avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Activitate cercetasul

Activitate cercetasul

Revin acum, dupa mai bine de 3 ani. In fiecare an, sunt trimise somatii de plata pe numele defunctei (bunica sotiei) si tot nu reusim sa rezolvam situatia.
Deci, vreme de 18 ani, nimeni nu a intrebat nimic de impozit.
Intre timp, a murit persoana care a arendat terenul, au murit si mostenitorii de gr 1. Acum suntem mostenitori de gr.2 dupa acea bunica.
In legislatie exista un termen de prescriptie. Pana la urma pana la ce grad pot fi urmariti mostenitorii pentru un impozit neplatit? 100-200 ani?
Documentele de baza pentru realizarea unei succesiuni sunt actul de succesiune anterior (daca exista- la noi a existat) si certificatul fiscal al defunctului daca a avut (sau nu) datorii la stat (si multe altele). Certificatul fiscal nu se elibereaza daca defunctul are datorii.
Au fost indeplinite ambele cerinte pentru ambele succesiuni.
Am comunicat (verbal) celor de la fisc ca bunica sotiei e moarta de 15 ani, si mostenitorii ei de 5 ani.
Pana la urma, ce este de facut pentru a rezolva situatia asta, si ce se poate intampla in continuare?
Va multumesc!!!!
Răspuns la discuția Prescriere amenzi
va multumesc pt sfat si voi tine cont de el. amenda a fost de 30 lei .
Răspuns la discuția Prescriere amenzi
am fost acum o luna sa ne informam ce trebuie facut pentru asta si duduia de la ghiseu ne-a spus ca va trebui sa platim o amenda. nu s-a emis inca un proces verbal in sensul asta. Vineri vrem sa mergem sa actualizam datele dar nu vrem sa platim aceasta amenda. Totusi, daca trebuie o sa platim cf legii, dar ma intereseaza cum o pot contesta si baza legala pt asta.
Doresc sa incep prin a va multumi pentru munca pe care o depuneti pe acest site.
In urma cu 27 de ani , mama a divortat si dupa incheierea procesului nu a anuntat la sectia financiara ca a revenit la numele de dinaintea casatoriei. In tot acesti ani a platit impozitul pe numele din timpul casatoriei. Am decis recent sa actualizeze aceste date si am aflat ca trebuie sa plateasca o amenda contraventionala de 50 ron. Nu suma este problema ci situatia in sine.
In primul rand, pana acum recent chiar nu a stiut (desi e logic) de actualizarea acestor date. Cand a platit impozitul a folosit CNP-ul .
In al doilea rand, chiar daca trebuia anuntat in termen de 30 de zile (conform legilor din '83) , dupa aproape 30 de ani nu se prescrie aceasta amenda?
Va rog sa-mi spuneti , daca puteti, termenul de prescriere al amenzilor contraventionale si cui trebuie sa ma adresez ( sa depun o plangere)?
Multumesc!
Sunt soldat-gradat-voluntar (caporal angajat) in Armata Romana de aproape 10 ani. Recent am primit cartea de munca(am avut inainte de angajare) si am aflat cu stupoare ca pana la 01.01.2011 nu am beneficiat de grupa de munca pentru conditii deosebite de lucru, desi in ultimii ani ni s-a spus ca avem aceasta grupa. Care este baza legala pentru calcularea acestor grupe inainte de 01.01.2011? Regulamentele militare( privind salariazarea si alte drepturi) nu au la baza Codul Muncii si legile civile?
In prezent beneficiez de "gr.1" pe aceeasi functie pe care o ocup de 5 ani,dar numai de la 01.01.2011.
S-a rezolvat problema. Am trimis un mail in care am explicat intocmai ce s-a intamplat in acea seara la adresa lor pt sesizari. A trebuit sa citesc din "scoarta-n scoarta" tot regulamentul lor numit "Termeni si conditii generale
pentru utilizarea abonamentului Orange" si acolo am gasit art."1.17. Denuntarea unilateral` a Contractului" in care scrie explicit ce trebuie facut pt rezilierea unui contract. Se pare ca exista numai o singura data o "perioada minima contractuala". Dupa aceea poti rezilia oricand contractul. Problema a fost pt ei ca nicaieri in acel regulament nu este specificat nimic de nici un "contract telefonic". Aceasta optiune nu are o baza legala si nimeni important ca ei nu-si asuma riscuri sa oblige clientii cu asa ceva. Mi-au dat dreptate intr-o forma diplomatica si foarte bine conturata juridic, insa au vrut sa-mi reaminteasca ca nu pot rezilia contractul fara a avea factura platita la zi. E vorba de ultima factura. Important e ca am avut dreptate si va multumesc pt ajutor!
