Este clar ca obiectul de activitate nu este imprumutatul de bani ,dar este o practica pentru a-l prinde pe vanzator si de a-l face sa nu mai dea inapoi.Oricum un abuz, bineinteles ca si persoana respectiva trebuia sa stie unde se baga ,insa cum nu toata lumea are pregatirea necesara...
Cat de valabil este un contract intre o persoana care vinde un imobil si o agentie imobiliara,contract semnat intre cele doua parti( nu este un document notarial)?
In respectivul contract ,agentia imobiliara imprumuta vanzatorul casei cu o suma de bani (ca avans),cu mentiunea ca daca se razgandeste sa vanda casa prin agentia respectiva va returna dublu.Nu pare un soi de camata pe acte?Se poate face ceva in acest caz astfel incat persoana respectiva sa nu fie fortata?
Multumesc pentru raspuns dar intrebarea era :care este suma cu care sunt despagubit in cazul producerii unuia dintre riscuri.Adica daca in cazul unei asigurari obligatorii platesc 20 de euro prima de asigurare si primesc ca despagubire pana la 20000 de euro,in cazul unei polite facultative care ar fi suma in care consta despagubirea?
Care este suma cu care sunt despagubit in cazul unei polite de asigurare facultativa pentru locuinta?De exemplu pentru o suma asigurata de 35 000 euro (locuinta,bunuri,raspundere civila) ?
Daca inchei o asigurare facultativa pt. locuinte care sa cuprinda si cele trei riscuri cuprinse intr-o asigurare obligatorie,pot sa mai fiu supus unei contraventii conform legii asigurarii obligatorii a locuintelor cu modificarile ulterioare?
Aceeasi intrebare daca as prelungi asigurarea facultativa dupa un an.Personal consider mai eficienta o astfel de polita chiar daca este ceva mai scumpa.
Insa pentru folosirea programului respectiv este nevoie de o buna cunoastere a legislatiei cu privire la securitatea si sanatatea in munca , o gandire analitica si multa munca.Nu toate evaluarile gasite pe net sunt si corecte sau complete daca ne gandim la cele 3 elemente ale sistemului de munca,atunci cand se aplica intr-o unitate.Este vorba si de gravitate,probabilitate si frecventa ,se aplica dupa caz.
Dar cu multa rabdare si studiu sper sa reusiti.Succes!
Contractul initial prevede ca furnizorul de prestari servicii are dreptul sa cesioneze sau sau sa noveze drepturile si obligatiile din contract catre terte persoane,cu conditia ca cesionarul/tertul sa preia toate obligatiile prevazute in contractul initial
Intrebare: acele obligatii nu se refera si la durata contractului , pret prestari servicii si bineinteles calitatea serviciilor , remediere disfunctionalitati....
As prefera sa termin perioada de 6 luni pe care le am din contractul initial si apoi sa reziliez .Nu refuz parteneriatul cu noua firma dar mi se pare fortat sa semnez la jumatatea contractului initial ,un contract nou pentru o perioada de 1 an.
In august 2009 am facut un contract pentru internet cu o firma de profil cu durata de 1 an.In cursul acestei luni am primit instiintare ca firma respectiva a fost cumparata de alta companie si drept care drepturile si obligatiile contractuale revin celei din urma.
Prin alta instiintare mi se aduce la cunostinta ca trebuie sa ma prezint la sediul respectivei companii si sa semnez cu aceasta un nou contract.Mentionez ca durata minima a contractului este de un an , pretul serviciilor este mai mare.In acest moment am 6 luni derulate cu firma cu care am incheiat contractul initial.
Este normala impunerea incheierii unui nou contract inaintea terminarii contractului initial ?Mai ales ca clauzele difera si cand spun acest lucru ma refer la durata contractului ,pret .