Multumesc. Pe asta nu am trimis-o. Să înţeleg că se completează Anexa 55 - Comunicare pentru modificarări intervenite în statutul civil al persoanei. Se transmite la RENEP sau SPCLEP ? Am avut control, dar nu ne-a intrebat nimeni de aceasta .
Vă referiti la comunicarea de menţiune care se transmite la actul sotului ramas in viaţă privind desfacerea casătoriei prin decesul sotului sau trebuie transmisă şi această comunicare de schimbare statut civil pentru sotul supravietuitor ?
Aşa procedez şi eu, dar ma gandeam totusi să intru în legalitate privind aceasta prevedere. Cand eliberez certificatul de deces, înstiinţez pe cel care il ridică despre posibilitatea deschiderii procedurii succesorale, dar nu în scris. Mă găndesc că ar fi bine să fac un model de adresa pe care să o comunic atunci odata cu decesul , prin care să solicit ca in termen de ... cateva zile sa-mi facă cunoscut nume, prenumele, adresa mostenitorilor in vederea deschiderii din oficiu a procedurii succesorale. Să fiu cumva acoperită. Nu înţeleg altfel de unde să înscriu numele mostenitorilor in Anexa 24 , dacă aş face acest lucru din oficiu.
Pai asa scrie in HG 44/2004 normele Codului Fiscal art. 284 pct.214 actualizat :
,,....... (5) In aplicarea prevederilor art. 68 din Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 92 din 16 mai 1995, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Legea nr. 36/1995, si ale art. 75 din regulamentul prevazut la pct. 275, secretarului unitatii administrativ-teritoriale/secretarului sectorului municipiului Bucuresti, denumit in continuare secretar, din raza localitatii in care defunctul a avut ultimul domiciliu, atunci cand are cunostinta ca mostenirea cuprinde bunuri imobile, procedand la verificarea datelor inregistrate in registrul agricol, ii revine obligatia sa trimita sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale notarului public care tine opisul de evidenta a procedurilor succesorale, cu mentionarea datelor prevazute la art. 72 din acest regulament, in cel mult 30 de zile calendaristice de la data decesului, sub sanctiunile prevazute de lege.
(6) Sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale se intocmeste obligatoriu in 3 exemplare, din care unul se inainteaza notarului public, unul compartimentului de specialitate al autoritatilor administratiei publice locale pentru cunoasterea datelor de identitate a succesibililor, iar cel de-al treilea ramane la secretar, ca unic document care sta la baza inregistrarilor din registrul prevazut la alin. (7).
(7) Pentru urmarirea realizarii atributiei prevazute la alin. (6) secretarii au obligatia conducerii unui registru de evidenta a sesizarilor pentru deschiderea procedurii succesorale, care contine urmatoarele coloane: numarul curent, numele si prenumele defunctului, data decesului, numarul actului de deces, numarul si data inregistrarii sesizarii pentru deschiderea procedurii succesorale in registrul general pentru inregistrarea corespondentei de la nivelul autoritatilor administratiei publice locale respective, rolul nominal unic, volumul/pozitia nr. din registrul agricol, numarul si data confirmarii primirii de catre notarul public si observatii.
(8) Registrul prevazut la alin. (7), al carui model se stabileste potrivit prevederilor pct. 256, va fi numerotat, snuruit, sigilat si inregistrat in registrul general pentru inregistrarea corespondentei, prin grija secretarului, in termen de 30 de zile de la data publicarii prezentelor norme metodologice in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(9) In registrul de evidenta a sesizarilor pentru deschiderea procedurii succesorale se trec si defunctii cu ultimul domiciliu in localitatea din raza de competenta a secretarului respectiv, cu precizarea ca nu se mai inainteaza la notarul public sesizarea respectiva, iar la rubrica "observatii" se face mentiunea "fara bunuri imobile".............
Noi avem si o adresa de la Institutia Prefectului , transmisa acum vreo 2 ani, in care ni se comunica obligatia asta. Faceau referire la o sesizare a Camerei Notarilor Publici care a informat prefectura, că secretarii nu aplica prevederile de mai sus.
Si in normele privind completarea reg agricole anul 2010 -2014 art.43 se menţionează ..........(1)După menţiunile prevăzute la art. 42 se inserează "Menţiuni speciale".
(2)În spaţiul prevăzut la alin. (1) se înscriu menţiunile cu privire la sesizările pentru deschiderea procedurilor succesorale, având în vedere prevederile pct. 215 din titlul IX al Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, , respectiv:
a)numele şi prenumele defunctului;
b)data decesului;
c)numărul actului de deces;
d)numărul şi data înregistrării sesizării pentru deschiderea procedurii succesorale în registrul general pentru înregistrarea corespondenţei de la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale respective;
e)numărul înregistrării în registrul de evidenţă a sesizărilor pentru deschiderea procedurii succesorale;
f)rolul nominal unic fiscal;
g)numărul şi data confirmării primirii de către notarul public; h) observaţii.
Va rog sa-mi explicati cum aplicati dispozitiile pct. 251 alin 5 din Codul Fiscal, care prevede că secretarului uat, îi revine obligaţia să trimită sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale notarului public , pentru persoanele decedate cu domiciliul în raza localităţii, în termen de 30 zile. De unde luaţi numele şi adresa moştenitorilor legali în vederea completării Anexei 24 şi unde o transmiteţi ? La Camera Notarilor Publici?
Vă mulţumesc.
Ma poate ajuta cineva cu cateva exemple de indicatori de performanta. Imi sunt necesari la evaluarea performantelor profesionale ale funcţionarilor publici.
De exemplu pentru obiectivul ,, completarea datelor si tinerea la zi a registrului agricol" care ar fi indicatorul de performanta?
Vă multumesc.
Din cate stiu eu, premiile de 10% lunare la functionarii publici nu trebuiau luate in luna decembrie 2010, parca a fost abrogat art. din ordonanţă de legea329/2009.
Stie cineva, cum se stabileşte treapta de salarizare la secretarii de comună?
In functie de ce se stabileste treapta 1 sau 2? Nu găsesc precizări în acest sens în Lg.330/2009 si Ord 1/2010.
Vă multumesc.
Stie cineva, responsabilul cu urbanismul din cadrul unei primarii de comuna, se reinacadreaza ca,, sef de birou" conform Legii 50/1991 republicata , cu modif. ulterioare chiar daca nu are in subordine 5 persoane?