In urma cu 2 ani, am fost implicat intr-un accident de masina ( am dat cu masina peste o femeie in varsta). Nu aveam viteza, nu eram baut, nu era pe trecerea de pieteon. Cert este, ca nu am reusit niciodata sa iau dovada sa pot sa circul. Ultima data, tanti de la procuratura mi-a spus sa merg la Udristei sa rezolv acolo. Din cauza lor mi s-ar intarzia dosarul. MI-a zis ca ei nu au facut inspectia tehnica ( schita tehnica a accidentului) si nici cauza decesului. Si ca daca am sa platesc eu astea se termina dosarul. Eu am mai primit un sfat, sa merg la grefierul de serviciu, sa depun o declaratie prin care sunt de acord sa fiu cercetat in lipsa considerandu-ma nevinovat iar in acest fel ei trebuie sa imi dea dovada pentru permis. In caz ca nu am fost destul de explicit astept intrebari si sfaturi.
Am achizionat mai multe pungi oxo-biodegradabile , furnizorul de la care le-am luat a atacat in instanta decizia privind aceasta eco taxa si pe parcursul procesului pot comercializa pungi fara sa aplice taxa.
Intrebarea mea .... eu ca vanzator catre clientul final ( in magazin ) trebuie sa aplic eco taxa ? Cui o dau ? Daca le comercializez fara taxa primesc amenda ?
In speranta ca am fost cat mai clar astept cu interes raspunsul dumneavoastra
Am dorit sa inchiriez un spatiu, am platit garantie 600 de euro propietarului.
Pentru acest avans am semnat de mana o declaratie cum ca proprietarul a incasat aceasta sumna de bani cu titlu de garantie pentru un contract de inchiriere ce urmeaza a fi semnat.
Este semnata de propietar si de misne si de 2 martori.
Eu am aflat intre timp ca blocul este cu gradul 1 de risc seismic si vreau sa renunt la inchirierea spatiului.
Numai ca propietarul refuza sa imi returneze avansul.
Va rog sa imi spuneti daca pot sa imi recuperez suma.
Am mai primit un sfat de la un "prieten", sa merg in instanta si sa spun ca sunt de acord sa platesc suma doar daca imi dau piesele inlocuite ( ca ar fi ale mele daca platesc ) si daca ei nu pot sa faca asta ca scap.
Este adevarat ?
Acum 2 ani de zile lucram la o frima de distributie ( la negru).
Am lovit pe cineva, mi-am platit amenda ( cel pe care l-am lovit mi-a spus ca o sa treaca in fisa la casco ca acestia sa isi recupereze banii de la propietar firma)
Am primit in urma cu 2 zile p citatie pentru conciliere de la asigurator.
Acestia solicitat o suma + dobanda pentru toata perioada. Daca nu ne impacam or sa ma actioneze in judecata.
Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa le propun sa le platesc suma in rate pe termen de x ani.
In caz ca nu ma inteleg cu ei si sunt dat in judecata la ce sa ma astept ?(nu am proprietati si pe cartea de munca sunt trecut cu 4 ore )