Bună seara
Pensionat anticipat oct.2023 cu penalizare ,41 ani vechime, după 1 septembrie mi se va anula penalizarea sau voi rămâne cu ea pana când voi împlini vârsta de pensionare? Știu ca în noua lege trebuie doar 5 ani în plus peste 35. Când am ieșit eu trebuia 8. Mulțumesc!
daca achizitionez un imobil de la executari silite si imobilul este inchiriat cu contract de inchiriere pe o anumita perioada altei persoane de catre fostul proprietar, chiriasul este obligat sa paraseasca imobilul ?
Buna ziua
Ultima zi de lucru a unui salariat este 31.12.2014. In acesta situatie data incetari+transmiterea revisalului o fac in 05.01.2015, tinand cont de faptul ca 1 si 2 ianuarie sunt zile libere iar 3 este sambata iar 4 duminica?
sa inteleg ca nu a facut nici o ilegalitate ca nu a depus crm si concediul prenatal la ambele firme? ci numai la cea care are functia de baza si i-a aprobat cererea pentru concediu risc maternal.
Buna ziua!
prietena mea este stewardeza cu norma intreaga la o companie aeriana. Totodada este angajata cu timp partial (1 ora/zi) la firma sotului ei, pe post de operator calculator, cu un salariu de 175 ron/luna , activitate pe care o desfasura de acasa.
Incepand cu luna a patra de sarcina a intrat in concediu de risc maternal, nemaiputand sa-si desfasoare activitatea ca stewardeza. concediul nu la inregistrat si la cealalta firma, prestand servicii in continuare.
in luna ianuarie 2015 da nastere unei fetite :)! ce trebuie sa faca pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului? trebuie sa renunte la al doilea cim, poate presta in continuare servicii, ?este corect faptul ca nu a depus crm si nici concediu prenatal la cealalta firma .
O persoana din familie si-a scos adeverinta de stagiu de la casa de pensii. Adeverinta cuprinde numai perioada 01.04.2001 pana in prezent, in ciuda faptului ca a lucrat din 1982 pana in 2010 la acelasi angajator, in 2010-2011 somaj, 2011-prezent la alt angajator.
Pe cartea de munca este pusa stampila numai cu "PRELUCRAT" nu si scanat. Sa fie acesta motivul din cauza caruia nu-I apar si ceilalti ani lucrati, ptr pensie se vor lua si acei ani in consideratie? Cartea de munca o are acasa cu toate inregistrarile pe perioada angajata.