avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Activitate allutza

Activitate allutza

din instinct voi sustine ghinionista noastra, am citit topicul de la inceput ca in alta situatie nu imi permiteam sa fac comentarii, stim cu totii cum apare o carte in biblioteca proprie fie o cumperi, fie o furi, fie iti este daruita, fie .. etc fie o gasesti la gunoi.
In situatia data bancnota gasita intr/o carte colectata de la tomberon are o provenienta necunoscuta.
Sinceritatea pentru mine e pe prim plan si nu contest acest aspect in cazul ghinionisyei noastre cand vine vorba de politie, tomberonul era un exemplu pentru intelegere a altor specte.
Nu stiu cum este procedura in sistem, dar poate ar fi o ideie sa se solicite analizarea bancnotei in laborator privind amprentele gasite pe ea, vechime etc, poate pentru cei deschisi la minte ar fi cheia solutionarii dosarului.
Citind acest topic chiar m/am gandit ca eu am intr/o carte bani vechi de la bunica moarta si nu am mai deschiso de ani de zile uitasem evident de ei, doar oare ce s/ar fi intamplat daca vindeam cartea la un targ si cum nu sunt obligata sa dau factura si chitanta, omul o cumpara nu are nici o dovada de la cine si peste ani are ghinionul oare de ce se pune intrebarea? si daca zic ca bancnota este de la bunica pe cine mai tragem la raspundere, dar avand in vedere ca in Galati politia a tras la raspundere un om mort de ceva ani (informatie presa) niciodata nu se stie sau ca fiscul atrage raspundere oamenilor morti la fel.
Mai aveti curaj sa cumparati carti de la targuri :)?
Doamna ghinionista va rog sa ne anuntati cum s/a solutionat dosarul, din curiozitate, bafta.
Si inca ceva persoana care are in activitate falsificare bani nu prea cred ca discuta chestii de acest gen pe forum caci acela isi permite si avocat si mai multe si are o alta scoala decat cea obisnuita.
citesc si intreb din curiozitate
daca eu gaseam o bancota si o declaram la politie si de fapt se constata ca este falsa oare nu eram iarasi cercetata?
daca eu gasesc o carte in tomberonul de gunoi, ca ce sa faci am un hoby sa caut prin tomberon, si gasesc o carte pe care o iau acasa si ulterior gasesc o bancnota in ea oare mai poate fi vorba de un bun neinsusit? pai daca cineva arunca papucii la gunoi si eu ii iau oare poate sa/mi zica cineva ca i/am furat si ca daca i.am gasit la tomberon trebuia sa/i declar la politie, este evident din moment ce gasesti ceva la gunoi cel ce a aruncat bunul nu mai avea nevoie de el.
Ma intreb daca ghionista noastra cu bancnota ar declara ca a gasit cartea cu bancnota la gunoi ce va face politia?
Cred ca sunt ghionisti si uneori ar trebui sa mai credem si oamenii, este usor sa judeci cand nu esti tu in situatia data, pacat ca stesul va pune stapanire pe ea pana la finalizare anchetei si foarte pacat ca manelistii, politicienii, drogatii nu sunt atat de stresati de politie chiar daca unii bauti la volan au facut victime, dar datorita statutului au iesit curati.
In primul rand orice hotarare locala nu poate fi mai presus de lege, in cazul cand se aproba astfel de hotarari pot fi atacate in instanta si sunt unii care au si castigat, iar respectiva hotarare a fost anulata (din experienta).
Daca considerati ca vi s-a incalcat un drept prevazut expres de o lege si aveti si timp si bani ... puteti incerca, garantie nu se da doarece nu toti avocatii se implica corespunz.ator.
Pana a ajunge la astfel de decizii banoase pentru unii si paguboase pentru altii puteti incerca sa trageti si singur concluzii:
Codul Fiscal
ART. 272 Scutiri
(5) Nu se datorează taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate pentru afişajul efectuat pe mijloacele de transport care nu sunt destinate, prin construcţia lor, realizării de reclamă şi publicitate.

Deoarece am vazut comentariile si unii erau de parerea ca totul este bine asa cum este va anunt ca de cand mi-am cumparat locuinta de atunci mi se greseste impozitul, iar diferenta este colosala, imaginativa cati sunt in aceasta situatie si din simplu motiv ca au alta profesie nu stiu ca sunt tratati la turma de niste incompetenti platiti din banii tuturor romanilor si nu numai.
Răspuns la discuția dividende din profit net
multumesc,
mai am o situatie daca ati mai intalnit asa ceva as aprecia un sfat,
radiez societatea dar aceasta are profit, nu are pierdere din anii precedenti si are rezerve legale si alte rezerve. Profitul il distribui ca dividende dar problema apare la rezerve care conform codului acestea pot fi utilizate in alte scopuri dar nu si distribuire de dividende.
Intrebarea ar fi: ce fac cu rezervele in aceasta situatie?
Buna ziua,
Am o nedumerire in uratoarea situatie:
profit brut de 8235.93, +
cheltuieli nedeductibile 3684.7
Profit impozabil 11920.63 (8235.93, +3684.7 )
impozit profit 1907 (11920.63 *16%)
profit net 6328.93 (8235.93-1907) pe care il trec si in balanta
Depun declaratia 101 unde declar impozit 1907.
Hotarasc sa distribui dividende din profitul net 6328.93.
Cand distribui dividende mai impozitez inca o data 6328.93 sau impart fara impozitare? nu am distribuit si nu stiu cum sa fac corect.
franturile sunt suficiente pentru specialistii din domeniu
daca sunteti avocat ar trebui sa stiti si urmatorul aspect in caz ca veti avea clienti interesati
(3) În materie fiscală, dispoziţiile prezentului cod prevalează asupra oricăror prevederi din alte acte normative, în caz de conflict între acestea aplicându-se dispoziţiile Codului fiscal.(contributiile la bugetul statului fac parte din aceasta materie)
(4) Dacă orice prevedere a prezentului cod contravine unei prevederi a unui tratat la care România este parte, se aplică prevederea acelui tratat


