avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate ravrav

Activitate ravrav

Răspuns la discuția accident de munca subcontractor
Va multumesc,asa este cum ati dedus. Am nevoie de cineva cu specialitate in aceasta speță daca aveti posibilitate sa-mi recomandați.
O zi frumoasa.
Răspuns la discuția accident de munca subcontractor
Va multumesc pentru raspuns si vin cu urmatoarea adaugare:
-s-a incheiata procesul verbal in prima faza si depus la ITM in urma caruia s-a respins primul pv. Acesta a fost semnat de toti membrii comisiei.
S-a facut al 2-le PV cu schimbare vinovat si cine inregistreaza accidedentul iar aici eu consider ca nu s-au luat in calcul un aspect important,din punctul meu de vedere,mai exact:
-intre beneficiar si prestator este o conventie SSM care este anexa la contract. Problema este ca contractul nu este semnat de prestator,intrebarea este daca acea conventie mai are temei juridic si daca poate sa fii enuntata la baza deciziei in PV.
Pentru acest motiv doresc sa stiu daca nu sunt deacord cu cele scrise in PV ce optiuni am:
1.)Nu semnez PV
2.)Semnez cu Obiectiuni
3.)alte variante

sau discutii out din forum

Multumesc

In urma finalizarii cercetarii unui accident de munca cu comisie mixta ,unul din membrii nu este deacord cu aspectele enuntante in PV, care sunt pasii:
- se semneaza pv cu obiectiuni?
- se refuza semnarea acestuia?
- se semneaza si pe urma se depune contestatie.
Multumesc,

