avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters128169

Activitate ContSters128169

Daca nu gresesc , exista posibilitatea ca dvs sa-i platiti victimei despagubirile si apoi sa solicitati firmei de asigurari unde ati facut RCA sa va restituie acea suma !
Răspuns la discuția Plângere amendã politia rutiera
Este doar o parere ! Sunt 2 variante ,
1 daca se poate dovedi ca a fost valabil ITP - ul
2 vorbesc , doar din proprie experienta : in 26 februarie am infatisare pentru o amenda primita in 09 septembrie 2013,tot pt lipsa ITP ! Este a III - a situatie , cand practic nu am fost pregatit financiar si ,iata ,am castigat macar 6 luni de amanare ! In toate situatiile am semnat , am facut contestatie , am recunoscut ca am gresit , ca ma grabeam si am uitat actul respectiv ( atentie ) , samd , m-am folosit de articolul 7 din OG 2/ 2001 , mai ales alineatul 3 care spune
:(3) Avertismentul se poate aplica si in cazul in care actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiei nu prevede aceasta sanctiune ! si am avut castig de cauza ! De asemenea m-am mai legat de articolul 21 , alin 3 , tot din aceeasi ordonanta care spune : (3) Sancţiunea se aplică în limitele prevăzute de actul normativ şi trebuie să fie proporţională cu gradul de pericol social al faptei săvârşite, ţinându-se seama de împrejurările în care a fost săvârşită fapta, de modul şi mijloacele de săvârşire a acesteia, de scopul urmărit, de urmarea produsă, precum şi de circumstanţele personale ale contravenientului şi de celelalte date înscrise în procesul-verbal.
Practic am cerut schimbarea amenzii in avertisment ! Subliniez , la primele doua cazuri mi s-a dat castig de cauza , pe motiv ca am recunoscut greseala , iar unul dintre cazuri a fost tot in 2013 in ianuarie !
Consider ca merita incercat , macar pentru a castiga o amanare a platii amenzii, nu neaparat procesul ,caci daca nu platesti amenda iti pune poprire pe conturile de la banca , daca exista ! Si asta o spun tot din experienta anterioara , caci singura amenda pe care am platit-o a fost una de care nu am stiut , din ce cauza : domnul politist m-a oprit , mi-a cerut actele la control , mi-a multumit si a spus sa aprind luminile de pozitie ! Asta se intampla in 2007 , in alt judet ,ori pe adresa din buletin , unde nu locuiam , poate s-a emis vreo instiintare , dar eu nu am aflat nimic , decat ca in decembrie 2012 , dupa 5 ani mi s-au oprit banii dintr-un cont de la o banca iar la cealalta banca unde imi intra alocatia de la copil , nenorocitii opreau 20 de lei pt plata amenzii si 20 de lei comision de plata catre Finante !Amenda nu a fost mare , 70 de lei in 2007 , dar eu nu am stiut de ea , am observat dupa 3 luni ca mi se opreau banii la cea de-a doua banca si practic am recuperat de la Finante banii platiti inca o data , dar banca nu mi-a returnat nici astazi comisionul furat din alocatia copilului !
Mai fac o paranteza si inchei : La jumatatea lui 2011 am avut un accident rutier ,la care am fost victima , am avut fractura de femur ,ce a necesitat 2 operatii si am primit un certificat medico-legal de 140 de zile ( nu suficiente ,consider eu ) ,practic 100 de zile la prima operatie si inca 40 la a doua , dar eu de-abia dupa 6 luni am renuntat la carje ! Am cheltuit peste 25.000 de lei pana astazi si nici nu a inceput procesul ! Dar de-atunci am primit aceste amenzi nenorocite la care imediat se stabileste termenul de judecata !
Concluzia este ca nu merita sa le dai banii cum vor ei ! Fa contestatie , inventeaza ce vrei tu , ca ai 15 zile la dispozitie si ,mai departe , cum o fi norocul ! La ultima situatie chiar am mentionat ca toti ne dorim masini de lux , printre altele, dar daca nu ne putem permite ! Cine isi doreste sa nu-si permita sa plateasca ITP-ul sau un parbriz fisurat de care se leaga domnu' politist ? Nimeni ! Si atunci , ce sa fac sa-mi plimb copiii prin autobuzele aglomerate pana la gradinita si sa stau cu ei prin spitale ? Mai bine ii duc cu masina si risc o amenda sau ce vor ei sa faca ,pana la urma !
Multa bafta in orice vrei sa faci !

Ma iertati ca insist , dar unde sa ma interesez de stadiul dosarului , cand personal am fost la Domnul Procuror acum 8 luni si spunea ca o sa mai dureze o luna - doua ( atunci ) , iar avocatul nostru spunea in decembrie ca dosarul " sta pe masa la procuror si asteapta " ! Sa mai merg la procuror ? Sa cer in scris o situatie tot eu ?
La momentul accidentului am avut fractura de femur ! S-a facut operatia ,iar externare am chemat pe cei de la medicina legala care mi-au dat certificat medico-legal pentru 100 de zile ! Dupa aceasta operatie , oasele nu s-au consolidat normal si a fost nevoie de a doua interventie la care am beneficiat de un supliment de 40 de zile la certificat ! Subliniez faptul ca procesul nu a inceput ! Dosarul se afla " pe masa la procuror " din iunie 2013 ! Cat mai trebuie sa asteptam pana incepe aceasta judecata ?
De acord , dar daca dosarul nu pleaca de la procuror , eu ce pot face ?
Buna ziua ! Va rog , daca se poate , sa ma ajutati cu niste sfaturi asupra problemei mele !
In data de 3 iunie 2011 am avut un accident rutier in urma caruia am suferit o fractura de femur ce a necesitat doua operatii si a rezultat certificatul medico-legal de 140 de zile ! Consider ca nu sunt vinovat cu nimic , intrucat am oprit masina , nemaiavand ce sa fac si m-am uitat cu intra in noi , lucru care reiese si din expertizele tehnice efectuate , aceste fiind in numar de doua !
Exista doua chestiuni asupra carora as vrea lamuriri !
1 - Anul trecut , respectiv 2013 , am fost in audienta in data de 13 iunie la Domnul Procuror la care se afla dosarul , pe care l-am rugat sa-mi spuna un termen aproximativ pentru inceperea procesului ! Dansul a spus la data respectiva o luna , o luna si jumatate ! Peste o saptamana se fac 8 luni de zile de atunci si tot nu am nici o veste ! Avocatul pe care il avem nu este prea sociabil ,am fost la dansul in luna decembrie si imi spunea ca incearca sa obtina termen in luna respectiva , si a trecut si luna ianuarie ! Nu exista un termen maxim pentru a ajunge dosarul la judecatorie ?
A doua chestiune , aceasta intarziere afecteaza in vreun fel posibilitatea de a primi despagubiri ?
Exista un termen de prescriptie in care firma de asigurari sa nu mai plateasca despagubiri ? Am auzit ca se deschide un dosar de daune , dar nu stiu ce sa fac ! Nu ar trebui sa se ocupe avocatul de acest lucru , sau sa ne instiinteze , macar ?
Va multumesc anticipat pentru intelegere !
Buna ziua ! Am avut recent un accident rutier si ,mai la subiect , poate este rusine ,dar nu stiu cum se cer despagubirile materiale scriptic !? Se face cerere ,memoriu ,ce formula si cui se adreseaza ? Multumesc anticipat !