avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate angela.

Activitate angela.

Este irevocabila si chiar azi am dus hotararea la executor doar ca partea cu restituirea cautiunii a fost adaugata in hotarare in 29.02.2012. si asta din greseala judecatoriei pentru ca nu au trecut in hotarare si restituirea cautiunii. Sincer,nici eu nu mai inteleg nimic.
Buna ziua. As vrea sa stiu in cat timp pot sa imi primesc banii depusi drept cautiune pentru un sechestru asigurator. Mentionez ca sechestrul nu a avut loc pentru ca paratul a vandut deja bunurile iar procesul s-a terminat in 14 dec.2011 iar in 22.02.2012 s-a dispus investirea hotararii in executorie ea fiind si definitiva si irevocabila.
Problema este ca in 29.02.2012 s-a admis restituirea cautiunii (acesta nefiind trecuta in hotarare pana la acea data ) dar mi se spune de la judecatorie ca am termen de recurs de 15 zile de la data comunicarii. Va intreb e ceva normal daca hotararea este definitiva ,irevocabila si EXECUTORIE mai trebuie sa mai astept inca acele 15 zile pentru recurs? Va multumesc.
Buna ziua. Am nevoie de un raspuns la doua intrebari: Are dreptul cineva sa vanda cateva bunuri mobile pentru care partea adversa obtinuse o hotarare in instanta cu privire la sechestru asigurator cu deposedare pana la solutionarea procesului?
Cred ca acea persoana a sfidat legea , se poate face ceva in acest sens?
Va multumesc.
Răspuns la discuția valoare daune morale
va multumesc mult pentru raspuns
Buna ziua,
Imi puteti spune la ce valoare se ridica daunele care se pot solicita intr-un proces de inselatorie intr-un contract de vanzare cumparare,trebuind sa obtin de la cumparator 10.000 euro si pe care nu i-am mai primit. Imi recuperez bunul vandut dar de un an jumate s-a folosit de el mai mult chiar a produs bani cu acel bun. Va multumesc mult.
Buna ziua,
Am cateva intrebari :
Somatia de plata prin ordonanta de urgenta 5/2001 se poate aplica si contractelor de vanzare - cumparare pentru recuperarea unei sume de bani?
Daca am deschis un proces pentru o somatie de plata pot intre timp printr-o notificare prealabila sa vand contractul de vanzare cumparare?
Răspuns la discuția termen somatie
Dar daca as vinde contractul pana la acea data (la termenul stabilit de instanta). E ceva legal daca notific persoana respectiva inainte de a face acest lucru? Va multumesc.
Discuție termen somatie
Buna ziua. Am facut o somatie de plata in instanta dar am primit ca si prim termen data de 01.06 2011 ....e normal asa ceva?.....Am inteles ca somatiile de plata se rezolva mai repede . Va multumesc!
Buna ziua. Am o intrebare : Poate o firma sa isi faca reclama la TV ,la niste aparate pe care inca nu le-a achitat si nici nu are de gand sa le achite.
In contract ( contractul nu e inregistrat la notar ,doar cu 2 martori ) am specificat faptul ca daca nu primesc jumatate din bani pot sa iau un teren cu care a venit ca si garantie (acest lucru e specificat in contract iar actele de pe acel pamant sunt la mine) iar pentru o alta suma neacoperita pot sa iau si ceva aparate din cele vandute,eu am primit doar 25% din pret pot sa cer in instanta pamantul si careva dintre aparate ? Sau pot cere si ceva daune daca nu am precizat asta in contract? Va multumesc mult!
Răspuns la discuția recuperare creante
Nu conteaza comisionul decat sa ajung in instanta si sa nu pot sa-i execut in caz ca ar vinde tot. Deci nu pot fi acuzata de intimidare sau mai cine stie ce.pt ca eu am mers pe o cale corecta iar cand am vazut ca sunt indiferenti la obligatiile lor de plata cu toate ca au scos in urma cu o luna un credit din banca in acest scop sa-mi plateasca mie banii iar cand s-au vazut cu banii in mana au zis ca nu imi mai dau datoria si e o suma foarte mare 10150 euro. Va multumesc anticipat!