avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate i-deal

Activitate i-deal

La probele de laborator au iesit 1.3, respectiv 1.1, in conditiile in care, in aerul expirat, la proba cu etilotestul, am avut 0.83. Ce mi se poate intampla?
Unchiul meu a fost casatorit si a purtat numele sotiei. Dupa divort i s-a incredintat minorul si a cerut schimbarea numelui. Si-a schimbat buletinul, dar permisul de conducere a ramas pe numele anterior. Ulterior, acesta a decedat in austria, avand asupra lui permisul de conducere si a primit certificat de deces pe numele purtat anterior. In momentul de fata nu poate primi certificat de deces din romania pentru ca nu corespunde ultimul nume de la evidenta populatiei cu cel din certificatul de deces austriac. Ce ma sfatuiti sa fac pentru obtinerea certificatului?
Răspuns la discuția complice la furt
In primul rand trebuie sa-ti angajezi un avocat. Si in al doilea rand, macar lui, trebuie sa-i spui adevarul. Daca spui aberatiile astea, nu te poate ajuta nimeni cu un sfat, Doar ne ocupi timpul degeaba. Deci, sa presupunem ai fost complice la acest furt cu buna stiinta... in cazul asta, i-ati la revedere de la familie, prieteni, nu-i vei mai vedea (daca ai noroc), minim 3 ani... Conform codului penal, Furtul calificat se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani. Tot conform codului penal, premeditarea, instituirea in grup de 2 sau mai multe persoane s.a.m.d, transforma furtul in furt calificat. Imi cer scuze daca jignesc pe cineva cu acest post, dar trebuie sa stie omul ce-l asteapta.
Sfaturi!?
Investeste cei 22,5 mil care au fost partea ta, poate ii inmultesti. Vei avea nevoie de multe pachete acolo unde te duci.
Soferului care a franat in fata dumneavoastra i s-a luat declaratie? Practic ati evitat un obstacol. Daca reusiti sa demonstrati asta, va absoarbe de vinovatie, deci nu va anuleaza permisul de conducere.
Răspuns la discuția vatamare corporala si alcoolemie
Avand in vedere alcoolemia, destul de ridicata, alte aspecte ale accidentului, conditiile meteo, franarea soferului din fata dumneavoastra, faptul ca ati incercat sa evitati pietonul cand l-ati vazut, sunt nule. Sfatul meu e sa nu mai aruncati banii pe experti si sa asteptati sentinta finala, pentru ca va fi aceeasi, indiferent de imprejurarile in care s-au produs accidentul. Imi cer scuze pentru raspunsul lipsit de optimism, dar aceasta este realitatea.
Daca la proces prezint certificatul de deces al matusii mele, care a decedat in noaptea in care am fost oprit, am vreo sansa sa imi recuperez permisul? Va rog sa imi dati un sfat pentru ca sunt taximetrist si am nevoie mare de permisul de conducere.
Am fost oprit de catre organele de politie si la alcooltest mi-a iesit 0.82. Am fost la spital, mi-au recoltat probe de sange si astept rezultatul. Mi-au dat o dovada cu drept de conducere pana la domiciliu, Specific ca este prima abatere rutiera de orice gen. Ce pot face in cazul asta? Ce sanse am sa nu mi se faca dosar penal?