avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate ezsuzsa76

Activitate ezsuzsa76

Discuție somaj?
Buna seara,

As vrea sa va intreb,ca un angajat poate intra in somaj,in cazul in care in ultimele 24 de luni a avut 8 luni lucrate?Unitatea la care s-a angajat,din motive financiare ar dori sa suspende CIM.Stiam ca sunt necesare 12 luni lucrate pentru a putea beneficia de somaj.Aveti idee cum s-ar putea rezolva aceasta situatie?
Va multumesc
Răspuns la discuția Revisal
cele doua C.I.M. apar la raport preluare-pe pagina registrului de evidenta a salariatilor.De fapt e acelasi c.i.m.prima oara raportat prin revisal 5.0.6 si ulterior raportat prin revisal 5.0.8
Discuție Revisal
Buna ziua,

Am inregistrat un contract de munca in Revisal 5.0.6.Dupa aceea am retransmis datele in varianta Revisal 5.0.8.Acum apare acelasi contract de 2 ori,ambele figurand ca contracte active.Cum se poate corecta?Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua,

Am observat ca in Revisal un cabinet medical(A.I.) a fost inregistrat ca forma de organizare-persoana juridica/alte persoane juridice.Eu ma gandesc ca ar fi trebuit inregistrat angajatorul ca persoana fizica.Eu am preluat recent contabilitatea,am si inregistrat noul CIM in Revisal,nemodificand datele angajatorului.Eu consider ca este eronat inregistrarea angajatorului ca persoana juridica.Ce parere aveti Dvs?
Buna seara,

Multumesc pentru informatii.Mi-a fost de mare ajutor.
Buna seara

Am o I.I cu obiect de activitate- cod CAEN 4719 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare si 4771 Comert cu amanuntul al imbracamintei, in magazine specializate.As dori sa comercializez si aparate electrocasnice.As dori sa va intreb,daca pot sa desfasor activitatea numai pe baza acestor coduri CAEN sau trebuie sa fac o autorizatie noua care sa curinda si codul 4754 Comert cu amanuntul al articolelor si aparatelor electrocasnice, in magazine specializate?
Multumesc anticipat pentru informatii
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns,insa am o nelamurire.In perioada de CCC asa stiu ca nu sunt platite contributii pentru sanatate,pensie sau somaj,ci sunt perioade asimilate.Cum se socoteste indemnizatia de somaj,pentru ca efectiv eu am cotizat numai o luna dupa CCC,deci pot sa beneficiez de indemnizatie dupa inca 11 luni cotizate?
Buna ziua,

As dori sa intreb, ca o persoana cu 12 ani vechime in munca,care acum o luna s-a reangajat dupa concediu de crestere a copilului,are dreptul la indemnizatie de somaj?
Va multumesc.
Buna ziua,

As avea o intrebare.O PFA cu activitate vanzare imbracaminte second-hand,inregistreaza marfa in registrul inventar.In afara de aceasta mai trebuie completat si fisa ptr. operatiuni diverse?
Multumesc ptr. raspuns.

O zi buna tuturor!!!
Discuție Revisal
Buna ziua,

Am o nedumerire.Am fost somera,si dupa perioada de somaj am deschis un magazin second-hand,ca I.I.Cei de la Forte de munca au spus ca trebiue sa ma inregistrez in Revisal.Eu stiam ca Revisalul se refera numai la persoanele cu calitate de salariat,iar eu trebuie sa inchei contract doar cu Casa de pensii si cel de asigurari de sanatate?
Multumesc anticipat pentru raspuns.