avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Activitate aleunam

Activitate aleunam

buna ziua.
In cazul in care, la nastere, un minor a fost declarat pentru intocmirea documentelor pe adresa unuia dintre parinti, in timp acesta decedand, care este procedura de schimbare a adresei de domiciliu a minorului pe adresa parintelui supravietuitor?
Va multumesc.
Buna ziua.
Se doreste amenajarea unui spatiu comun al asociatiei de proprietari, prin amplasarea pe acesta a unui foisor si a unor elemente de joaca pentru copii. Pe latura cladirii unde s-ar amplasa aceste elemente toti proprietarii sunt impotriva acestor elemente, fiind astfel schimbata destinatia terenului din spatiu verde in parc de joaca pentru copii. Daca in continuare, aceste persoane sunt impotriva acestui lucru, in cazul in care la sedinta din cei prezenti, majoritatea sunt de acord cu acest lucru, se poate sau nu realiza acest proiect? Prin amplasarea lor pe acest spatiu ar reduce si vizibilitatea precum si cantitatea de lumina de care beneficiaza in prezent cei de la parter.
Multumesc.
Buna seara.
As dori, daca se poate sa imi spuneti daca o institutie de stat (scoala), al carui angajat nu esti, pentru a depune o suma de bani de care ai drept sa beneficiezi (bursa), te poate obliga sa iti deschizi un cont la o anumita institutie bancara cu care ei lucreaza, pentru a le fi mai simplu, pentru o perioada de maxim 4 ani?
Un astfel de cont pe care acea institutie il cere, este deja deschis la o alta banca.
Si daca da sau nu, care lege reglementeaza acest lucru?
Va multumesc si va doresc o saptamana excelenta.
Buna ziua.
Pentru copiii in varsta de pana la 16 ani, pentru a beneficia de pensia de urmas, in urma decesului unui parinte, este necesar a se duce adeverinta de la scoala ca sunt inmatriculati la scoala?
Multumesc si va doresc o dupa-masa placuta in continuare.
Buna ziua.
Care ar fi solutia legala, ca un numar de sapte asociatii de proprietari sa se asocieze intr-o asociatie, care sa le reprezinte interesele in legatura cu constructorul respectiv vanzatorul, in zona in care se afla, si in alte situatii care pot fi rezolvate mai usor la comun decat individual?
Dar in acelasi timp, sa poata sa ia hotarari la nivel de asociatie in ceea ce priveste gospodarirea interna.
Discuție Radiere masina
Buna ziua.
S-a vandut o masina cu contract de vanzare cumparare in iulie 2015. Noii propietari avea obligatia conform legii, ca in 30 de zile sa o transcrie, lucru care nu s-a intamplat.
Daca intre timp au circulat cu masina fara rovinieta, si s-au primit amenzi pentru aceasta, amenda venind la proprietarul care a vandut-o, acesta mai poate radia din circulatia pe baza contractului de vanzare cumparare autovehiculul?
Va multumesc si va doresc o saptamana placuta.
Buna ziua.
Daca mama si-a gasit un nou loc de munca si isi incepe activitatea inainte de implinirea varstei de doi ani a copilului, de ce documente are nevoie pentru a beneficia de stimulentul de insertie?
Sunt necesare documente si de la fostul loc de munca si de la actualul loc de munca? De la noul loc de munca, e suficient copie dupa decizia de incadrare si contractul de munca, sau se mai elibereaza o alta adeverinta in acest sens?
Va multumesc si va doresc un sfarsit de saptamana linistit.
Buna ziua.
Imi puteti spune va rog, daca in cazul in care mama a optat pentru 2 ani CIC, si se intoarce la locul de munca inainte de a implini varsta de doi ani, daca se acorda acel stimulent pentru a reveni mai repede la munca?
Va multumesc si va doresc o dupa-masa placuta in continuare.
Buna seara.
Imi puteti spune cum se calculeaza pensia de urmas si in baza carei legi se face acest lucru?
Este o suma fixa sau procent din venitul realizat de parintele decedat?
Va multumesc si va doresc o noapte linistita.
Buna ziua.
Pentru a intra in concediu de crestere copil e nevoie de la angajator de adeverinta tip de salarizare pe ultimele 12 luni. Aceasta poate fi eliberata daca parintele care urmeaza sa intre in concediu mai are de efectuat 20 de zile de concediu postnatal? sau e nevoie sa se termine concediul in totalitate si abia pe urma sa fie eliberata adeverinta?
Va multumesc si va doresc o zi placuta in continuare.