avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate PZoli

Activitate PZoli

Stimati Domni / Doamne,

Am un SRL din 2008. In 2010 am fost nevoit sa opresc activitatea, nu am mai avut nici contabila si am lasat-o balta, fiind ca n-am avut bani. In 2011 am primit amenda pe numele meu la impozite si taxe, de 500RON pt. nedepunere bilant. N-am platit nici pana acum, iar in 2013 feb. am primit inca o amenda pe CNPul meu de 2000RON. Firma este inactiva din 22.05.2012.

Va rog sa ma sfatuiti cum pot scapa de acesti 2000RON sau cum pot micsora, pentru ca 2500 de lei este salariul meu de 3 luni???
Cum trebuie formulat o contestatie impotriva amenzii? Am sanse?
Care este modalitatea de a radia firma in acest caz?

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Contestatie amenda radar
Putin apartine de tema: Poate sa ne zica un SPECIALIST, ca articolul care zice, ca agentul constatator este cel care intocmeste PV, mai este in vigoare? Se poate folosi ca motiv la contestare, daca PV a fost intocmit de un agent, altul de care statea in masina cu radar?
Multumesc(-im) anticipat!
In primul rand va multumesc pentru ideile utile.

Am platit deja jumatatea amenzii, gandindu-ma ca e mai bine jumatate daca pierd, oricum nu am semnat PVul. Am cerut si restituirea banilor...
Acuma va fi al doilea proces, primul fiind amanat pentru verificarea probelor. In contestatie am cerut toate actele de la Politie, inclusiv inregistrarea.

Eu doar vreau sa stiu daca ma pot folosi de orice imprejurare a cauzei, si cum sa argumentez acestea in fata instantei?!

Va rog sa ma sfatuiti.
Va salut! Apreciez mult munca dvs. Apelez la ajutorul Dumneavoastra:
-In oct. 2010 am fost oprit pentru depasirea vitezei in localitate(69 km/h). Fapta a fost savarsita/filmata in loc. Tileagd(Bihor). Politistul m-a oprit dupa pod, in loc. Uilacu de Cris.
-A inceput sa intocmeasca PVul, eu si cel care a fost oprit dupa mine am cerut sa ne arate inregistrarea...a refuzat zicand:"Se poate vede in instanta." Am pronuntat ca eu nu o voi semna PVul iar Politistul a cerut sa-i arat triunghiul, instingtorul, etc. Nu i-am putut arata instingtorul, in rest totul era OK la masina.
-am primit amenda max. pentru viteza 120 RON, si a adaugat lipsa echipamentelor, tot amenda max. 240 RON. A completat ambele rubrici cu:"Refuza sa semneze" si m-a lasat sa plec.

-Ulterior am aflat ca a chemat ca martor la PV pasagerul din masina oprita dupa mine, carora le-a dat amenda min. 60 RON.
-Semnatura mea apare pe PV, doar la mentiune, care contrazice fapta refuzului...Se poate lega de aceasta?
-CNPul martorului este incomplet pe exemplarul meu...Merita sa folosesc ca factor de nulitate?
-Si in primul rand agentul constatator nu este identic cu cel care a intocmit PVul, nici macar nu era in acelasi localitate...Considerati ca se poate folosi ca factor de nulitate de cauza
-Mentionez ca am si un martor la evenimentele

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi utile in acest caz(si pe prietenii de aceeasi soarta), cu articole de legi, daca se poate. Acuma urmeaza procesul la contestatie.

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Suspendare permis ABUZIV
Trebuie sa astepti PVul prin posta, dupa aceea ai 15 zile pentru contestatie.
Se poate ataca forma PVului, daca are greseli, se poate contesta fapta de baza si se poate lega de martori.
Tot timpul merita sa contestezi, e bine sa te consulti cu un avocat.

Nu te lasa niciodata.
Am inteles, ma supun regulamentului!
Actiunea mea motivez cu faptul ca ma nebunesc de chestia ca vad 2 PVuri pe masa cu numele meu pentru niste fapte necomis, sau prost arbitrate.

Imi cer scuze.
Va rog sa-mi spuneti, este PVul lovit de nulitate absoluta, daca este bifat AVERTISMENT, iar mai in colo scrie 120 lei. Nu este bifat nici PUNCTE DE AMENDA, nici PUNCTE DE PENALIZARE, nici cel lalte trei rubrici.

Multumesc.
Buna ziua! Va rog sa-mi dati niste opinii.

Am fost oprit pentru ca -asa zis- am depasit viteza(69 km/h in localitate), masina cu radar statea ascuns dupa o cladire, 15 m de carosabil in Tileagd, Bihor. Eu am trecut podul si imediat m-a oprit D-l Garcea, de la o alta echipa, in Uilacu de Cris si mi a comunicat pe statie CB, ca am depasit viteza. El a inceput sa completeze PV-ul. Eu putin am comentat, zicand sa-mi arate inregistrarea si ca oricum o voi contesta si n-o sa platesc nimic. Raspuns: inregistrarea numai in instanta si sa vedem daca ai triunghi si stingator, etc. Nu am avut stingator, in rest am de toate.
E bine, nu am semnat PV si a scris el ceva la mentiuni, dar e putin(" Agentul constatator nu este egal cu cel care a manevrat aparatul, depasirea a fost comunicat pe statie").
Politistul nu a chemat nici un martor sa asiste, doar mi-o dat drumul si a luat urmatorul.

In weekend am primit PVul, este trecut un martor, o fetita de 25 ani dintr-un sat, pe exemplarul meu CNPul are numai 11 cifre(in loc de 13), si eu am martor la toate, pasagerul meu din masina. Eu am fost deja plecat de un timp cand Politistul a trecut ca martor aceasta persoana.
Nu este asta ilegal?
Nu ar trebui chiar atunci, cand sunt eu inca acolo?
Se poate cita martorul asistent in instanta?
Se poate ataca PV-ul tinand cont ca Agentul constatator nu era cel care a acordat contraventia?

Va rog sa-mi dati niste sfaturi.

Va multumesc!
Ii foarte ciudata situatia!

In PV este asa:
"Stabilesc:"
a)[ 2 ]AVERTISMENT[ ]AMENDA, in suma de______120________lei;
b)[ ]PUNCTE AMENDA, in vaoare de_____________lei;
c)[ ]PUNCTE DE PENALIZARE;
etc-etc.

Considerati ca se poate ataca PV-ul sa fie anulata?
In plus mai este faptul ca nu apare scrisul si semnatura mea la "Mentiuni"?!

Va rog sa-mi dati o opinie Dvs. ca consilier juridic/avocat.
Va multumesc frumos.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

E rau ca nu ati facut obiectiuni.Mai bine nu semnati procesul-verbal.

Aveti dreptate!
Dar nu pot risca suspendarea permisului, ca ceva tot gaseste.

Am sanse in instanta. Sau daca tot e pe gratis 'incercare moarte n-are'. Ca vreau sa contestez.

Multumesc.