentul avea 3 obtiuni:
- plata in rate din salariu
-oprire din garantie
-achitare numerar.
Nu s-a mentionat acest lucru
Buna seara. Incep prin a va spune ca sunt contolor gestiune, si acum 3 ani, cand am fost preluati de firma la care lucrez, am semnat un contract de garantie pentru o suma de 2500 lei. Mentionez ca nu am primit o copie dupa acel contract, nici eu nici unul dintre cei care suntem in cauza, dar in acel contract era trecut faptul ca suma de garantie va fii consemnata la CEC, pe numele fiecaruia. La plecarea din unitate nici unul dintre cei care au cotizat pt garantie nu a primit dobanda pt acei bani.Luna trecuta, am depasit bugetul alocat cu 1200 lei. S-au strans numerar banii, iar eu am fost nevoita sa semnez un angajament de plata pe suma respectiva, cu explicatia ca eu iau cei 1200 lei si imi vor opri suma din salariu suma corespunzatoare, in rate. La cateva zile s-a produs o "paguba" in depozit, pentru care am primit convocare si m-am prezentat la asazisa ancheta disciplinara. Nu a contat punctul meu de vedere si faptul ca nu aveam nici o vina(scrise si in declaratia mea) si am fost constransa sa semnez un nou angajament de plata pentru 278 lei. Pentru lichidarea lunii trecute, mie mi s-a retinut din salariul suma de 1200(adica toata lichidarea). Este legal, este normal?
Buna ziua!
As dori sa stiu daca poate primi pensie un co-asigurat, adica mama mea, in conditiile in care a lucrat 10 ani cu carte de munca, a avut o perioada(1 an), concedii medicale, dupa care a fost in intrtinerea tatalui meu, iar dupa decesul acestuia este in intretinerea mea(are si probleme medicale(diabet, cardiaca)). Mentionez ca are 51 ani. Se considera stagiu de cotizare perioada in care a fost in intretinerea noastra?
Va multumesc