In septembrie 2012 am castigat procesul cu ANRP insa acesta a facut recurs la Curtea de Apel care este fixat in luna martie 2013;
Intre timp eu am obtinut titlu executoriu pentru ANRP pe hotararea Prefecturii Calarasi .Si astept executarea silita aceasta este inregistrata din ianuarie 2013.
Intrebare:
- Mai este necesar sa ma prezint la procesul de la Curtea de Apel din martie? astfel incat sa nu dau ocazia sa se intarzie executarea silita?
Am rugamintea sa-mi spuneti daca in urmatoarea situatie :
- din 14.12.2006 am Hotarare a Institutiei Prefectului (in original) privind despagubirile din Basarabia conform legii 290/2003p;
- prima transa de bani am luat-o in 04.2007 urmand ca ulterior sa iau si cealalta transa,insa nici pana astazi nu am luat-o.
Intrebarea este daca pot sa folosesc Hotararea Institutiei Prefectului ca executorie pentru a executa ANRP-ul fara a-l da in judecata. In acest caz care este onorariul executorului(onorariu de succes) pentru a avea o rezovare rapida a problemei.
Cum pot intra in posesia transei a doua conform legii 290 privind despagubirile din Basarabia? Mentionez ca dosarul este complet iar prima transa am luat-o in 2008?
As dorii sa stiu daca exista cineva care a luat transa a doua privind despagubirile calculate dupa legea 290 din Basarabia. Mentionez ca prima transa am luat-o in anul 2008 insa cea de-a doua transa nici pana azi nu am luat-o, desi dosarul il am complet. Ce as mai putea sa fac? Unde as putea sa apelez?
Buna ziua ! Bunicii mei s-au refugiat din Basarabia, mai exact din Balti. Acum dansii numai sunt in viata si deasemenea nici mama mea. Pentru completarea dosarului privind despagubirile deportatilor din Basarabia conform Legii 290 , mi s-a cerut aducerea carnetului de refugiat al bunicilor. Insa nu am asa ceva, as dorii sa stiu daca stiti cumva unde trebuie sa ma adresez pentru a intra in posesia acestuia carnet sau a altor acte doveditoare. Multumesc!