avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate ginapetreus

Activitate ginapetreus

Răspuns la discuția Autorizatie imprejmuire
Ne-am interesat și despre planul de dezvoltare. Strada noastră nu e cuprinsă.
Tot cartierul e cu straduțe înguste, nu mi se pare normal să fim singurii cărora să ni se ceară să cedăm teren, ca să primim autorizația. Am întrebat dacă vom fi recompensați pentru terenul cedat. Ni s-a răspuns că nu au bani.
Noi trebuie să venim cu o întâmpinare la soluția dată de Urbanism. Există o bază legală, la care să facem referire pentru a putea negocia vizavi de distanța pe care ne obligă să o lăsăm față de limita de proprietate?
Mulțumim!
Răspuns la discuția Autorizatie imprejmuire
Terenul mi-a fost donat de bunica. La donație nu mi s-a cerut certificat de urmanism. Inainte să construiesc eu casa, pe teren era o livadă, care avea un gard din plasă de sârmă pe care aș dori să-l schimb. Vizavi am vecini, care nu au fost solicitați de Primărie să-și refacă gardul sau să-l mute în interiorul proprietății.
Buna ziua,
in urma cu 13 luni am demarat procedura de obținere a unei autorizații pentru împrejmuire a proprietății (vorbim doar de un gard la stradă, de 20m).

După nemumărate telefoane și vizite la Serviciul Urbanism (atât din partea noastră, cât și a arhitectului angajat de noi pentru a obține această autorizație) am primit o primă soluție, care îmi cerea să amplasez gardul la 3m în interiorul proprietății. Arhitectul a reușit să obțină o a doua soluție, care mă obligă să refac documentația cu retragerea împrejmuirii la 4m din axul străzii sau la 1,15m de la limita de proprietate pentru realizarea unui profil stradal de 8m. (citat din soluție).
Strada nu are trotuare, în fața proprietății mele e lată de 4,60m, iar pe alocuri (de-a lungul celor 200m) sunt porțiuni unde trec două mașini deodată din sensuri diferite.

Nu sunt deacord cu această soluție pentru că în acest caz pierd 25mp din curtea din fața casei și nu voi fi în aliniamentul vecinilor, care au deja gardurile construite (conform autorizatiei de construtie) pe limitele lor de proprietate.

Ce soluție îmi dați?
Mulțumesc.
Buna ziua,
As dori sa elimin dintre mijloacele fixe ale societatii o Dacie Papuc din 2000. Mentionez ca sta pe butuci de vreo 6 ani. Am platit la zi impozitul pe masina.
Va rog frumos sa-mi detaliati pasii si eventual taxele aferente in cazul in care as casa-o si in cazul in care as cumpara-o pe persoana fizica cu scopul de a o duce la Remat (de acolo obtinand un tichet pe care l-as vinde, daca as gasi cui).
Va multumesc.
Multumesc.
Buna ziua.
As dori sa stiu daca (si cum) s-ar putea accesa fonduri nerambursabile pentru modernizarea unei scoli din mediul urban.
Multumesc.
Răspuns la discuția Revenirea la extravilan !?!
Nimeni nu poate sa-mi ofere nici o informatie, un indiciu, un sfat?
Răspuns la discuția Revenirea la extravilan !?!
In momentul in care am depus cererea pentru trecerea in intravilan, mi s-a cerut doar numarul cadastral si nu suprafata pe care as dori s-o scot, in vederea afectuarii constructiei. Intrebarea e cum se poate reveni, cu suprafata de 53 de ari de teren la livezi si fanete, cum, dealtfel apare si in Cartea Funciara, si cum e in realitate.
Multumesc.
Buna ziua.
Pentru a obtine autorizatia de constructie a unei locuinte P+M, a fost necesar sa trec terenul din extravilan in intravilan si implicit sa-l scot din circuitul agricol. Acest lucru mi s-a aprobat printr-o decizie a DADR, in 22.01.2009.
Pe terenul respectiv (5662mp), am fost doi coproprietari: eu si fratele meu. Ulterior (2010), am facut dezmembrarea terenului, casa fiind construita pe o parcela separata, de 10 ari.
Acum, dupa receptia lucrarii trebuie sa ma prezint la Finante, spre a o inregistra la impozite. Toate ar fi ok pana in momentul in care mi s-a calculat impozitul, TOT terenul fiind scos din circuitul agricol e trecut automat la curti, constructii. Insa pe teren exista livada, fanete si o casa P+M, care are o amprenta la sol de 346,74mp. Impozitul calculat retroactiv, bineinteles, din momentul scoaterii din circuitul agricol, depaseste 17.000 lei (pe doi ani!!!!!!!!!!), urmand ca anual sa platesc impozit pentru casa de aproximativ 7000 lei.
Va implor sa ma indrumati spre o institutie capabila sa modifice sau sa anuleze acel Ordin. Registrul Agricol m-a trimis spre DADR, acestia spre OCPI, insa nimeni nu mi-a dat vreo sansa sa corectez greseala.
Multumesc si atentie celor care vor sa treaca terenul in intravilan.
Buna ziua.
Revin cu solutia data de Judecatorie:
"Admite plângerea formulată de petentul X împotriva procesului-verbal seria.... nr. .... întocmit la data de ........ de agenţi constatatori din cadrul intimatului IPJ ........ Respinge ca neîntemeiată plângerea forulată de petenta SC ....SRL împotriva procesului-verbal seria ... nr. ........întocmit de agenţi constatatori din cadrul intimatului IPJ ......, plângere înregistrată sub nr. de dosar ......./...../2011, dosar conexat la prezentul dosar. Anulează în parte procesul-verbal atacat, în ceea ce priveşte sancţiunea complementară privind confiscarea autoutilitarei marca .......cu nr. de înmatriculare ........., proprietatea petentului X. Menţine celelalte dispoziţii ale procesului-verbal atacat. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare."
Am castigat masina si ne-am invatat lectia.
Multumesc pentru sustinere.