Acum am ca dovada, mail-ul primit.
referitor la discutia telefonica, mesajul robotului spune ca se inregistreaza pentru imbunatatirea convorbirilor telefonice, continuarea fiind acceptul meu( ref. la inregistrarea convorbirii-mentionez ca numai serviciile speciale au dreptul sa inregistreze si sa foloseasca o inregistrare telefonica fara acordul meu,intr-o ancheta.) Am citit conditiile si regulamentul orange si nu este specificat nicaieri ca o intelegere telefonica este la fel de valabila ca un contract scris si semnat de ambele parti.
ca sa va dau un exemplu....notarii ar putea incheia contracte si telefonic pt ca sunt valabile,nu?
Ma numesc Mihai si sunt din Ploiesti. In urma cu doua saptamani am vrut sa reziliez contractul de telefonie mobila cu cei de la Orange, dar in urma unei discutii cu o operatoare am acceptat telefonic o alta oferta din partea lor. Acum m-am razgandit,din motive personale, si am vrut rezilierea definitiva a abonamentului. Mi s-a spus ca nu se poate pentru ca acea intelegere telefonica este perfect legala si nu pot rezilia decat daca le platesc abonamentul pe 12 luni. Mentionez ca NU AM SEMNAT nici un document. Este posibil ca un accept telefonic sa aiba aceesi valoare legala ca un document semnat? Chiar daca am confirmat datele personale,poate in acel moment am fost in stare de ebrietate sau obosit sau prost informat si am fost tentat sa accept. Nu este abuz de incredere? Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.
MULTUMESC!
Practic sugerati sa pierdem banii de 2 ori. Odata din cauza administratorului, apoi sa platim inca o data, iar daca recuperam ceva sa ramana in fondul asociatiei. Am tot citit legea in baza careia functioneaza o asociatie de proprietari si nu cred ca este vorba exclusiv de neglijenta locatarilor. De vreme ce aveam utilitati si eram in regula pe lista de intretinere, de unde sa stim ce se intampla in realitate? Posibilitatea de control a actelor asociatiei este un drept, nu o obligatie, mai ales ca trebuie sa lucrezi in domeniul financiar ca sa poti vedea neregulile din acte. De exemplu, un locatar care e sudor si are 8 clase nu poate sa-si dea seama de o eventuala frauda financiara. Cred ca problema o reprezinta legea care permite existenta unor astfel de asociatii "mamut" care sunt greu de controlat, dar si lipsa posibilitatii sigilarii robinetilor pe proprietatea defectuoasa. Poate ca este robinetul proprietatea locatarului, dar serviciul este exclusiv al furnizorului.
Doresc in primul rand sa va felicit pentru sfaturile acordate pe acest site si sa va multumesc pentru munca depusa. Sunteti cu adevarat profesionisti.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat juridic referitor la o problema care se tot amplifica la nivel national.
In urma cu 18 luni, in asociatia de proprietari de care apartin s-a descoperit o frauda de 180.000 ron catre furnizori. Se pare ca presedintele a "uitat" sa plateasca anumite facturi la furnizori. Tot atunci am descoperit ca presedintele era si administrator si nu aveam un comitet executiv. Au inceput cercetarile, s-au facut plangeri penale si dosarul a "murit" prin vreun sertar. Mentionez ca aceasta asociatie este printre cele mai mari din Ploiesti ( 22 blocuri= 400 membri) si nu a fost pana la acel moment afiliata la UNAP deci nu s-a gasit nimeni sa o verifice. In acest moment pentru ca politia nu a finalizat ancheta nu stim cine este vinovat.
Recent , furnizorul de caldura si apa calda, DALKIA THERMO , a sistat alimentarea cu apa calda datorita acelor datorii care s-au tot marit prin penalitati.
S-a tot aruncat vina pe noi locatarii ca nu am aflat din timp de frauda, ca n-am verificat asociatia asa cum prevede legea, dar tot legea spune ca asta este un drept si nu o obligatie. Avand in vedere ca se desfasoara o ancheta si este vorba de o frauda, furnizorul a actionat legal sau nu cand a sistat apa calda? Nu trebuia sa astepte pana ce politia decidea daca este cineva vinovat?