avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate ani.nastase

Activitate ani.nastase

poate un bolnav de alzhaimer sa beneficieze de indemnizatie de handicap,fiind depistata boala recent diagnosticul fiind de , dementa alzhamer faza usoara oricum aceea persoana si-a pierdut memoria pe termen scurt,fiind asistata de cineva din familie.daca da ,va rog sa-mi spuneti ce acte trebuiesc,si daca se incadreaza in nomenclatorul de boli pt.indemnizatie, nu stiu daca beneficiaza de ajutor de insotitor,cu mult respect astept raspuns.va multumesc
Răspuns la discuția drept de mostenire
bunicul si bunica au detinut impreuna 5.5ha pamint extravilan,1000 m pamint tot extravilan,numit vii,1545 m curte cu o casa care acum sta sa cada.au avut 4 copii,anume:prima fata cea mare a murit,(are 3 copii)ea fiind despagubita de bunici cind s-a maritat,a urmat un alt frate care a murit acum o luna neaviind sotie si copii,mama mea care a murit v-am spus in 2008 si eu sint singur,si mai este o sora in viata.mama mea cum v-am mai spus a avut grija de toata familia la tare,bunic,bunica si frate.va rog avutati-ma .acum eu platesc mai departe impozit pe pamint si casa.nu am inteles ultima intrebare a dumneavoastra,(cine a acceptata succesuiunea ramasa in urma mamei mele)adica cum?multumesc mult si va rog ajutati-ma
mama mea a plecat in anul 1994 la tara sa aibe grija de mama ei si dupa decesul mamei ei de fratele ei.impozitul pe pamint si casa le-a platit mama in continuare nefiind facuta succesiunea dupa parinti ei,pe chitante scriind numele bunicului titular (prin...numele mamei mele).ce vreau sa va intreb,(mama mea decedind in 2008,eu continund sa platesc chitantele mai departe binenteles toate actele casei si titlul de proprietate sint pe numele bunicului),Daca mama a platit impozitul atita ani,am inteles ca exista un decret prin care ii revine casa de la tara, 10 sau 15 ani consecutivi.va rog ajutati-ma cu un raspuns pt.ca sint in razboi cu neamurile.va multumesc si astept raspuns.
tatal meu are 4 copii cu 4 femei,nefiind casatorit niciodata civil cu mama mea la fel cu si ce cele 3 femei.mama s-a despartit de el,neplatidu-mi pensie alimentara niciodata.Tatal meu ,mostenind de la parintii lui o casa si un teren in Pucioasa. el inca traieste,si a vindut aceea casa declarind la notariat ca NU ARE COPII.el locuind in Pucioasa cu alta femeie la ea in apartament.aceea femeie a murit el raminind in casa ei nefiind cununat cu ea,a venit un nepot de-al ei sa-l scoata afara din casa daca nu-i vinde lui casa mostenita de la parintii lui.a vindut casa si nepotul la dus la azil in Pucioasa.eu ca fiul lui care ii port numele am vreun drept de mostenitor... multumesc si astept raspuns.=D>
am imprumutat unei cunostinte niste bani 250mil.mi-a dat dobinda un timp dupa care nu a mai dat nici un semn .pot sa il dau in judecata pentru abuz de incredere intr-un proces penal?am sanse sa-mi recupere banii?cit trebuie sa platesc pentru suma in litigiu respectiv cit la suta dein suma?am sanse sa cistig procesul ?
de cite zile de concediul medical poate beneficia un salariat la o firma privata, fiind vorba de o operatie foarte dificila, urmind a fi pensionat pe caz de boala?angajatorul nu poate sa il dea afara in timpul concediului medical?=D>
cite zile de concediu medical trebuiesc pentru a ma pensiona pe caz de boala, ele insemnind de luni pina duminica sau de luni pina vineri?am fost diagnosticat cu tumora maliga de plaseu bucal,am fost operat mi s-a indepartat o parte din mandibula si ma pregatesc pentru pensionare.va rog sa-mi raspundeti.cu respect :stunned: