avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de deces!
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de deces!

Unchiul meu a fost casatorit si a purtat numele sotiei. Dupa divort i s-a incredintat minorul si a cerut schimbarea numelui. Si-a schimbat buletinul, dar permisul de conducere a ramas pe numele anterior. Ulterior, acesta a decedat in austria, avand asupra lui permisul de conducere si a primit certificat de deces pe numele purtat anterior. In momentul de fata nu poate primi certificat de deces din romania pentru ca nu corespunde ultimul nume de la evidenta populatiei cu cel din certificatul de deces austriac. Ce ma sfatuiti sa fac pentru obtinerea certificatului?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 09:10, 22 Februarie 2010
daca nu reusiti pe cale administrativa, este necesar sa deschideti actiune in contencios administrativ.. in acest sens contactati un avocat din zona unde va aflati sa va indrume si eventual sa va reprezinte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere AndreeaT99 AndreeaT99 Buna, am inceput scoala de condus anul acesta si intre timp m-am casatorit si mutat in Austria. In pasaport am domiciliu in Austria. Sotul meu fiind cetatean ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume alinutzaalialfonso alinutzaalialfonso in urma cu 3 ani am divortat si am pastrat numele fostului sot acum vrea sa pot trece dinou la numele meu de fata ...ce pasi trebuie sa urmez sa-mi pot ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui in cartea de identitate cristicenuseriu cristicenuseriu Buna ziua,ma numesc BERENJUC CRISTIAN,nume purtat anterior CENUSERIU.Acum 9ani,in urma divortului,am primit hotarare judecatoreasca in care se mentiona si ... (vezi toată discuția)