Intr-un model de contract de asocierea intre doi agenti economici, pentru participarea la o licitatie, sunt necesar a fi completate activitatile contractuale ce se vor realiza in comun.
Poate are cineva completat un model. Ce activitati s-ar putea realiza in comun in cadrul unei licitatii?
In ce mod as putea sa atrag atentia fiscului cu un pret prea mic? Exista vreo prevedere legala (Cod Fiscal, etc) care sa ma constranga sa vand autovehiculul la un anumit pret minim?
Am achizitionat un autoturism pe firma, in leasing, acum cativa ani, am terminat de ceva vreme de achitat ratele de leasing, iar in prezent autoturismul este in proprietatea firmei mele si este amortizat integral.
Acum vreau sa-l vand si vreau sa va intreb care este cel mai mic pret de la care pornesc? Exista vreun prag minim prevazut de legislatia fiscala pentru vanzarea unui autoturism de catre o firma?
Nu este un singur ofertant castigator. Este vorba despre a asociere dintre doi agenti economici care a castigat licitatia.
Si vroiam sa intreb daca in cadrul acestei asocieri se pot factura si incasa separat serviciile prestate de fiecare asociat? Pentru ca cineva ne spusese ca doar liderul de asociere poate emite facturile aferente serviciilor prestate si incasa contravaloarea acestora.
Multumim.
Buna ziua.
Daca o licitatie publica este castigata de catre o asociere formata din doi operatori economici, iar in cadrul asocierii participatia celor doi este de 50-50%, este posibil ca fiecare operator economic sa factureze catre autoritatea contractanta partea sa de contract indeplinita iar contravaloarea facturilor emsie de catre cei doi sa fie incasate separat in conturile fiecaruia? Precizez ca acest mecanism de facturare/plata separata s-ar stabili inca de la inceput in acordul de asociere incheiat intre cei doi operatori si prezentat autoritatii contractante.
Sau este obligatoriu ca liderul de asociere sa emita facturile pentru toate serviciile prestate in baza licitatiei castigate, si tot liderul sa incaseze contravaloarea facturilor urmand ca mai apoi sa vireze asociatului partea sa?
Multumesc.
O asociere formata din doi operatori economici a castigat o licitatie si urmeaza sa incheie contractul de achizitie publica.
Unul dintre cei doi asociati este desemnat a fi lider de asociere.
Intrebarea mea este daca acest contract de achizitie poate fi semnat de catre ambii membrii ai asicierii si nu doar de catre lider?
Interzice legislatia din domeniul achizitiilor publice sa fie semnat contractul de catre ambi membrii ai asocierii?
Cum se calculeaza termenul de depunere a unei contestatii la finante?
Conform art. 177 din Codul de procedura fiscala "(1) Contestaţia se va depune în termen de 30 de zile de la data comunicării actului
administrativ fiscal, sub sancţiunea decăderii.".
Intrebarea mea este daca termenul de 30 de zile se calculeaza din ziua urmatoare primirii deciziei de impunere pe care vreau sa o contest sau se ia in calcul si ziua primirii prin posta a deciziei, adica 30 de zile calculate inclusiv cu ziua primirii deciziei prin posta?
Multumesc.
Ma poate ajuta cineva cu un model de contestatie impotriva unei decizii de stabilire a unor obligatii de plata accesorii (penalitati) aferente unui impozit datorat de catre o persoana fizica? Contetatia trebuie adresata catre DGFP (finante).
Buna ziua.
As avea o intrebare referitoare la declaratia 101 pentru anul 2011 care trebuie depusa pana maine 26.03.2012:
Daca la o societate comerciala am pierdere fiscala de recuperat din anii precedenti de 1000 lei (randul 38 din declaratia 101), iar in anul 2011 am realizat profit 500 lei, deci mai mic decat pierderea fiscala de recuperat din anii precedenti, trebuie sa declar si sa platesc impozit pe profit pentru profitul realizat in anul 2011? Profitul de 500 lei s-a realizat in trim IV 2011, astfel incat nu am declarat si platit nimic prin declaratia 100 in cursul anului 2011.
Multumesc.