avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru un coasigurat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru un coasigurat

Buna ziua!
As dori sa stiu daca poate primi pensie un co-asigurat, adica mama mea, in conditiile in care a lucrat 10 ani cu carte de munca, a avut o perioada(1 an), concedii medicale, dupa care a fost in intrtinerea tatalui meu, iar dupa decesul acestuia este in intretinerea mea(are si probleme medicale(diabet, cardiaca)). Mentionez ca are 51 ani. Se considera stagiu de cotizare perioada in care a fost in intretinerea noastra?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:31, 29 Septembrie 2010
1. Perioada de care pomeniri nu este stagiu de cotizare dacat daca a avut contract de asigurare cu Casa de Pensii si a platit contributia legala.
2. Ar putea sa incheie un contract de asigurare cu Casa de Pensii deoarece pentru a beneficia de pensie are nevoie de un stagiu de cotizare de minim 15 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul de cotizare pentru pensie de stat caesara7 caesara7 Buna ziua, In urma cu cateva zile, tatal meu a fost disponibilizat de la serviciu .Are varsta de 60 de ani si vechime in campul muncii de 40 de ani si 10 ... (vezi toată discuția)
Cum influenteaza concediul medical vechimea in munca? OctavianDinu OctavianDinu Va rog sa-mi raspundeti cum influienteaza concediul medical vechimea in munca ? Am aproape 35 de ani vechime in munca, am avut concedii medicale in perioada ... (vezi toată discuția)
Concediul medical este vechime in munca? casandram casandram as dori sa stiu daca concedile medicale se adauga ca vechine ori se scad din nr de ani (vezi toată discuția)