avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate oanabomboana24

Activitate oanabomboana24

Am semnat ca si coplatitor la un credit de-al sotului. Intre timp am divortat, el nu a mai platit creditul si acum este executat pe salariu. Eu nu mai sunt in tara dar am bunavointa sa ajung la o intelegere si sa platesc jumatate din credit. Noi am avut un divort amiabil deci nu exista partaj.

Executorul mi-a promis ca daca platesc jumatate el imi face un act prin care ma scuteste de orice obligatie asupra jumatatii sotului. Am intrebat daca actul acesta va fi in fata unui notar si mi-a spus ca atat avocatul, executorul cat si notarul au aceeasi putere de semnatura si ca actul semnat de el va fi asigurarea ca nu ma vor mai deranja niciodata nici el nici nimeni si nu ma imi va mai urmari nimeni bunurile.

Pare om bun dar nu imi dispare indoiala din suflet ca actul ce mi-l va semna el va avea putere sa ma apere de vitoare urmariri. Sa am incredere?
ma poate ajuta cineva cu exemple de amendamente pe care le putem propune la aceasta lege? #-o am ca tema la facultate ..multumesc anticipat
Multumesc in primul rand pentru atentia acordata situatiei expuse mai sus..
Ma vad nevoita sa vin cu cateva completari, pentru a se intelege situatia mai bine:
-casa a fost cumparata de tatal meu deorece locuia cel mai aproape de batrani, si in plus era singurul care venea sa-i ajute la treaba-restul avand gospodariile lor(tata locuind la bloc) iar banii primiti au fost pusi pe un cec pe numele bunicului -din pacate acei bani au fost folositi ulterior pentru inmormantarea bunicii mele.
Casa a fost vanduta acum 10 ani, dupa ce anterior au fost intrebati toti fratii de catre bunici-practic tata a fost ultima varianta- restul nu " s-au legat la cap " de teama unor eventuale clauze(cum am avut-o noi

Consider ca acest aspect nu trebuie sa influenteze decizia si modul cum se face succesiunea deoarece nu este parte din averea actuala a bunicului.

Cat despre mame, neveste sunt doar 2 la numar: prima a avut un copil si ultima 3 printre care si tatal meu care este cel mai mic.


Buna ziua,
Bunicul meu a decedat acum 3 luni si a lasat lucrurile alandala aici pe pamant.
Casa batraneasca cu toate acareturile din dotare a fost data prin act vanzare cumparare (de catre abmii bunici -atunci in viata) unuia din copii, tatalui meu A.S.( fara clauze de gen plata inmormantare,ingrijirea batranilor, etc).
Cu pamantul ..mai greu o sa ne intelegem;
Mai exact pe actul de proprietate se afla o suprafata de 0.400HA vie, si teren arabil 3.900HA pe mai multe parcele(1 de 0.500HA, 1 de 1.00HA, 1 de 1.5HA, 1 de 0.900HA).
Pe langa aceste terenuri, mai se regasesc in acte la primarie (ca fiind lucrate de bunicul meu-insa fara sa existe succesiune realizata pentru ele si nici acte nu am gasit prin casa batraneasca) 2 parcele de 0.500 HA (din partea strabunicii-mama bunicului D) si o parcela de 1.5 ha (din partea strabunicului-tatal bunicii V).
Descendenti de gradul I (copiii) sunt 4 la numar( cel mare, A.I. provine din prima casatorie a bunicului si restul 3 din ultima casatorie cu A.V.-decedata acum 4 ani).
In acest moment , exista "o impartire" provizorie , de cand exista bunicul:
- 2 Ha "are" fratele mare A.I. (din prima casatorie)- cultivat
- 1 Ha "are" al 2 lea frate A.M.(0.500dat in arenda +0.500 cultivat)
- 0.900 ha "are" al 3 lea frate A.C. pamant cultivat
- 1.5 HA din partea strabunicului dat in arenda de bunicul
- 1 Ha cultivat de bunicul
+ via cultivata de bunicul si ingrijita de fratele A.S.
Mentionez ca toate taxele pentru pamantul nearendat (insamantare si alte lucrari agricole) au fost achitate de bunicul meu si exista chitante.
In urma cu 6 luni bunicul a cazut imobilizat la pat cu cangrena la ambele picioare -si a avut nevoie de ingrijire permanenta(tatal meu A.S a facut naveta de la tarade la bunicul la munca zilnic)
Nici unul din ceilalti frati nu a venit sa-l vada macar pe bunicul in aceasta perioada-ca sa nu mai zic de alt fel de ajutor.Nici macar la inmormantare /pomeni nu au participat financiar aceste cheltuieli fiind suportate de fratele mic A.S.
Acum vin cu pretentiile care mai de care:
- Vor sa se imparta in 4 doar pamantul care l "avea " bunicul in impartirea de mai sus, restul sa ramana cum il au acum, motivatia lor fiind ca fratele mic A.S nu mai are drept la pamant pentru ca "a primit" casa.
- Fratele mare sustine ca in titlul de proprietate al bunicului se afla 1 ha din partea mamei lui decedata A.L ,de care ar beneficia separat de ceilalti frati.
- De asemenea vor , ca pe langa pamantul din acte sa se imparta si graul pe care noi l-am recoltat anul trecut (ei insa, si-au luat IN fiecare an recolta de pe parcelele impartite de bunicul, fara a participa la vreuna din cheltuieli - recolta fratelui A.S fiind in fiecare an amestecata in hambar cu a bunicului).

Cum este cel mai bine sa se procedeze in astfel de situatii?
Sincer, dupa toate cheltuielile cu ingrijirea bunicului, inmormantare, pomeni avem o gramada de datorii si nu ne mai permitem sa alergam prin tribunale;

Noi am dorit de la bun inceput sa fie imparteala sa se faca corect intre frati insa nu a fost acceptata-
-1 ha de fiecare frate din pamantul bunicului , via sa ramana lui A.S (ca beneficiu pentru cheltuieli ingrijire/inmormantare ) iar din restul
- 1 ha la cel mare (din partea mamei lui A.L.) si 1.5 la restul 3 (partea strabunicului-tatal bunicii A.V).
Astept si parerea D-voastra...
Multumesc
Ioana A.
As dori daca se poate sa ma ajutati cu o informatie.Stau in apartamentul matusii mele in Ploiesti, (Str. Barcanesti) cu 2 camere. Apartamentul este dotat cu apometre insa, din costul intretinerii observ ca acest lucru nu ma avantajeaza.
De ex. pentru luna ianuarie am de plata pentru caldura 157 iar la apa apar cu :1.5 mc la apa calda si 8.80 la apa rece in conditiile in care citirea de la inceputul lunii a fost doar de 1 mc de apa rece consum ianuarie.Ajung astfel la un total de peste 197
Inteleg ca este vorba de o diferenta intre consumul declarat de proprietari si cel citit.Dar credeti-ma ca nu mai exista posibilitatea financiara sa platesc ceea ce alti consuma (stiu ca este o practica in unele familii sa declare la citire mai putin si astfel sa-si tina intretinerea sub un anumit cost-urmand sa revina cu citirea la zi pe peroada verii, cand nu mai apare calsura in costuri)
Cum este posibil sa se solicite un control la apartamente pentru citirea apometrelor de catre administrator?
Si de asemenea ce se intampla cu acesti mc de apa calda si rece pe care eu i-am platit in plus lunar (la apa calda nu a fost luna in aceasta iarna sa nu platesc in plus 1.5 mc) #-o ?
Se poate face o regularizare in urma diferentei intre cati mc am platit si cati am avut citire?