avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Activitate kristabella

Activitate kristabella

ma confrunt de cateva luni deja cu un debitor. am facut de toate, telefoane, intalniri, amenintari, rugaminti, conciliere directa, somatie de plata, iar acum astept ordonanta. problema mare este ca suma de recuperat depaseste 100.000 de euro. daca debitorul imi face cerere in anulare, ma trezesc cu procesul in septembrie. nu are sorti de izbanda, eventual ar promova cererea in anulare ca manevra sicanatoare. datoria imi este confirmata de administrator prin extras de cont.
debitorul meu are de incasat, la randul lui, o suma mare de bani de la un debitor al lui. pe mine ma tine in loc spunandu-mi ca nu il plateste nici pe el debitorul lui. debitorul lui este inspectoratul scolar, pentru niste lucrari de renovare la scoli.

pana ce voi reusi eu sa intru in posesia ordonantei, sa o investesc si sa o pun in executare, n-as sta degeaba. avand in vedere ca debitorul meu sta in pasivitate, nu a facut nimic sa-si recupereze banii de la inspectorat, o solutie mi s-a parut actiunea oblica. voi incerca sa dau eu in judecata inspectoratul scolar in speranta ca voi reusi sa aduc in patrimoniul debitorului meu sumele care ma intereseaza.

ma ingrijoreaza cuantumul taxei de timbru, asa ca intrebarea mea este daca pot sa dau in judecata inspectoratul scolar pe calea somatiei de plata.

asa ca va solicit ajutorul. credeti ca as avea sorti de izbanda? merge somatia de plata in cazul actiunii oblice?

astept ca placere si real interes alte metode de rezolvare a situatiei in care ma aflu.

va multumesc anticipat,
k.
buna! intrebare intrebatoare...
am un debitor (500.000 lei) si am introdus la tribunal o somatie de plata, ca apoi sa procedez la executarea silita. datoria mi-a fost confirmata prin pv de conciliere, deci nu sunt sanse sa pierd. dupa momentul in care eu am introdus cererea si pana la primul termen, la tribunal s-a pronuntat, in alt dosar, intrarea in faliment a debitorului meu. spuneti-mi si mie, care e situatia mea acum? intrarea in faliment s-a facut din greseala, ma rog, din neglijenta... datoria era achitatata, dar creditoarea a omis sa comunice si instantei acest aspect, iar debitoarea nu avea cunostinta de proces (citarea s-a facut prin afisare). instanta s-a pronuntat, s-a numit lichidatorul, si, dupa o saptamana de la pronuntarea hotararii de intrare in faliment, creditoarea a binevoit sa aduca la cunostinta instantei faptul ca s-a platit datoria si nu mai are nicio pretentie.
care e situatia mea acum? debitoarea a depus documentatia pt un credit la banca ca sa-mi poata plati datoria. daca banca ii aproba creditul, mai poate face plati? sau trebuie sa astept sa faca debitoarea mea recurs, sa demonstreze ca nu e in faliment si apoi sa astept sa-mi faca plata? ce se intampla daca nu invederez instantei ca debitoarea e in faliment? hotararea pe care o s-o pronunte are vreo valoare?
va multumesc anticipat,
k.
am incheiat contractul de imprumut saptamana asta. am citit legislatia incidenta in domeniu ( legea 99/1999, art. 100 din titlul VI, og 9/2000, codul fiscal - art. 23, alin. 5). am prevazut dobanda in contract la nivelul dob de ref BNR din prima zi lucratoare a anului majorata cu 50% pe an. nu am autentificat contractul, i-am dat doar data certa; asa a cerut banca, sa poata face viramentul fara probleme. am verificat si gradul de indatorare al societatii, e ok.

va multumesc pentru ajutor,
k.
Buna!
Ce parere aveti relativ la urmatoarea situatie?
In cazul atacarii cu apel a unei sentinte pronuntate in opozitia la executare reglementata de Legea nr. 59/1934, care este instanta competenta sa judece calea de atac? Tribunalul - sectia civila sau Tribunalul - Sectia comerciala.

Astept cu interes opinii pe aceasta tema.
buna!

un actionar pers. fizica va imprumuta societatea (s.a.) cu suma de 40.000 euro.

care sunt conditiile legale? contr de imprumut trebuie autentificat la notar?

e pentru prima data cand sunt pusa in situatia de a redacta un asemenea contract. ce nu trebuie sa-mi scape? dobanda, garantii...?

va multumesc anticipat pentru ajutor,
k.
Care este instanta la care se introduce cererea de chemare in judecata in cazul divortului in urmatoarea situatie:
Locul incheierii casatoriei si ultimul domiciliu comun al sotilor este Cluj-Napoca. In momentul de fata nici unul dintre ei nu mai locuieste in cluj-napoca, reclamanta locuind in alt judet, iar paratului nu i se cunoaste domiciliul. Singurul lucru care se cunoaste despre domiciliul paratului este ca se afla in tara, dar nu se stie cu exactitate unde.
Va multumesc anticipat.
intre o societate comerciala si mai multi beneficiari se incheie contracte de antrepriza, urmanad ca soc. com., antreprenorul, sa construiasca un bloc cu 9 apartamente pentru cei 9 beneficiari. cu fiecare beneficiar s-a incheiat cate un contract de antrepriza in care este stipulat ca intabularea se va suporta de catre beneficiar. contractele de antrepriza nu sunt incheiate in fata notarului, deci nu sunt autentice.
intrebarea mea este ce valoare juridica au aceste contracte de antrepriza? cum vor deveni proprietari beneficiarii? ce etape trebuie urmate pentru a deveni proprietari? ce presupune intabularea?

sunt multe intrebari, dar sper sa ma pot lamuri cu ajutorul dvs.
va multumesc anticipat,
k.
conform art. 7 din legea 376/2004 privind bursele private, bursa privata nu poate fi acordata rudelor sau afinilor pana la gradul al IV-lea inclusiv. in cazul persoanelor fizice, situatie e clara.
dar cum poate fi inteleasa aceasta prevedere legala in cazul in care cea care acorda bursa privata este o societate comerciala?
multumesc anticipat,
k.