Buna ziua,
am rugamintea sa ma indrumati in urmatoare situatie:
-societatea sotiei mele avut un control de la ANAF Satu Mare,in urma caruia inspectorii au considerat ca 7 facturi de la un furnizor sunt fictive pe anumite consideratii stiute de ei ,in urma caruia au emis o decizie de inpunere de 7000,00lei. Am contestat decizia de impunere dar in acelasi timp ei au emis un titlu executoriu . Acest titlu executoriu a ajuns si la banca si au incasat banii. Dupa 6luni vine raspuns la Contestatie de la ANAF Cluj unde spune ca inspectorii din Satu Mare nu au respectat procedura si anuleaza decizia de impunere urmand ca o alta echipa de control sa faca din nou inspectia si daca sunt intrunite recomndarile date de ANAF Cluj sa se emita o noua decizie de impunere daca este cazul.Imediat vin alti inspectori Anaf Satu Mare,dar ramanan acelasi sef de serviciu,nu gasesc nimic altceva decat acelasi lucruri ca si primii inspectori si emit pe aceleasi considerente o noua decizie de impunere. Am depus o noua contestatie si asteptam raspunsul.
La data emiterii primei decizii de impunere Anaf Satu Mare face sesizare la politie pentru urmarire penala. Primeste sotia citatie la politie Negresti Oas la cateva zile dupa ce ANAF-ul recupereaza creanta de 7000,00lei.
-merge la politie da declaratii cu situatia (cum,ce,cand,de ce?) unde arata ca creanta a fost recuperata de catre ANAF,iar politistul spune ca trebuie sa ceara de la ANAF confirmare ca au incasat si urmand sa o cheme pentru finalizare dosar de urmarire.
-la data cand sotia este chemata la politie pentru inchidere dosar penal primeste cu cateva zile inainte si raspunsul de la ANAF Cluj ,unde se anuleaza decizia de impunere emisa de ANAF Satu Mare. Sotia arata acest lucru politistului iar acesta refuza sa primeasca copiile a acestei decizii emisa de ANAF Cluj invocand "Aceste nu tin de urmarirea penala decat in proces civil"
- in urma ca cateva zile sotia primeste acasa ORDONATA de Clasare de la Parchet de pe langa Tribunal Satu Mare unde arata ca claseaza cauza si aplica o amenda administrativa de 1000de lei.Binenteles arata ca suspiciunea este adevarata fara sa arate probele care stau la concluzia acestora.
INTREBARE??
-AVAND IN VEDERE CA DECIZIA DE IMPUNERE IN URMA CARUIA S-A FACUT SESIZAREA DE URMARIRE PENALA A FOST ANULATA DE SERVICIUL 2 DE CONTROL CLUJ NAPOCA ,DOSARUL DE URMARIRE PENALA SI ORDONANTA DE CLASARE RESPECTA LEGEA? DACA SUNT CAI DE ATAC SAU MERITA SA FACEM PLANGERE ?
Buna ziua,
am rugamintea sa ma indrumati in urmatoare situatie:
-societatea sotiei mele avut un control de la ANAF Satu Mare,in urma caruia inspectorii au considerat ca 7 facturi de la un furnizor sunt fictive pe anumite consideratii stiute de ei ,in urma caruia au emis o decizie de inpunere de 7000,00lei. Am contestat decizia de impunere dar in acelasi timp ei au emis un titlu executoriu . Acest titlu executoriu a ajuns si la banca si au incasat banii. Dupa 6luni vine raspuns la Contestatie de la ANAF Cluj unde spune ca inspectorii din Satu Mare nu au respectat procedura si anuleaza decizia de impunere urmand ca o alta echipa de control sa faca din nou inspectia si daca sunt intrunite recomndarile date de ANAF Cluj sa se emita o noua decizie de impunere daca este cazul.Imediat vin alti inspectori Anaf Satu Mare,dar ramanan acelasi sef de serviciu,nu gasesc nimic altceva decat acelasi lucruri ca si primii inspectori si emit pe aceleasi considerente o noua decizie de impunere. Am depus o noua contestatie si asteptam raspunsul.
La data emiterii primei decizii de impunere Anaf Satu Mare face sesizare la politie pentru urmarire penala. Primeste sotia citatie la politie Negresti Oas la cateva zile dupa ce ANAF-ul recupereaza creanta de 7000,00lei.
-merge la politie da declaratii cu situatia (cum,ce,cand,de ce?) unde arata ca creanta a fost recuperata de catre ANAF,iar politistul spune ca trebuie sa ceara de la ANAF confirmare ca au incasat si urmand sa o cheme pentru finalizare dosar de urmarire.
-la data cand sotia este chemata la politie pentru inchidere dosar penal primeste cu cateva zile inainte si raspunsul de la ANAF Cluj ,unde se anuleaza decizia de impunere emisa de ANAF Satu Mare. Sotia arata acest lucru politistului iar acesta refuza sa primeasca copiile a acestei decizii emisa de ANAF Cluj invocand "Aceste nu tin de urmarirea penala decat in proces civil"
- in urma ca cateva zile sotia primeste acasa ORDONATA de Clasare de la Parchet de pe langa Tribunal Satu Mare unde arata ca claseaza cauza si aplica o amenda administrativa de 1000de lei.Binenteles arata ca suspiciunea este adevarata fara sa arate probele care stau la concluzia acestora.
INTREBARE??
-AVAND IN VEDERE CA DECIZIA DE IMPUNERE IN URMA CARUIA S-A FACUT SESIZAREA DE URMARIRE PENALA A FOST ANULATA DE SERVICIUL 2 DE CONTROL CLUJ NAPOCA ,DOSARUL DE URMARIRE PENALA SI ORDONANTA DE CLASARE RESPECTA LEGEA? DACA SUNT CAI DE ATAC SAU MERITA SA FACEM PLANGERE ?
Multumesc
Buna ziua,
In urma cu ceva timp am avut o societate care in anul 2005 a intrat in insolventa la cerere.la data de 05.06.2007 se da sentinta in care se spune ca trebuie recuperata o suma de bani de la mine.De la acea data pana saptamana trecuta nu am primit nici o hartie.Saptamana trecuta primesc acasa "decizie referitoare la obligatiile de plata accesorii "iar la societatea la care am fost angajat pana de curand "Adresa de infiintare a propririi".Am mers la seful administratiei financiare de unde am primit documentele pentru a clarifica problema.
Am spus domnului ca avand in vedere ca de la data eliberarii sentintei nu am fost informat cu aceasta problema ,dansul a aratat mai multe hartii trimise in care spune ca cineva i-a confirmat ca le-a primit.Reamintesc faptul ca nu am primit nici un document in aceasta perioada si nici nu am schimbat domicilul.La intrebarea ca sunt trecuti mai mult de cinci ani de la eliberarea sentintei si normal ar trebui sa se anuleze actiunea daca nu a fost finlizata actiunea in aceasta perioada.Dumnealui imi recomanda sa ma adresez in instanta.Va rog frumos sa ma ajutoti cu o indrumare.
am citit newsletterul cu propunerea pentru senat a unei legi ,in care TVA sa fie platit la facturare,iar guvernul ar dorii in cazul in care care trece legea sa fie aplicabila numai a acelor societati care lucreaza cu statul.
Eu cred ca acest lucru ar fii o discriminare "un lucru romanesc"#-o=D>
Buna ziua,
as dorii sa stiu daca este prevazut in lege avertizare cu indicator " control radar"si daca da ,in localitatea in care ai fost suprins de radar dar nu este avertizata cu indicator "control radar" poate sa fie motiv de contestatie.Cu respect.