In urma succesiunii dupa bunica mea am primit o cota parte dintr-un teren extravilan obtinut pe baza legii 18/1991. O parte din acest teren am vandut-o deja. In 2000, pentru acelasi teren de care au fost expropriati strabunicii, o matusa (singura dintre toti mostenitorii) a depus notificare, invocand faptul ca terenul a fost intravilan, dupa care a cerut anularea titlului de proprietate pe terenul obtinut in baza legii 18/1991. In 2011 a dat in judecata toti mostenitorii, comisia de fond funciar, dar s-a dat o decizie irevocabila de respingere a cererii de anulare a titlului de proprietate. Acum a obtinut dovezi suplimentare ca terenul in cauza era intravilan si a redeschis procesul. In situatia aberanta in care ar castiga, ce se intampla cu terenul deja vandut?
Am facut o declaratie la notariat referitoare la acceptarea unui drum de servitute, dar discutand cu un expert de cadastru am inteles ca drumul nu e trasat favorabil pentru mine.
Ce pot face sa anulez acea declaratie?
Multumesc
Deocamdata nu suntem decuplati. ENEL nici nu stie ce gandim noi ca ni s-ar putea intampla.
Este vorba de un bloc nou care a ramas pe bransamentul de santier facut in urma cu 4 ani. Toti proprietarii au contracte individuale.
Povestea e mai lunga. Contractul cu ENEL a fost facut dupa un an dupa ce ne-am mutat in bloc desi contoarele erau montate, dar nu erau vandute toate apartamentele din bloc. La mijloc era, probabil, un aranjament al constructorului. La ENEL daca ne duceam spuneau ca blocul nu exista in evidentele lor, noi curent aveam, doar ca nu plateam. Dupa un an am platit tot ce a inregistrat contoarul si nu am facut prea mare valva, pentru ca era curent consumat de fiecare apartament. Acum, un vecin suparat ca au fost sesizate Inspectoratul de Stat in Constructii si primaria ca si-a darmat toti peretii interiori ne ameninta ca ne taie curentul, pentru ca e ilegal sa ai legatura de santier. Si intrebarea mea era: chiar e posibil sa vina ENEL si sa taie acum, dupa trei ani, legatura de santier, dupa de ne-a facut contracte individuale la toti. Si daca e posibil, oare nu e vinovat oarecum si ENEL in toata povestea asta? Nu ENEL ca institutie, ci anumiti angajati. De ce au inchieiat contracte daca e ilegal sa ai bransament de santier.
Am urmatoarea situatie. Locuiesc de 3 ani intr-un bloc nou construit de o persoana fizica si de 2 ani am contract cu ENEL. Un vecin suparat ca a fost sesizata primaria in legatura cu niste modificari facute fara autorizatie (si-a dat jos toti peretii) ne ameninta ca ne taie curentul, pentru ca e ilegal ce avem noi acolo, ca asta e bransament de santier, facut pe un fir aerian. Eu nu ma pricep, vad un cablu mai gros catarat pe un stalp, dar de unde sa stiu eu ca asta inseamna bransament de santier.
Va intreb: este posibil sa se taie pur si simplu curentul unui bloc intreg (sau chiar doua) pe motiv ca e ilegal bransamentul de santier. Blocului i s-a facut receptie de la primarie, nu ar fi fost normal sa se sesizeze acest lucru in urma cu 3 ani (cand nu toate apartamentele erau vandute si o parte din suma corespunzatoare bransamentului ar fi trebuit sa fie suportata de proprietarul constructiei?
Am fost implicata intr-un proces care a durat aproape 2 ani de zile, timp in care avocatul m-a asigurat ca totul e in regula si nu am cum sa nu castig. E vorba de un bloc construit nou pentru care pur si simplu mi s-a zidit geamul de la balcon. In pronuntarea pe care am gasit-o pe site la tribunal spune ca pot depune recurs in termen de 15 zile, dar avocatul imi spune ca trebuie sa astept 15 zile din momentul in care se publica si motivatia. Mie mi se pare ciudat faptul ca acest proces s-a terminat chiar in momentul in care toate apartamentele din blocul nou au fost vandute. Avocatul da vina pe judecator, dar sincera sa fiu am mari dubii si fata de el.
Multumesc pentru raspunsuri.
Si acum adunarea locatarilor tine cont de legea 230/2007. Diferentele se datorau unor regularizari la apa rece care trebuiau sa se faca in urma citirilor furnizate de toti locatarii. Administratorul nostru nu era de acord sa le faca decat daca oprea apa si se citeau toate contoarele in acelasi timp. Vroia sa nu dea drumul la apa pana nu avea toate citirile...Cum noi stiam ca e destul de greu sa alegem un moment in care sa fim toti acasa, iar fara apa nu vedeam nici un motiv sa stam...i-am cerut sa tina cont de citirile furnizate de proprietari, iar diferenta sa o imparta pausal.
Asa ma gandeam si eu, la o adica, datoria ar fi a lui sa-si plateasca impozitele.
Sa mai spun ca picatura care a umplut paharul a fost ca in urma unei adunari a locatarilor s-a hotarat un mod de repartizare a cheltuielilor si el a venit cu listele calculate altfel, si le-a afisat nesemnate, spunand ca el nu are nevoie de semnaturile noastre acolo...
Da, trebuie sa intram in normalitate cat mai repede, dar vroiam sa stiu daca putem fi acuzati de ceva pentru ce a fost pana acum.