avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj?

Buna seara,

As vrea sa va intreb,ca un angajat poate intra in somaj,in cazul in care in ultimele 24 de luni a avut 8 luni lucrate?Unitatea la care s-a angajat,din motive financiare ar dori sa suspende CIM.Stiam ca sunt necesare 12 luni lucrate pentru a putea beneficia de somaj.Aveti idee cum s-ar putea rezolva aceasta situatie?
Va multumesc
Da, pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj, trebuie sa aveti 12 luni de stagiu de cotizare in ultimele 24 de luni. In stagiu de cotizare intra si concediile medicale pentru incapacitate temporara de munca pana in 30 zile calendaristice. Deasemenea intra si concediul de odihna. Din pacate nu este o alta solutie pentru dobandirea acestui drept.

Tin sa precizez ca cele 12 luni de stagiu de cotizare trebuie avute in timp normal de lucru. In cazul contractelor de munca cu timp partial, stagiul de cotizare este proportional cu timpul pentru care a fost incheiat contractul.
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj in cazul cim cu 4 ore/zi elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Am avut o salariata care a lucrat din 15.06.2013 pana la 17.06.2013 (ultima zi lucrata) si careia i s-a desfiintat postul. Cei de la somaj i-au ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata si indemnizatia de somaj irastoica irastoica Buna ziua! Va rog! Cum afecteaza concediul fara plata stagiul de cotizare pentru indemnizatia de somaj? Concret, daca 12 luni din 24 sunt compuse din 10 luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si somaj Casssandra Casssandra M-am intors la lucru inainte de a se finaliza concediul de crestere a copilului.Din pacate la firma sint probleme si seful meu nu ma mai poate plati.Nu stiu ... (vezi toată discuția)