Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: detin cateva apartamente in Romania de care se ocupa (administreaza si inchiriaza) mama mea ( eu nu mai locuiesc in Romania)
Problema pe care o am este ca aceste apartamente sunt momentan inchiriate de catre mama mea catre terti (pe baza unei imputerniciri speciale) dar chiriile sunt incasate in numele meu -> impozitul se plateste pe numele meu (desi mama mea obtine/beneficiaza de aceste venituri)
Aceasta situatie imi complica taxele si declaratiile pe care eu le fac tara de domiciliu.
Intrebare: Cum pot eu sa-i cedez/concesionez aceste imobile mamei mele astfel incat veniturile provenite din inchirirea acestor bunuri sa-i revina ei pe deplin
Am achizitionat prin licitatie publica un spatiu comercial de la o Banca.
Dupa licitatie am facut plata, am primit actul de adjudecare si ulterior am inscris spatiul in CF ca si proprietar.
Dupa aprox. o luna am primit o citatie de la Judecatorie prin care sunt informat ca fostul proprietar ma cheama in judecata cerand anularea intabularii noastre ca proprietari in CF asupra imobilului respectiv--> " plângere împotriva încheierii de carte funciară (Art.52 alin.2 Legea nr.7/1996).
Motivele invocate sunt legate de anumite neintelegeri intre banca si fostul proprietar referitor la rate, de termenele pentru licitatie si de pretul cu care s-a adjudecat imobilul, contestand astfel actul de ajudecare.
Nimic din ceea ce contesta fostul proprietar nu are legatura cu mine (adjudecatarul) si din acest motiv nu intleg de ce fostul proprietar ma da pe mine in judecata si nu pe banca.?!
Cum as putea suspenda acest process??
Eu nu am nici timp nici bani sa ma judec cu fostul proprietar!!
Ce pot eu sa fac sa ies din acest process?
Tocmai am sunat la executorul bancar si acesta mi-a spus ca nu sta in competenta/putera sa sa faca acest lucru si ca trebuie sa cer ajutorul unui executor judecatoresc!!
Ma puteti lamuri care este cea mai buna varianta in acest caz?
Are obligatia Executorul Bancar sa ma ajute sa eliberez spatiul?
In primul rand " La multi ani" tuturor Doamnelor is Domnisoarelor.
Va rog sa ma ajutati cu in sfat in legatura cu urmatoare problema.
Am cumparat prin licitatie publica un Spatiu Comercial care a fost executat de catre Banca. Dupa licitatie am facut plata integrala si am primit actul de adjudecare.
Firma care detinea acest spatiu si care a fost executata nu vrea sa-mi dea cheile de la acest spatiu comercial desi momentan acesta este inchis,....nimeni nu isi desfasoara activitatea in el.
Cum pot eu, ca si proprietar, sa intru in acest spatiu??
As putea pur si simplu sa-i informez ca trebuie sa elibereze spatiul si apoi sa intru si sa schimb iala??
Cum pot sa-mi intru in drepturi?...considerand ca in acest spatiu nu locuieste si nu isi desfasoara activitatea nimeni!
La ce probleme/piedici pot sa ma astept din partea fostului proprietar?
Va rog imi puteti raspunde si la prima intrebare. Daca firma executata a facut "contestatie la executare" in justitie, fata de Banca...presupun ca doar aceasta contestatie nu suspenda executarea? sau?
Ce ar fi trebuit sa obtina ei in instanta pentru a bloca executarea si totodata licitatia?? Si unde as se va reflecta aceasta hotarare judecatoreasca?? se va mentiona in CF??
Am urmatoarele intrebari: Am cumparat prin licitatie publica de la o Banca un spatiu.Dupa licitatie/adjudecare, fostii proprietari ai spatiului ne-au infromat prin avocatii lor de faptul ca ei contesta/invalideaza aceasta licitatie pe motiv ca un un litigiu cu Banca. Am verificat pe Portatul Judecatoriei din Judetul nostru si intradevar acest dosar "contestatie la executare" este pe rol cu urmatoarea infatisare in martie 2010. Poate acest lucru sa invalideze Licitatia?? Avea Banca dreptul sa organizeze aceasta licitatie in conditiile de fata. Nu exista nici o inscriere in CF referitor la litigiu!! Care sunt drepturile mele in acest caz??
Si cum orice lucru complicat..se complica si mai mult…Dupa licitatie am cerut un extras CF pentru spatiul respectiv iar in acest extras la sarcini sunt mentionate somatia bancii pentru executare silita + o ipoteca legala pentru suma de xxx din partea primariei pentru neachitarea impozitului de catre cel executat.
Am intrebat la banca ce se intampla cu aceasta ipoteca legala iar executorul bancar mi-a spus ca aceasta se radiaza din oficiu prin efectele actului de adjudecare care o sa-l primesc si ca Primaria va fi invitata la distribuirea pretului. Asta este procedura standard?? Imi poate imputa Primaria mie aceasta suma/ipoteca?
Ma poate bloca aceasta ipoteca sa inbatulez imobilul pe numele meu?