am citit franturi din discutiile dvs,nu cunosc in detaliu aspectele dar stiu urmatoarele poate va ajuta
Orice lege care contravine Codului fiscal cade, prioritate are codul
CAP. 1 CONTRIBUȚII SOCIALE OBLIGATORII PRIVIND PERSOANELE CARE REALIZEAZÃ VENITURI DIN SALARII, VENITURI ASIMILATE SALARIILOR ȘI VENITURI DIN PENSII, PRECUM ȘI PERSOANELE AFLATE SUB PROTECȚIA SAU ÎN CUSTODIA STATULUI
Art.296.3
Contribuabilii sistemelor de asigurări sociale sunt, după caz
c) persoanele care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele de natură salarială şi pentru care, potrivit art. III din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 58/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale, cu modificările ulterioare, există obligaţia plăţii contribuţiei individuale de asigurări sociale şi asigurări pentru şomaj; (Se abrogă din 1 iulie 2012);

daca treaba cu activitatea de avocat se incadreaza aici e clar nu plateste de la 1 iulie.
Atentie si aici:
CAP. 2. CONTRIBUŢII SOCIALE OBLIGATORII PRIVIND PERSOANELE CARE REALIZEAZÃ VENITURI DIN ACTIVITÃŢI INDEPENDENTE, ACTIVITÃŢI AGRICOLE ªI ASOCIERI FÃRÃ PERSONALITATE JURIDICÃ
art.296.21
(1) Următoarele persoane au calitatea de contribuabil la sistemul public de pensii şi la cel de asigurări sociale de sănătate, cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internaţionale la care România este parte, după caz:
c) persoanele cu statut de persoană fizică autorizată să desfăşoare activităţi economice;
d) persoanele care realizează venituri din profesii libere;


Daca va incadrati aici sigur veti plati la stat chiar daca mai contributi nu mai stiu la ce fond deoarece in cod la exceptii nu apare aceasta activitate.
Daca forma de organizare e pfa nu exista dubii in acest sens.

Daca aveti pfa si nu aveti contract de munca nici la pfa si nici la o alta societate platiti sanatate si pensii, daca sunteti salariat la alta firma si aveti si pfa platiti sanatate.
Poate exista alte legi care va impun sa contributi la alt fond de sanatate dar din moment ce codul nu face referire e putin probabil ca acea lege sa fie mai presus de codul fiscal.

Este un punct de vedere pe baza articolelor citate
apartamentul este nou eu sunt primul proprietar, cadastrul imi zice 3 camere dar in realitate sunt 2 (in cadastru bucataria este trecuta camera cu toate ca nu am bucatarie inclusa in living stilul modern) este un apartament simplu decomandat cu living, dormitor, bucatarie, baie, hol.
Mie imi trebuie o lege o norma ceva ca sa pot da in judecata pe cel ce mia gresit caci altfel nu am nici o dovada in instanta deoarece cel ce a facut considera ca e corect si nu recunoaste (cel ce a facut cadastrul e o institutie a statului) si in plus mia gresit dimensiunile adica in cadastru am dimensiuni mai mari decat in realitate iar eu platesc impozit pe o suprafata mai mare decat ce am eu.
daca ma puteti ajuta cu o lege ceva ar fi perfect.
Buna ziua,
Am achizitionat un apartament cu urmatoarele dotari: baie, bucatarie, dormitor, hol, living. Dupa mintea mea sa ma exprim mai popular este un aparatament cu 2 camere dar in toate actele am apartament cu 3 camere.
Va rog ajutatima cu o lege, hotarare o norma legala care reglementeaza notiunea de camera, bucatarie, dependinte pentru a putea intelege cine greseste in aceasta situatie si a sti pe cine trag de urechi. Ma intereseaza numarul actului in rest studiez singura. Ma gandeam ca poate exista ceva in civil sau stiu eu unde.
Daca as accepta acest fapt apartament cu 3 camere reese ca nu exista notiunea de garsoniera deoarece are camera si bucatarie si automat sunt 2 camere daca ne luam dupa principiul actelor mele iar locuinta cu 4 camere devine automat cu 5 camere.
Va multumesc
Buna ziua,
Vreau sa achizitionez o locuinta si as dori sa stiu ce taxe notariale ma asteapta, daca acestea sunt reglementate sau fiece notar le stabileste individual si sau cat la% din valaorea imobilului. Nu e cazul sa vorbm de acele ghiduri imobiliare deoarece in contract va fi valaorea reala.