Cei trei copii din casatoria anterioara nu au realizat succesiunea; Soacra mea vrea sa ii ramana toata casa ei si sotia mea imperuna cu fratele ei care au facut succesiunea sa ii dea ei partea lor de casa.
Buna seara. Anul trecut a decedat socrul meu. Dupa decesul acestuia soacra mea a dorit ca toata casa sa ii ramana ei pe principiul ca "dupa ce mor eu va descurcati voi". La notariat sotia mea si un frate de-al ei au facut succesiunea pe partea lor si nu au vrut sa ii dea nimic mamei lor ca ea a vrut sa minta notarul ca ei sunt singurii mostenitori (decedatul mai avea 3 copii dintr-o casatorie precedenta). A trecut un an de zile si de atunci soacra mea ii tot cheama sa le cedeze partea lor "ca oricum dupa ce moare ea tot lor le ramane". E asa, sau exista vreo posibilitate legala sa fie asa? (gen sa o conditionam sa nu faca vreun act de vanzare-cumparare, etc)
Zile calendarisice sau lucratoare?
In perioada preavizului nu s-a facut inventar si imi spun ca se face ulterior. De ce nu l-au facut de fata cu mine? Plus ca s-a trecut toata marfa pa alta firma de vreo 2 saptamani?
Am fost angajat 2 ani la o firma perioada in care mi s-a retinut garantie. Din 14 August s-au facut restructurari shi am fost dat in preaviz. Azi e ultima zi de preaviz. In cat timp sunt obligati sa imi dea garantia?
Mama unui prieten de-al meu este plecata de cativa ani in Italia. Acum s-a intors deoarece doreste sa divorteze. Deoarece divortul o sa dureze si ea trebuie sa se intoarca la munca ar dori sa stie daca poate sa treaca jumatatea ei de casa pe numele fiului ei si de ce acte are nevoie. Casa este pe numele ei si al sotului ei iar el nu vrea sa ii dea contractul pe casa. Multumesc.
Lucrez la o firma de 2 ani de zile cu contract pe perioada nedeterminata. In ultimul timp firma are probleme financiare si din aceasta cauza o parte dintre angajati vor fii trimisi in somaj iar pe restul ne pune sa ne dam demisia si ne trece pe alta firma cu contract pe o perioada de 3 luni. Daca dupa 3 luni nu ne mai prelungeste contractul mai beneficiez de ajutor de somaj?
Buna ziua.Am lucrat gestionar la un distriubuitor de materiale de constructii care are retea de magazine in toata tara. Anul trecut in Decembrie am fost trecut in somaj din cauza crizei economice dar garantia nu am mai primit-o pe motiv k vedem dupa primul inventar. Saptamana trecuta s-a terminat inventarul si din ce am auzit de la fostii colegi am iesit chiar pe plus. Mai am vreo sansa sa primesc garantia?