avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident fara rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident fara rca

Buna ziua,

Acum 2 ani de zile lucram la o frima de distributie ( la negru).
Am lovit pe cineva, mi-am platit amenda ( cel pe care l-am lovit mi-a spus ca o sa treaca in fisa la casco ca acestia sa isi recupereze banii de la propietar firma)
Am primit in urma cu 2 zile p citatie pentru conciliere de la asigurator.
Acestia solicitat o suma + dobanda pentru toata perioada. Daca nu ne impacam or sa ma actioneze in judecata.
Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa le propun sa le platesc suma in rate pe termen de x ani.
In caz ca nu ma inteleg cu ei si sunt dat in judecata la ce sa ma astept ?(nu am proprietati si pe cartea de munca sunt trecut cu 4 ore )

Multumesc anticipat pentru raspunsuri si sfaturi
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 14:44, 8 Februarie 2010
Mai bine propuneti plata in rate direct in instanta.
Daca va dau in judecata si nu castiga procesul, ati scapat, daca vor castiga le platiti in rate. In ambele cazuri e mai bine pt dvs.
Eu va sfatuiesc sa va angajati un avocat cu care sa va prezentati la concilierea la care ati fost citat. Si mai ales sa chemati si firma (ca garant) pt. care lucrati in calitate de prepus (chiar si la negru) , mai ales ca datoria de a incheia CIM era a firmei, nu a dvs., dar acesta este alt subiect. Avocatul va sti mai bine despre ce va vorbesc.
In al doilea rand, amenda pe care ati platit-o nu are niumic de-a face cu raspunderea civila (art. 998 si urm. C.civ.) care va obliga la dezdaunarea celor carora le-ati produs daunele prin fapta dvs. culpabila.
Referitor la dobanda ceruta, aceasta trebuie sa fie in limitele legale si/sau contractuale, iar negocierea acesteia se poate face intre parti sau se poate cere in instanta numai pe temeiuri si in cuantumuri legale si/sau stabilite contractual.
Teoretic vorbind, puteti negocia si tranzactiona orice mod de plata de comun acord, iar daca nu ajungeti la un acord, va stabili instanta.
In urma unei hotarari definitive se va putea cere executarea dvs. silita, care poate viza bunurile urmaribile legal, inclusiv veniturile. In situatia lipsei oricarui bun vi se va putea pune poprire pe venituri.
Revin si va sfatuiesc sa contactati un avocat care sa va studieze speta in detaliu si sa va consilieze si asiste individualizat si concret (altfel spus....personalizat:D /termen care se poarta!:D ), luind in calcul faptul ca activitatea unui sofer presupune anumite riscuri profesionale (accidentele de circulatie fac parte din acestea), iar firma poate fi si ea raspunzatoare, macar in solidar. Merita incercat!
Succes!
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
ContSters36411, utilizator
Am mai primit un sfat de la un "prieten", sa merg in instanta si sa spun ca sunt de acord sa platesc suma doar daca imi dau piesele inlocuite ( ca ar fi ale mele daca platesc ) si daca ei nu pot sa faca asta ca scap.
Este adevarat ?
Si daca a fost doar tabla de indreptat?

Oricum, odata ajuns in instanta, aveti posibilitatea sa solicitati expertize, puteti solicita si piesele inlocuite si sa propuneti plata in rate. De aceea e bine sa luati legatura cu un avocat, sa nu va grabiti sa acceptati concilierea.
Eu nu cred ca puteti chema firma in judecata ( in garantie) pt ca nu aveti nici o dovada ca munceati la ei, dar, e posibil orice. Discutati cu un avocat si prezentati-i cazul, va sti ce e de facut.
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Alesio a scris:

Am mai primit un sfat de la un "prieten", sa merg in instanta si sa spun ca sunt de acord sa platesc suma doar daca imi dau piesele inlocuite ( ca ar fi ale mele daca platesc ) si daca ei nu pot sa faca asta ca scap.
Este adevarat ?

Firmele de asigurari platesc pe baza de deviz/factura, in care sunt cuprinse inclusiv piesele constatate/avariate/inlocuiteNu este o mare problema sa va "returneze" un sac de fier vechi, in care nici nu mai puteti sa stiti daca se afla chiar piesele inlocuite.(furnizate de service-ul colaborator).
In privinta dobanzii, este discutabil daca ati primit o instiintare/somatie de plata ,anterioara celei in discutie, si deci daca exista o data certa de la care se poate pretinde.oricum plata o vor accepta in rate.
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto in 2009, fapta prescrisa in 2012? Magherescu Magherescu Buna ziua. In aprilie 2009 a avut loc un accident auto cauzat din vina mea, soldat doar cu daune materiale. Politia a venit la locul faptei, am semnat ... (vezi toată discuția)
Asigurarea rca. LUBEN LUBEN Buna ziua! Am lovit masina unui cetatean care se afla in parcare,eu iesind cu spatele si lovind masina in aripa stanga si usa stanga,fiind asigurat rca,la ... (vezi toată discuția)
Extraordinara decizia asta, daca nu ai peste 10 zile de ingrijiri nu intri la vatamare corporala voceasperanteimedias@yahoo.com voceasperanteimedias@yahoo.com Daca nu ai peste zece zile de ingrijiri medicale nu ti se da drepturile legale, adica cu alte cuvinte daca nu esti pe jumatate mort sau poate chiar trei sfert ... (vezi toată discuția)