Există vreo posibilitate legală de a recupera o sumă de bani împrumutată unei persoane fără să existe documente care să ateste împrumutul? Acest om, dacă îi pot spune așa, și-a schimbat nr. de telefon, iar domiciliul actual îmi este necunoscut. Mulțumesc!
Buna ziua,
As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema. Un cuplu se casatoreste in Romania, apoi pleaca in strainatate impreuna cu copii, iar dupa cativa ani divorteaza acolo. Doamna urmeaza sa se recasatoreasca in vara aceasta acolo, iar intrebarile mele ar fi urmatoarele:
- unde trebuie sa prezinte sentinta de divort (sigur, tradusa si legalizata)?
- de unde poate obtine un document care sa ateste faptul ca este divortata, pentru a se putea recasatori?
- poate realiza toate aceste demersuri o alta persoana, in baza unei procuri?
E adevarat, cam multe intrebari:)
Multumesc mult!
A mai aparut o veste, total neplacuta, chiar in prag de Craciun. Niciunul dintre administratori-nici romanul, nici strainul numit de AGA, nu-si asuma plata salariilor noastre, restante de la 1 nov. Mai sunt 10 zile si ne expira si preavizul acordat, iar de bani nici vorba. Ce am putea face? Multumesc!
Craciun fericit tuturor!
Va multumesc! Nu am precizat faptul AGA a numit alt administrator, unul dintre actionarii straini. Am inteles ca in momentul in care hotararea a fost comunicata ORC, actionarul roman a contestat-o. Eu si colegii mei n-am primit decat preavizul, nu si decizia de concediere.
Cam aceasta este situatia la momentul actual.
Buna ziua,
O societate comerciala are mai multi actionari, un cetatean roman, care este administrator, si alti cetateni straini. Acestia-detinand majoritatea partilor sociale- iau hotararea sa-l schimbe din functia de administrator pe roman. Aici incep problemele, romanul contesta, ameninta cu dizolvarea societatii, toti angajatii (20) primesc preaviz de concediere de la administratorul roman.Va solicit ajutorul in 2 chestiuni:
1. Preavizul poate fi contestat, daca nu a fost semnat de administrator, ci de jurist, si are greseli privind termenul legal de 20 de zile (cuprinde doar 18 zile lucratoare)?
2. Daca situatia societatii este in litigiu, are cetateanul roman drept de a emite decizii de concediere, daca el nu mai ese agreat de partenerii majoritari?
Multumesc, o zi excelenta sa aveti!