Buna ziua.Am lucrat gestionar la un distriubuitor de materiale de constructii care are retea de magazine in toata tara. Anul trecut in Decembrie am fost trecut in somaj din cauza crizei economice dar garantia nu am mai primit-o pe motiv k vedem dupa primul inventar. Saptamana trecuta s-a terminat inventarul si din ce am auzit de la fostii colegi am iesit chiar pe plus. Mai am vreo sansa sa primesc garantia?
Depuneti la angajator o cerere prin care solicitati plata garantiei create pe numele dvs pe perioada cat ati fost angajat ca gestionar.
Luati nr de inregistrare.
Va propun sa cereti de la fostul Dvs. sef garantia. Daca dansul declara, ca nu a facut inca inventarul, sa-i spuneti, ca acum sunati la Garda Financiara, si o sa vada el care sunt consecventele neefectuarii inventarului anual.
Daca dansul spune ca a iesit un minus la inventar, sa cereti copiile documentelor cu ajutorul carora probabil puteti sa cereti un control fiscal (aveti un interes legal) sau sa mergeti la o firma de expertiza pentru a-l verifica.
Sau si mai bine: Daca fostul Dvs. sef nu va da banii inapoi, va propun sa contactati un avocat.
1. Cerere scrisa la angajator prin care solicitati intoarcerea garantiei constituita si depusa, conform legii.
2. In caz ca nu se intampla nimic, actiune in instanta pentru obligatia de a face.