Am fost angajat 2 ani la o firma perioada in care mi s-a retinut garantie. Din 14 August s-au facut restructurari shi am fost dat in preaviz. Azi e ultima zi de preaviz. In cat timp sunt obligati sa imi dea garantia?
Potrivit Legii nr.221969, art.16, garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime. Unitatea este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre unitatea bancara sau CEC in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.
In cazul refuzului de a vi se restitui garantia materiala retinuta, aveti posibilitatea de a actiona in instanta pe fostul angajator.
Zile calendarisice sau lucratoare?
In perioada preavizului nu s-a facut inventar si imi spun ca se face ulterior. De ce nu l-au facut de fata cu mine? Plus ca s-a trecut toata marfa pa alta firma de vreo 2 saptamani?
Asa cum am mai precizat, in cazul refuzului de a vi se restitui garantia materiala retinuta, aveti posibilitatea de a actiona in instanta pe fostul angajator si in acelasi timp puteti sesiza si ITM-ul.