avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Activitate MIHALCEA Enciu Vasile

Activitate MIHALCEA Enciu Vasile

Da . Multumesc
Va rog in cateva cuvinte ce inseamna in CPC ,, efecte personale . Eu inteleg , imbracaminte , incaltaminte , lenjerie , prosoape , lenjerie pat si va rog sa completati . Multumesc anticipat ..Sa aveti un weekend minunat .
Asa da raspuns . Multumesc mult . Cu stima si respect MIHALCEA ENCIU VASILE .
Multumesc de raspuns . Va rug sa-mi explicat mai pe inles si nputin mai larg fraza . ,, Imediat ce va semna in fata notarului ca a primit sulta , dupa care radiati notarea sultei in CF ,, . Dupa ce a semnat ca aprimit banii , pot sa nu-i mai permit accesul in apartament . Ulterior ii voi comunica sa vina cu un Executor Judecatoresc pentru asilua lucrurile personale , urmand apoi proces de partaj cu bunurile din apartament . O seara minunata .
Nu este specificat in mod expres ca-mi este atribuit apartamentul . Ci ca trebuie sa-i achit fostei suma de 90000 lei minus cheltuieli de judecata . Aceasta suma poate provenii din vanzarea apartamentului si impartim banii jumate-jumate , sau sai achit eu jumatatea in bani cu titlul de sulta
Buna ziua . La procesul de partaj al locintei fosta sotie a castigat jumatate . Sunt dispus sa-i acord aceasta jumatate in bani , confor valori i stabilite de expertul imobiliar plus sau nminus cheltuieli de judecata . INTREBARE - L a cat timp de la primirea in bani a jumatatii locuintei confor CPV , pot schimba incuietoarea usii de acces in apartament , astfel interzicandui fostei sotii accesul in apartament . Multumesc anticipat
Multumesc Domnule Avocat , pentru raspuns .
Hotararea data la Fond in cazul judecarii unui proces de partaj , m-a nemultumit . Am decis sa fac Apel . Am platit un avocat , mi s-a fixat taxa de timbru judiciar cu facilitatea de a plati in rate lunare . Aelul nu a fost admis . A fost respins . I n acest caz se poate stopa plata taxei lunare de timbru judiciar si ratele lunare platite pana la pronuntarea respingerii Apelului sa mi se restituie restituie . Multumesc anticipat .
Buna ziua . Inainte de casatorie am avut apartament proprietate personala . Dupa casatorie , l-am vandut si am cumparat alt apartament , caz in care sotia a devenit coproprietar .In urma unui proces , sotia a fost obligata prin somatie de plata sa plateasca o suma mare de bani unei persoane care imprumutase firma la care sotia era administrator . La acel moment sotia nu dispunea de acea sma si nici ale bunuri mobie sau imobile nu avea , decat o jumatate din noul apartament cumparat . De frica unui schestru asupra noului apartamentului cumparat , unde locuiam ,l-am vandut numai in acte surorii mele , ca dupa 3 ani sa-l rascumparam .Acum eu cu sotia suntem in partaj . Va rog sa-mi raspundeti , cum se va imparti apartamentul in care locuim . Multumesc anticipat .
Buna ziua . Ma numesc Mihalcea Enciu Vasile si sunt din Braila . Am calitatea de apelant intr-un proces de apel cu fosta sotie pentru atribuirea dreptului de proprietate . Am avut prima infatisare pe 12.06.2019 , neavand taxa de timbru platita la momentul inceperii audierilor .Am mers imediat si am platit-o , dar pana sa depun chitanta , sedinta s-a incheiat , stabilind urmatorul termen de judecata pe 04.09.2019 . Considerand ca la acea data era posibil sa nu fiu in tara , am depus in data de 19.06.2019 la arhiva in cadrul dosarului , doua cereri .Una de renuntare la apel si alta de restituire a taxei de timbru .La data audierii de 04.09.2019 am fost intrebati , eu avocatul meu si fosta sotie daca suntem in continuare de acord cu renuntarea la apel . Am raspuns toti trei afirmativ si audierea s-a incheiat . In data de 07.10.2019 am studiat dosarul si am aflat ca instanta nu-mi restituie taxa de timbru si ca hotararea este definitiva .
OUG 80/2013 prevede la art 45 cazurile generale ce pot constitui temeiuri de restituire a taxei de timbru judiciar achitate de către persoanele fizice sau juridice:
a) când taxa plătită nu era datorată;
b) când s-a plătit mai mult decât cuantumul legal;
c) când acţiunea sau cererea rămâne fără obiect în cursul procesului, ca urmare a unor dispoziţii legale;
d) când acţiunea corect timbrată a fost anulată în condiţiile 200alin. (3) din Codul de procedură civilă sau când reclamantul a renunţat la judecată până la comunicarea cererii de chemare în judecată către pârât;
e) când, în procesul de divorţ, părţile au renunţat la judecată ori s-au împăcat;
Va rog sa-mi raspundeti ce se intelege prin fraza - sau când reclamantul a renunţat la judecată până la comunicarea cererii de chemare în judecată către pârât;
Eu am depus cererea de restituire a taxei de timbru in data de 19.06.2019 si parata a primit instiintarea scrisa a termenului de judecata de 04.09.2019 in data de 21.062019 .Eu inteleg ca data comunicarii cererii de chemare in judecata catre parata , este data postei . Va rog sa-mi raspundeti , daca sunt indreptatit sa primesc jumatate din valoarea taxei de timbru . Multumesc anticipat .