avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Obligativitatea deschiderii unui cont la o anumita ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Obligativitatea deschiderii unui cont la o anumita banca

Buna seara.
As dori, daca se poate sa imi spuneti daca o institutie de stat (scoala), al carui angajat nu esti, pentru a depune o suma de bani de care ai drept sa beneficiezi (bursa), te poate obliga sa iti deschizi un cont la o anumita institutie bancara cu care ei lucreaza, pentru a le fi mai simplu, pentru o perioada de maxim 4 ani?
Un astfel de cont pe care acea institutie il cere, este deja deschis la o alta banca.
Si daca da sau nu, care lege reglementeaza acest lucru?
Va multumesc si va doresc o saptamana excelenta.
Cel mai recent răspuns: procristi , utilizator 13:17, 20 Iunie 2017
Buna seara,
Nu va pot obliga sa va deschideti contul la o anumita banca.
Este un abuz. Daca nu inteleg sa va vireze alocatia in contul pe care-l aveti atunci merita sa le afceti o plangere la institutiile tutelare si, in cel mai rau caz, va adresati instantei.
Sunt in aceeasi situatie. Universitatea ma obliga sa fac card la BRD. Ma puteti ajuta cu un articol de lege care sa le dovedeasca faptul ca ei gresesc? Nu vreau card la BRD doar pentru ca Senatul Universitatii o fi primit bani de la BRD ca sa oblige studentii sa mearga la ei.
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe card de indemnizatie copil raluk79 raluk79 Buna ziua, Datorita unei mai vechi restante la o banca , am constatat ca mi s-a pus poprire pe contul in care imi intrau lunar banii pentru cresterea copilul ... (vezi toată discuția)
Virare salariu pe card alexandra75radu alexandra75radu Buna ziua. Angajatorul-Regie Autonoma, te poate obliga sa incasezi salariul pe card la o anumita banca? Regia Autonoma la care lucrez are incheiata o ... (vezi toată discuția)
Facultate bursa de merit Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Buna ziua, As vrea daca cineva are o solutie la urmatoarea problema sa o spuna aici. Sunt student la o universitate privata din Romania si am fost obtinut ... (vezi toată discuția)