avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate Wien

Activitate Wien

Răspuns la discuția Pensionare anticipata
Dl Carp, va multumesc pt raspunsul dat si imi permit sa va mai pun o intrebare: reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani pentru persoanele care au locuit cel putin 30 de ani in zonele afectate de poluare se aplica si in cazul pensionarii pentru limita de varsta? Am inteles ca s-ar aplica numai in cazul pensiei anticipate partiale.
Răspuns la discuția Pensionare anticipata
Dl Carp, multumesc pt raspuns.
As dori sa va mai intreb ceva: Pensia anticipata se penalizeaza?
Răspuns la discuția Pensionare anticipata
Care este penalizarea aplicata in cazul pensiei anticipate partial? 0,75% sau 0,45%?
Răspuns la discuția Iesire din indiviziune
contractul de v-c este pe numele meu,al bunicii si al fratelui meu. cererea pentru constituirea d. de p. a fost formulata doar de bunica, iar cei de la comisie au refuzat modificarea titlului, motivand ca nu se poate. daca cunoasteti un temei legal in baza caruia as putea formula o noua cerere in aces sens, va rog sa mi- l comunicati.
Răspuns la discuția Iesire din indiviziune
Bunica mea este in viata.
Răspuns la discuția Iesire din indiviziune
Impreuna cu bunica materna si fratele meu am cumparat o casa inainte de 1989.
In 1999 s-a eliberat un titlu de proprietate pentru terenul aferent constructiei doar pe numele bunicii.
Titlul de proprietare s-a emis pe numele numai unuia dintre coproprietari.
Constituie aceasta o piedica pentru iesirea din indiviziune ?
Solutia de a formula o cerere de reconstituire a d. de p. in temeiul art. 36 din L.18/1991 am luat-o dintr-un articol publicat in RRDP nr. 4/2008, si anume: "Aplicabilitatea dispozitiilor art. 36 alin. 2-4 din Legea fondului funciar nr.18/1991 republicata". Autorul opina: "Daca organele administrative de atunci au procedat in mod extensiv si abuziv, asa cum am aratat, fiind deposedat in mod nelegal de restul terenului, [...], in opinia noastra, acesta poate sa ceara reconstituirea d. de p. asupra terenului preluat abuziv de stat, fie in temeiul are. 36 alin. 3 din L. 18/1991 republicata, fie in temeiul L.10/2001". Terenul nu a fost cooperativizat, iar tatal meu nu a fost despagubit. Terenul a fost dobandit de bunica mea prin inzestrare in 1926.
Răspuns la discuția probleme fond funciar
Intre 1959-1963 bunica mea figura in registrul agricol cu o suprafata de 6000 mp teren intravilan, format din 500mp aferenti constructiei, iar restul livada. In 1988 tatal meu, in calitate de mostenitor legal, vinde casa si anexele acesteia, terenul urmeza regimul art.30 din L58/1974. Potrivit registrului ag. din 1988, cumparatorul locuintei primeste in folosinta 100mp. In 1991 acesta dobandeste in proprietate toata suprafata de teren prin constituirea d. de p., desi acesta nu a fost niciodata proprietar pe acest teren. Cum este posibil ca dupa o folosinta de 100mp sa ajungi proprietar pe 6000mp? Fostul proprietar era despagubit pentru cei 100mp care intrau in prop. statului prin efectul fostei L.58/1974 sau pentru toata suprafata de teren, care putea sa fie foarte mare si cu alte destinatii, ca de ex. destinatie agricola. Mentionez ca terenul este situat intr-o zona necooperativizata.
In martie 2009 am formulat o cerere catre comisia locala de fond funciar prin care am solicitat reconstituirea dreptului de proprietate in temeiul art. 36 alin.3 si alin.4 raportate la art. 23 si 24 din L.18/1991, republicata , modificata si completata.