Art.1541 c.civ. spune ca "mandatarul este dator ,oricand i se va cere, a da seama mandantului de lucrarile sale si de a-i remite tot aceea ce ar fi primit in puterea mandatului..." . Exista pentru asta un termen de prescriptie? sau poti cere oricand remiterea sumei de bani + dobanzi din data la care trebuia sa-mi primesc suma de bani?
Fiind in sua, avocatul meu a deschis procesul , dand in judecata pe cel care l-a cumparat pentru anularea contractului de v-c ... iar martor fiind citat cel care a avut procura si binenteles nu s-a rezolvat nimic! eu nu am vazut nici un act din dosarul acela , neavand cunostinta de nimic... spune-ti-mi ce as putea face...mai am vreo sansa sa recuperez terenul sau contravaloarea lui de atunci,din momentul cand s-a incheiat contractul de v-c?
nu am copie...probabil exista la consulat unde l-am facut! daca nu reusesc sa gasesc copia ce sanse am?
Daca deschid un proces impotriva celui ce i-am dat procura ce sanse am sa castig? cum demonstrez ca nu am primit nici un ban ?
Procura a fost facuta la consulat in sua si tin minte doar ca scria ca il mandatez sa vanda in numele meu si pentru mine...
Am dat procura cuiva in 2003 pentru a vinde un teren,iar terenul a fost vandut in 2007 iar eu nu am primit nici un ban in acea vanzare ... momentan sunt plecat din tara si am intentat atunci un proces,iar avocatul meu mi-a spus ca am pierdut procesul...cum imi pot recupera terenul sau macar banii? cat timp e valabila procura?
Buna! as vrea si eu sa stiu unde pot sa fac o reclamatie impotriva celor ce au magazinul exact sub balconul meu intr-un garaj... Toata ziua se strang o multime de copii si nu ma pot odinhi de loc...in plus de vreo 2 ori am gasit si marfa expirata in acel magazin, iar produsele nu sunt depozitate corespunzator!
In cazul in care se dovedeste ca drumul nu a fost readus la situatia initiala firma primeste amenda, nu? iar ceilalti vecini pot depune plangere pentru pagubele produse?
In primul rand trebuie sa se aiba in vedere daca imprumutul a fost luat pentru unul dintre soti sau pentru amandoi, pentru dobandirea unui bun sau pentru sporirea valorii unor bunuri comune ori pentru intretinerea comuna. In cazul in care imprumutul a fost luat doar pentru unul dintre soti , se urmaresc bunurile aceluia proprii si doar in cazul in care creditorul nu-si recupereaza suma, abia atunci se poate cere impartirea bunurilor comune la instanta... In cazul in care imprumutul a fost contractat pentru amandoi, se urmaresc bunurile comune pentru recuperarea sumei de catre creditor ! Asta este parerea mea.
As vrea sa stiu si eu cum sa procedez.... la mine pe strada s-au schimbat conductele de gaz, iar ulterior drumul nu a fost readus la situatia initiala.Este cu denivelari, 2 dintre vecini chiar si-au spart baia de ulei... unde pot depune o plangere impotriva acelei firme? sau sa strang semnaturi de la toti vecinii si sa ma duc unde? ast un rasp.multumesc!